שקרים

אדם מעשן לא יכול להיות מקסים?

הוא יכול להגמל. אדם מובטל לא יכול להיות מקסים? היתה תקופה שלי לא היתה עבודה.
היתה תקופה, עד שהגירושין נכנסו לתוקף, שהייתי פרודה. מה לעשות? זה שלב ביניים שחייבים לעבור.
זה כל הקטע-שאלו שקרים מטופשים. ממש לא צריך לשקר בגללם.

xvxxvx

New member
מישהו צריך ללמד אותו לשקר בטעם

10 סמ' יכולים להיות מאוד קריטיים במצבים מסויימים

לפחות נפלת על שקרן גרוע...
בהצלחה

השלושר

New member
המדיניות אצלי היא מאד ברורה

פסילה אחת והחוצה.

כך חונכתי, כך אני מאמין, לא יעזור כלום.

אני גם לא יודע להבין את 'אדם מקסים' בהקשר זה
כי למיטב ידיעתך גם זו הצגה. עוד חצי שנה הוא יתוודה
שבעצם גם זה היה מומחז ומלאכותי.

על פי רוב הצירוף של שקרן ומקסים פירושו נוכל, זה הולך ביחד.

בטח שקרה לי

אמר שהוא נייד, ובאותו יום רוצה לבוא באוטובוס כי בא לו?
<ואז מסתבר שהוא לא נייד בכלל>

משוחחת עם בחור במשך שבועיים, מסיבות מוצדקות לא יצא לנו להפגש
לאחר שבועים קובעים יום להפגש, לאחר התלהבות יתרה, הבחור בא ואומר שלא בא לו להפגש ואז מגלה שיצא עם אחרת.
נכון,לא חייב לי כלום בשלב הזה אבל אני בעד לאמר את האמת. היא מוערכת יותר.

ויש עוד ועוד...
אני מאמינה שצריך ללכת עם האמת!

יותר מידיי שקרים

בשביל אדם שאת מתארת "מקסים".
סביר להניח שהוא בעל "קסם אישי", הרבה שקרנים ניחנו בו.

תשאלי את עצמך, האם היית נפגשת אתו, לו אמר לך שהוא פרוד.

אני לא הייתי ממשיכה.. פרוד = נשוי.

בהצלחה.

tarabara

New member
השאלה אם

עכשיו תלצי להיפגש איתו. לי קרה מקרה שבחור אמר לי שהוא גרוש ויש לו ילדה אחת שלא גרה איתו, כאשר באתי לדייט הסתבר שיש לו שני ילדים שחיים איתו אישתו ברחה לחו"ל ועדין אין גירושין רשמיים. קמתי והלכתי באמצע הדייט. צר לי, הבחור לא מכבד אותי וגם אני לא אכבד אותו.

tarabara

New member
חותכים

וכמה שיותר מהר, בחור שמתחיל מערכת יחסים בשקר ימשיך לשקר. ממש לא מומלץ.

כל ארבעת השקרים האחרונים

בכלל לא מתקרבים לראשון.
לא דומים ולא פרופורציונלים.

על הארבעה האחרונים אפשר לסלוח, כמובן לשמוע הסבר מלכתחילה מדוע בנאדם התבייש לומר זאת.

על הראשון.. אם זה עוד בהתחלה ועוד אין רגשות מעורבים, סביר שאני אחתוך, בלי קשר לשקר,
אלא פשוט כי אני לא צריכה על הראש נשוי.
גם אם רק טכנית.

