שקרים לבנים

אiסי

New member
שקרים לבנים

בזמן האחרון גיליתי שהבן שלי ( בן 8) משקר לעיתים קרובות. אמנם אלה לא שקרים גדולים ומזיקים אבל זאת הבעיה, אני לא מבינה למה הוא צריך לשקר מלכתחילה. אין לו ממש סיבה לשקר כי אני לא נוהגת להעניש אותו באופן שיגרום לו לשקר כך. ניסיתי לשוחח איתו בקשר לעיניין וכש"תפסתי" אותו בשקר הוא רק השפיל מבט ואמר סתם אמרתי. בלי סיבה. אולי יש לכם עיצות כיצד לנהוג? אני לא רוצה לאבד את האמון שיש לי בו.

חנוכה 98

New member
../images/Emo4.gif זו באמת בעייה

ויש לי אותה עם הבת שלי שהיא רק אבל רק בת 3.5 . לא מהיום היא משקרת במצח עז על כמעט כל דבר. אני התייעצתי עם הגננת שלה והיא אמרה לי שזה גיל, תקופה, להתעלם . אז אני מתעלמת עד גבול מסויים ואחר כך בלית ברירה עונש , מה שנקרא אצלהם בגן "פסק זמן" לשבת בצד ולחשוב על מה שעשית . כן, היא מתנצלת אבל להגיד שזה ממש עוזר , העונשים או ההתעלמות , זה יהיה נכון. מצטערת שאין לי תשובה חד משמעית בשבילך, נסי לברר מאיפה זה מגיע, אולי משהו או משהו מציק לו או גורם לו לעשות זאת. בהצלחה

אiסי

New member
תודה לך ../images/Emo24.gif

אני מנסה לברר מאיפה זה בא ולא כל כך מקבלת תשובות. מקווה שזה יחלוף במהרה ותודה על ההצעה

זה בא מתוך הדמיון שלהם ומתוך

הישרדות. ילדים לומדים את חוקי החברה "תוך כדי..." הם 'מסדרים' להם את עולמם כך שהוא יפיק להם תמיכה / אהבה / סימפטיה הם מסדרים את עולמם כך ליפיק להם את מירב תשומת הלב, ושיענה על כל מיני צרכים אחרים כמו למשל: כוח (בעיקר אצל בנים) אז תמשיכי להעביר את מסר היושר והאמת, מצד אחד, ובאמת מצאתי שברוב המקרים ממש לא נחוץ עונש, מצד שני. הכי טוב זה לאתר את הסיבה לשקר ולנסות לענות עליה. למשל: יותר תשומי, חיזוק הביטחון העצמי וכדומה. אגב, שקרים אלו הם גם דרך נהדרת בשבילם לבדוק גבולות, וגם לבדוק עד כמה נלך באש ובמים בשבילם.

m i c h a l i

New member
שקרים שקרים

גם כשהקטנה אצלי משקרת היא מיד אומרת סתאאאם... אבל זה רק בגלל המבט שאני נותנת לה... אני יכולה אולי לומר לך רק מנקודת מבטי כילדה: הייתי משקרת שקרים קטנים פשוט בגלל שהייתי יכולה. וגם אולי כדי לבדוק את הגבולות שזה מה שאני חושבת שהבן שלך עושה בעצם. אולי הוא מנסה לבדוק כמה רחוק הוא יכול להגיע ולשקר ובעצם מעמיד כביכול את האהבה שלך אליו... אולי... הכי בטוח זה פשוט לשבת ולהסביר לו כמה זה פוגע בך שהוא משקר וכמה שזה יכול לפגוע בו אם פשוט לא תאמיני לו גם בדברים קטנים וחסרי משמעות. אחרי שקר אחד שהקטנה התעקשה עליו שוחחתי איתה על זה בצורה כזאת והיא פשוט הבינה שאני לא אאמין לה יותר. זה גרם לה להתנצל ולהבטיח שלא תשקר ( טוב נו אני לא תמימה זה בטח יצוץ שוב) אבל לפחות היא מבינה עכשיו את המשמעות של "זאב זאב".

אiסי

New member
אני רוצה להאמין

שהוא לא צריך לבדוק את הגבולות אבל כנראה שזה מה שהוא עושה באמת. אני באמת אשב איתו לשיחה רצינית בעיניין. תודה מיכלי

למעלה