שקרים לבנים

דווידו

New member
שקרים לבנים

האם יש אנשים שלא משקרים שקרים לבנים ? למה הם נועדו? למי מותר לנו לשקר שקר לבן ולמי לא ,ולאיזה מטרה ? מה אתם חושבים על אדם שתפסתם אותו בשקר לבן?

ובכן

1.יש, אתה יכול לראות אותם ברחובות, קוראים להם קבצנים והומלסים, אבל כשהם מגיעים לשלב הזה הם כבר לומדים לשקר. 2.שקרים לבנים הם השמן על גלגלי המהפכה. בתור עצמאי, אני אומר לך שבלעדיהם כולם היו כועסים עלינו כי כולם חושבים שמגיע להם שאנחנו נהיה רק שלהם, שלא יהיו לנו חיים פרטיים, שהכל היה חייב להיות מוכן אתמול, שאנחנו לא רואים שהם השמינו ושהם משחררים גז לידנו וכו'. 3.היחידים שאסור לשקר להם שקר לבן הם רואה החשבון שלך, הרופא שלך, העורך דין שלך ואישתך, לגבי שני האחרונים אפשר לומר שרוני רון למד זאת בדרך הקשה. 4.פעם רציתי לארגן ערב לכבוד תשעה באב, אמר לי חבר לפנות למשורר מפורסם שמנחה את הערבים שלו לזכר יום הזיכרון לחללי צה"ל והוא בשמחה ינחה, פניתי אליו והוא אמר "מה? אני? מנחה? אני בכלל לא מנחה." שנים שטמתי אותו מרחוק עד שהסביר לי חבר למה הוא ענה לי את זה, ומאז במילותיו של הלל הזקן אני אומר והוי דן את כל האדם לכף זכות

פפו

New member
אני לא מבחין בין צבעי השקר.

מבחינתי שקר האחד במהותו זהה לאחר ושניהם סופם שיתגלו.

לפעמים פשוט אי אפשר אחרת

אני למשל חושבת על ההורים שלי. לפעמים אני לא מספרת להם לאן אני הולכת ומה אני עושה כי הם עושים סרט מכל דבר כי אין להם מה לעשות בחיים. הם מתחילים לדאוג ולהשתגע וזה לא בריא בגיל כזה. לפעמים מספרים שקרים לבנים גם לחברים שאתה לא יכול כל הזמן להיות איתם כי יש לך עוד חברים ועוד דברים לעשות בחיים. הם לא יבינו את האמת כי הם רוצים הכל כאן ועכשיו. אותו דבר עם ילדים. אתמול בערב היתה לנו שיחה עם חברים שסיפרו שהם לא יכולים לספר לילדים שלהם כל מה שהם עושים כי הילדים לא מבינים. הילדים (בני 30 פלוס) חושבים שההורים שלהם באמצע שנות ה-50 שלהם כבר מתים חיים ולא מגיע להם להינות יותר מהחיים והם לא מפרגנים. אז לפעמים כשהם נוסעים לחו"ל הם אומרים שזה מהעבודה וגם לפעמים נוסעים לצימר אומרים שזה מהעבודה. קונים סלון חדש ומספרים שזה עלה חצי ממה שזה עלה. כי הילדים רוצים את כל הכסף שלהם. רק למשל...

לולי11111

New member
לוליטה

אני מסכימה עם זה שלפעמים שקר לבן הוא נדרש כמו הדוגמא עם ההורים כמו עם ילדים...לפעמים אבלללללל ממש לא מסכימה עם הדוגמא שהבאת על אותם חברים שלא יכוים לספר לילדיהם...במיוחד כשמדובר בדוגמאות שהבאת כמו נסיעה לטיול דרך מי וכמה עולה, או המחיר של רהיט כזה או אחר למה בדיוק???????? מה פתאם הם צריכים בכלל לחשבן למה שהם חושבים בענין או אם הם מפרגנים או לא ??? אלה החיים שלהם והיש/אין כסף שלהם (אלא אם אותם ילדים מממנים אותם) זה לא מובן לי

לולי יקירתי, כשתהיי בסרט הזה תביני../images/Emo202.gif

יש, בגדול, שני סוגי צאצאים. כאלו שמפרגנים להוריהם המבוגרים ושמחים שהוריהם עושים עדיין דברים נהדרים בחייהם ולא יושבים כל היום על הכורסא בחוסר מעש. וכאלה, שבדרך כלל הם גם לא יוצלחים סידרתיים, שכל גרוש שההורה שלהם מעל גיל 50 מבזבז הם רואים בזה כאילו בזבזו להם את הירושה.