בוזוקיא

New member
כל אלה שאומרים ששקר זה שקר ולא משנה מה

מה זה הבולשיט הזה?
אין פה אדם אחד שלא שיקר מעולם...יש שקרים קטנים ויש שקרים גדולים וכל מקרה לגופו.
לפותחת השרשור- דבר ראשון, האם את יכולה לחיות אם האמת? כלומר עזבי את העובדה שהוא שיקר לך, עכשיו כשאת יודעת את האמת, זה מפריע לך? אם זה לא מפריע לך, אז לדעתי את באמת יכולה לשים בצד את העובדה שהוא שיקר. הרי מה המניע שלו לשקר? הוא לא ניסה לתמרן אותך בשביל כסף או בשביל סקס או בכללי משהו שיכול לפגוע בך. הוא שיקר לך כי היה חשוב לו שתכירי אותו לעומק והוא חשש, ככול הנראה מנסיון עבר רע, שאם הוא יחשוף את כל האמת את תזרקי אותו לפני שתהיה לו הזדמנות בכלל לפגוש אותך. לפעמים שקרים מהסוג הזה הם בלתי נמנעים אם אתה רוצה להיות שווה בן שווים מבחינת הסיכויים שלך להכיר בחורה.
יש למשל את הקטע הזה שלא משנה כמה זמן עבר מאז הקשר האחרון של מישהו, רוב האנשים יעדיפו לשקר ולהגיד שהקשר האחרון שלהם היה לפני שנה...גג שנתיים. למה? כי אם אתה בן 30 והקשר האחרון שלך היה בגיל 20, רוב הבחורות ירימו לא רק גבה אחת, אלא שלוש גבות.
או נניח חס וחלילה שאבא שלך רוצח ויושב בכלא מאסר עולם. אשמתך? לא. ונניח מישהי לפני דייט תשאל אותך מתוך התעניינות במה אבא שלך עוסק. אפשר להגיד את האמת, אבל רוב האנשים כנראה היו מעדיפים לשקר ולהגיד פשוט שאתה לא בקשר אם אבא שלך ולא יודע מה הוא עושה או משהו בסגנון.
יכולתי לשלוף עוד אלף דוגמאות כאלה אבל הפואנטה היא שכשמישהו משקר בשביל ליישר קו עם שאר העולם כדי שתהיה לו הזדמנות שווה, זה נסלח. אם את לא יכולה לחיות עם האמת זה כבר משהו אחר וכמובן שזכותך לנפנף אותו, אבל על השקר עצמו ראוי לדעתי לסלוח.

באתי מהראשי

קרה קורה יקרה.
אין דמיון בין הרמות שונות של השקרים שפירטת. מבחינתי:

אמר שהוא גרוש ולמעשה הוא פרוד - פסול
אמר שהוא עובד ולמעשה הוא מובטל - בסימן שאלה, תלוי למה שיקר.
אמר שהוא לא מעשן ולמעשה הוא מעשן - מעשן פסול לחלוטין ומיד
אמר שהוא גר בת"א ולמעשה הוא גר בבת ים - לא משנה.
אומר שהוא 180 ולמעשה הוא 170 - תלוי מה הגובה שלך....

OtocolobusManul

New member
קרה.

לא אכנס לפרטים מן 2 סיבות. כבר כתבתי כאן את הסיפור הזה לפני איזו שנה ולא ממש נעים לי להיזכר בו.

אני בעצמי אוהב מאוד לעשות רושם, במיוחד בדייטים ראשונים (ראו הוזהרתן)
אבל זה עדיין לא נקרא "לשקר"

כשהייתי בן 16, הייתי בדייט עם מישהי יפייפיה ונגשו אליינו שלושה שודדים. שחקתי אותה גבר גבר והתגברתי עלייהם רק שהבחורה הזאת לא ידעה ששלושה השודדים האלה הם החברים שלי והכל היה מוסכם איתם מראש

shayCn

New member
ברור.הכנות היא חשובה ועקרונית

וקשה להכנס לקשר עם מישהו שמתחבא מאחורי שקרים.
השקרים שהבאת כדוגמאות כמו גובה,מקום מגורים,סטטוס מראים על בחור(ים?) שלא נוח לו עם עצמו.שלא טוב לו עם עצמו והוא נאלץ לשקר ולהסתיר מתוך בושה פרטים בסיסיים על עצמו(יש בזה גם מלחמה פנימית של בן אדם עם עצמו שנשים אוהבות..).
דוקא יש מצב שאם היית ממשיכה איתו את הקשר,אז הוא היה נפתח עם הזמן כשהיה בטוח בך יותר וסומך עלייך יותר והיית יכולה לראות את מי שהוא.
הבעיה שאולי לא היית יודעת להבחין בין הבחור האמיתי לשחקן..

