שקרים וOCD ועוד משהו

תודה לכולכם, עזרתם,

לגבי המצב הכלכלי, אז כן כולכם יודעים כמה עולים תרופות נסיעות (לטיפולים חינם) ואני מגדלת אותם לבד וכבר כמה חודשים שאני לא עובדת בגלל ההשהיות מביה''ס הפגישות שאני מוזמנת, וגם שבורה נפשית ופוחדת להתחייב למקום עבודה לא בטוחה שלא יקפיצו אותי, ו...נגמרים החסכונות, פעם הציע לי הפסיכולוגית להגדיר אותו כ"חולה נפש" כדי להוזיל את התרופות , אבל אני לא רוצה להכתים לו את העתיד, שוב תודה אתם מקסימים,

שקרים וOCD ועוד משהו

האים יש קשר בו שקרים וOCD , הבן שלי משקר המון ובעיקר "מנפח" דברים, וזה מעמיד אותי במצבים לא נעימים למשל שאני באה להוכיח מישהו על דבר שהבן שלי סיפר שעשה ומתברר כלא נכון, אני יודעת שהוא עושה את זה כדי לקבל אמפטיה ולקנות חברים כי קשה לו, אז הוא ממציא כל מיני סיפורים ולפעמים מבקש ממני גם לאשר אותם , הוא גם מספר שהוא בן 14 ורואים שהוא לא אז תמיד ילדים באים ושואלים אותי בן כמה הוא , אני כמובן לא משתפת פעולה אבל זה ממשיך, הוא מספר גם שהוא מכשף או קוסם כל יכול ואני יודעת שזה חוסר ביטחון המוסווה בעודף ביטחון עצמי, פעם עוד זיהיתי בן שקר לאמת היום כבר לא תמיד, האים זה קשור לOCD או שסתם כי בא לו להיות מישהוא אחר , אנשים מבוגרים כבר מתחילים לחשוב שהוא לא מחובר למציאות ואני יודעת שכן, ועוד שאלה: קשה לנו כלכלית בעקבות ה OCD. האים ביטוח לאומי מכיר ב OCD כנכות? עד היום לא רציתי להצהיר אבל עכשיו ממש קשה, תודה מראש

בבקשה תשובה

מי יכול לענות בבקשה? חייבת לדעת כדי לדעת איך להגיב ולטפל,,,,,, בבקשה תודה מראש

bomber888

New member
לא נראה לי שיש קשר ל-OCD

לי יש OCD ואני מעולם לא המצאתי על עצמי דברים או סיפרתי דברי כזב.

אמא11

New member
היי וערב טוב לחייבת לדעת

אני חושבת שכדאי לך להעתיק את השאלה לשרשור השאלות של דר' אורינג וכך תוכלי לקבל תשובה מקצועית. לדעתי האישית והלא מקצועית השקרים אינם קשורים ישירות לOCD אבל בעקיפין אולי יש כאן איזו בריחה ממציאות כואבת, בריחה לעולם של דמיון. חייבת לדעת, אפשר להתייחס לדמיון עשיר גם בחיוב. אולי תוכלי לעודד אותו לכתוב סיפור על כך שהוא קוסם או על קוסם או מכשף, אולי הוא יוכל לטוות עלילה שלמה שתתעל את מה שהוא רוצה לחוות לעולם יותר "לגיטימי" של דמיון. תני לו מחמאות על הדמיון שלו וספרי לו שאנשים עם דמיון יכולים להיות אמנים ויוצרים נפלאים. יש פורומים נהדרים של מדע בדיוני, משחקי תפקידים, פאנפיקים ועוד - אולי זה מתאים לו. לגבי הקושי הכלכלי - יש אפשרות לקבל טיפול חינמי במרפאה לבריאות הנפש בעיר מגורייך ולא חייבים להצהיר עליו כעל חולה נפש. במרפאות האלה מטפלים גם בהפרעות חרדה שונות שאינן נחשבות למחלה. האם תרצי לבוא למפגשים של קבוצת ההורים? אנחנו נפגשים אחת לחודש בימי שלישי בערב, בת"א. המפגש הבא יהיה ב-17.11 ויתארח בו דר' אורינג שיענה על שאלות. ברוכה הבאה לפורום תמי

למעלה