שקרים לא ברורים

שקרים לא ברורים

שמתי לב לתופעת שקרים בקרב בני אדם, אני מבינה שלעתים משקרים למטרה מסוימת, אבל לשקר סתם? בשביל מה?
לפני זמן מה פירסמתי הודעה באינטרנט שאני מוכרת כרטיסים, באותו ערב צלצלה אלי בחורה וטענה שאני אשמור בשבילה את הכרטיסים ולא אמכור אותם, שהיא רוצה את הכרטיסיםץ מאותה שיחה נעלמו עקבותיה. לא הבנתי בשביל מה לשקר? אם היא לא צריכה כרטיסים או מתלבטת- זכותה, אפשר היה להגיד אחרת. דוגמא נוספת לשקרים לא בורים היא שלפני כמה שנים הייתי מובטלת, יום אחד פגשתי ידידה שבביטחון אמרה שתסדר לי עבודה, לקחה טלפון ומייל ונעלמה, כל פעם כשרציתי להתקשר אליה, לא הייתה זמינה והתעלמה מהמיילים שלי. אז בשביל מה בכלל להציע, לתת תקווה? הרי לא ביקשתי ממנה. לאותה רשימת שקרנים אני יכולה לצרף חברה שכבר כמה שנים טובות מבטיחה לבקר אותי, ועדיין לא ביקרה. אז למה להבטיח? תגידי שאינך יכולה. וגם את אותו בחור שבדייט מבטיח להיפגש שוב, ליצור קשר ונעלם. ועוד הרבה שקרנים וקשקשניים. מדוע ולמה? לא ברור לי, הרי אין להם שום תועלת בשקרים.

כינוישם

New member
חכי שתרצי למכור דירה

תפגשי את סוג האנשים האלה שוב ושוב.

מכירה את זה שאומרים "אף אחד לא אוהב לשמוע "לא"", אז מה שתיארת - זו בדיוק הסיבה שאני דווקא כן אוהב לשמוע "לא". כשמישהו אומר לי "לא", אני מעריך אותו הרבה יותר. אני מעדיף לשמוע "לא" מאשר לקבל הסבר אחר כך על "למה לא".

למה לשקר? הם לא משקרים, כשהם אמרו את מה שאמרו הם באמת האמינו שהם <השלימי את החסר>. עכשיו זה מתחלק לשניים. יש כאלה שאצלם מילים חזקות יותר ממעשים ולכן עצם זה שהם אמרו, זה מספיק (כמו אלה שקונים תרופות, שמים בארון וחושבים שככה הם יבריאו). החלק השני, פשוט מפחד מלהתמודד עם הסיטואציה שהם גרמו לה ואחת התגובות שיש לבני אדם בשעת "סכנה" היא flight, לברוח, וככה הם בדיוק מתנהגים.

איך את יודעת

שלא הייתה לה שום תועלת מסוג התקשורת הזה איתך?

אני תמיד יוצאת מנקודת הנחה שאין לי מושג איך חי ואיך חושב ומה על האג'נדה של מי שעומד מולי - ואם הוא בוחר לשקר לי (אל לכל מאן דהוא) - זכותו.
בסופו של יום הוא חי עם עצמו ועם ההתנהלות הזו שלו, לא?

הג'וב שלי הוא לדאוג לעצמי שלא אנזק. כלומר, שאני שומרת על עצמי, ושאחרים? שיקשקשו מה שבא להם. לא ענייני.
אם מישהו שאני לא מכירה מבקש ממני לשמור לו כרטיסים, אגיד בנימוס שאני לא שומרת כרטיסים לאף אחד. הראשון שישלם גם יקבל אותם... בכלל לא אתחיל להעסיק את עצמי אם הבקשה הזו רצינית, שקרית, נכונה, שחורה או לבנה.... או אילו מניעים הביאו את הזולת לבקש ממני שאשמור.

איך אני יודעת?

מה , למשל, יצא לאותה בחורה שהבטיחה לסדר עבודה ונעלמה. לא ביקשתי ממנה, היא לא הייתה מעולם חברתי, סתם ידידה רחוקה. בשביל מה להציע ולהבטיח אם את לא יכולה לקיים?

את שואלת אותי??

זה שלי אין מושג וגם את לא יכולה לדמיין סיבה, לא אומר שאין אחת.
למשל, הכי בנאלי: בזמן שהתקשרה איתך, היא חשבה שהיא כן יכולה לקיים. אפילו היה די ברור לה שכן.
פחות בנאלי אבל סביר - מאוד רצתה ללכת חשבה שאם תעשה משהו בכיוון זה גם ירים אותה מהכיסא, ולכן הרימה טלפון והבטיחה.

את לא מבטיחה לעצמך כל יום דברים שאת לא עומדת בהם? נגיד דיאטה? כושר? להפסיק לעשן? לקום סוף סוף ולעשות משהו ששנים את רק אומרת לעצמך שתעשי *מחר*?

זה משהו מאוד אנושי ובכלל לא קשור אליך ולתקשורת הספציפית אתך.

למעלה