GiraffAdida

New member
ומאיפה לך שהוא "אדם מקסים" אולי גם כל

מה שגרם לו להיות מקסים בעינייך - הוא שקר?

להעיף ומהר.

לדעתי יש הבדל בין

לשקר לאנשים שאתה לא מכיר לבין לשקר לאנשים שאתה מכיר

אין צורך להאריך בגנאי השקרים והשקרנים, הכל כבר ידוע
אבל אם נרצה לשפוט את הבחור לכף זכות, אפשר להגיד שלפני כן הוא לא הכיר אותך, סתם כתיבת מילים או דיבורים בעלמה
אז קשה להגיד שזה ממש מעיד עליו שהוא שקרן שקרן
אולי זה לא מעיד עליו דברים חיוביים יותר, אבל קשה להגזים
וכשהוא הכיר אותך מיד הוא התוודה
מבינה תרעיון ?

השאלה שלי היא האם הוא שיקר את כל השקרים שכתבת או שהוא שיקר רק אחד מהם והשאר היו דוגמאות?

SupermanZW

Well-known member
הכל תלוי וכל פרט דורש שיקול דעת

כולם משקרים, ההבדל הוא במינונים (מלעיתים נדירות ועד כל יום מספר פעמים) ובמידת הנזק שהשקר יכול לגרום (מלא קיים ועד נזק משמעותי).

בנוגע לנושאים עליהם כתבת אכתוב את דעתי האישית ואני ממליץ שתחווי את דעתך האישית כדי לדעת מה נכון לך כי מה שנכון לדעתי לא בהכרח נכון עבורך.

אמר שהוא גרוש ולמעשה הוא פרוד - לא שקר משמעותי, פרוד הוא בדרך לגירושין, הוא לא איתך כדי לבגוד אלא כבר החליט שאינו מעוניין באישתו וסביר להניח שיתגרשו, לכן על השקר הזה אפשר להבליג לדעתי.
אמר שהוא עובד ולמעשה הוא מובטל - שקר משמעותי, מי שמובטל (זמן ממושך) מצבו הכלכלי לא טוב ואינו מסוגל להתחייבויות ארוכות טווח, אם אינו מודה בכך זה אומר שהוא היה פוסל את עצמו באותה סיטואציה לו היה בצד השני, רק מי שמסוגל להודות שהוא מובטל יש לו את האמונה בעצמו שיצליח למצוא עבודה במהרה וכבוד עצמי מספיק בכדי לא לדרוש מבת זוגו החדשה לסייע לו כלכלית, לכן לא כל מובטל צריך לפסול, אבל מובטל שמשקר וטוען שהוא עובד כן צריך לפסול.
אמר שהוא לא מעשן ולמעשה הוא מעשן - שקר משמעותי, התמכרות תהיה מורגשת בכל מקרה ולא ניתן להסתירה, לכן השקר הזה מצדיק פסילה.
אמר שהוא גר בת"א ולמעשה הוא גר בבת ים - לא שקר משמעותי, הערים די קרובות גאוגראפית ושכונות מסוימות בבת ים עדיפות על שכונות מסוימות בתל אביב, חוץ מזה בת ים שייכת למחוז תל אביב, אפשר להבליג.
אומר שהוא 180 ולמעשה הוא 170 - שקר משמעותי, פער של 10 סנטימטר הוא בולט מאוד, פלוס מינוס שלושה סנטימטרים זה מורגש רק מעט, יותר מזה זה משמעותי, מכיוון שגובה אינו בעל חשיבות מכרעת לעומת שאר הפרמטרים לא מחייב פסילה, אך מי שבטחונו העצמי כה ירוד עד שהוא רואה עצמו נאלץ להציג עצמו כגבוה ב10 ס"מ ממה שהוא באמת כנראה אינו ראוי, נוטה לפסילה.

למעלה