לולי11111

New member
מותק, אני יודעת שיש גם כאלה

(מקווה שאצל הבן שלי זה לא יקרה לעולם,שישאר כמו שהוא - טפו טפו) הענין הוא שלא ממש איכפת לי איך הם אלא מה איכפת להורים? אז שלא יפרגנו, אז שיראו בזה בזיון על שמבזבזים להם את הירושה אני לא שופטת אותם באמת, רק שקשה לי להבין את ההתחשבות בילדים שכאלה אולי כי אני לא שם, וגם לא אהיה ..אמן אמן

כמו שאמרתי, כשתהיי בסרט הזה, תביני

והלוואי שלא תהיי אף פעם. רק שיש הפתעות
זה לא תלוי רק בך ובבן שלך. הרבה מאד תלוי בצד ג'.....
שמבחינתך כרגע הוא נעלם במשוואה.

לולי11111

New member
נכון לעכשיו

לא נראה לי שהוא ישתנה בגל/בשביל צד ג' או ד' הוא יציב ועיקש בתכונותיו כמו מגרעותיו אבל כפי שאמרת....מי יודע מה ילד יום? (מקווה ש נכדים
)

אדבר רק בשם עצמי

איפלו לעצמי אני מספרת סיפורים...לא מזהה את צבעם שחורים...ירוקים...או אדומים... מעדיפה לקרוא לשקר סיפור סיפור שלפעמים חד פעמי, לפעמיים בהמשכים. העיקרון המנחה של הסיפורים אצלי, שכל עוד שאני לא פוגעת בעצמי ובאחרים, לסיפור יש כנראה תפקיד בחיי. שהסיפור פוגע בי ובאחר, המנורות האדומות נדלקות ואז... מהמקום של אכזבה מעצמי הסיפור נהפך ללבן וצח.

darkblue1

New member
לא יודע..איכשהוא

יש ריח חזק של סבון כביסה לא נעים משקרים כאלה.. לא אוהב מכבסות מילים שקר הוא שקר

darkblue1

New member
משתמש..לכביסה..

של בגדים
במילים אני אפילו לא נוהג כדרך הצרפתים את יודעת, הרבה בושם , בלי שטיפה

כמעט...יצאת ../images/Emo197.gif

רק...לא לפני נוהג לדעתי...מיותרת
להמשיך בכביסות.

דווידו

New member
שקרים לבנים באים לפעמים ביכדי לא לפגןע

אם אישה למשל קונה שימלה חדשה ושילמה בעדה הוו תועפות ושואלת את חברתה את דעתה על השמלה בעיני החברה השימלה לא משהו מיוחד אך היא אומרת שהשמלה נהדרת ביכדי שהקונה לא תתבעס ,זה שקר לבן אך האם הוא במקום ?

אנאהיא

New member
לפעמים אין מנוס ../images/Emo4.gif

שקר לבן לפעמים מרכך אמיתויות ומצבים לא נעימים. קרוב לוודאי שכל אחד ואחד מאיתנו השתמש בשקר לבן בהזדמנות זו או אחרת. ומה אני חושבת על אדם שנתפס בכך? נראה לי שאתייחס במידה רבה של הבנה לנושא. כנראה שלא היתה ברירה, מלבד להפעיל את הלבן הזה. שבוע צח וזך לכולם

אנאהיא

New member
לא בדיוק

אך ברגע הנתון יכולים להחסך כאב וצער או אי-נעימות, עקב אי אמירת האמת לאמיתה.

למעלה