שקע צר

ofird

New member
שקע צר

עם הרכבת חדר העבודה החדש גיליתי שגובה הולחן הנו בדיוק בגובה השקעים של החשמל והטלפון. אני רוצה להחליף את השקעים הנוכחיים (מרובעים סטנדרטים) בשקעים הכי צרים שיש, מישהוא יודע אם יש שקעים בגודל שממש מקיף רק את החור בקיר?

shoulhadida

New member
כדאי שחשמלאי יבדוק העניין.

כדאי שהחשמלאי יבדוק את העניין ומנסיונו יפעל. שאול

ofird

New member
מדוע?

למה, אני רק מחפש קופסת שקעים וטלפון צרים. יש כזה דבר, למשל הGEWISS צרים ב2 ס"מ מהסטנדרט

ofird

New member
?

אני מופתע, ממתי החוק אומר שאסו לי להחליף שקע בבית? זה לא רק 3 חוטים פשוטים להחלפה?

רשר

Well-known member
מנהל
חוק החשמל משנת 1954

שים לב לסעיף 6 א חוק החשמל, תשי"ד-1954(1 )(*) 1. בחוק זה — "מתקן חשמלי" — מתקן המשמש לשם ייצור חשמל, הולכתו,  הפצתו, צריכתו, צבירתו או שינויו (טרנספורמציה), לרבות מבנים, מכונות, מכשירים, מצברים, מוליכים, אביזרים וציוד חשמלי קבוע או מיטלטל, הקשורים במתקן; "עבודת חשמל" — התקנה, בדיקה, שינוי, תיקון או פירוק של מתקן חשמלי, לרבות השגחה על ביצוע עבודה כאמור ועריכת תכניות טכניות לביצועה; "השר" — חבר הממשלה שהממשלה העניקה לו בהודעה ברשומות, את הסמכות לביצוע חוק זה;* "חוק זה" — לרבות התקנות שהותקנו והצווים וההוראות שניתנו לפיו. 2. (בוטל). 3. השר ימנה בהודעה ברשומות מנהל עניני חשמל (להלן — המנהל). 4. (א) לא יתקין אדם מתקן חשמלי ולא ישנה בו שינוי יסודי אלא על-פי היתר בכתב מאת המנהל ובהתאם לתנאי ההיתר. (ב) מתקן חשמלי שהותקן לפני תחילתו של חוק זה, דינו, לענין סעיף קטן (א), כדין מתקן שעומדים להתקינו כתום שלושים יום מיום תחילתו של החוק. (ג) מתקן חשמלי שהותקן בניגוד לסעיף קטן (א), רשאי המנהל להורות על סילוקו או על פירוקו. (ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על מתקן חשמלי שהותקן כדין לפי פקודת זכיונות החשמל, או לפי פקודת זכיונות החשמל (ירושלים), או הניזון כדין מחשמל המסופק לפי הפקודות האמורות, ולא על מתקן הניזון מעצמו ומתחו אינו עולה על עשרים וארבעה וולט, ובלבד שהותקן ערב תחילתו של חוק משק החשמל, תשנ"ו–1996. 5. רשאי המנהל, מטעמי בטיחות לאדם או לרכוש, להורות, בצו חתום בידו, על הפסקת הפעלתו של מתקן חשמלי או השימוש בו, או להתנות את המשך ההפעלה או השימוש בקיום תנאים שפורטו בצו. 6. (א) לא יעסוק אדם בביצוע עבודת חשמל, אלא אם יש בידו רשיון מאת המנהל המתיר לו ביצוע עבודה מסוג זה ובהתאם לתנאי הרשיון; תקופת תקפו של הרשיון תיקבע בו. (ב) המנהל יתן רשיון כאמור בסעיף קטן (א), אם נוכח שיש למבקש הרשיון הכשרה מקצועית ראויה ונסיון מעשי מניח את הדעת בכל הנוגע לדרכי השימוש ברשיון.

Oshri Moshe

New member
אם אתה מנתק את הזרם

אין שום בעייה בתחזוקה ביתית של חשמל (תיקונים קטנים החלפת שקעים ומנורות וכולי) העניין פשוט והגיוני, המחוקק לא התכוון שעל כל החלפת שקע תזמין חשמלטור.

מאגר

New member
המחוקק התכוון בדיוק לזה ובעובדה היא

שבמשפט שהתנהל בין חברת ביטוח ללקוח שעשה תיקון חשמל בעצמו וגרם לעצמו לנזק חברת הביטוח לא היסכימה לפצות והסכום לא היה קטן.אילו היתה לו קבלה של חשמלאי מוסמך בעל רישיון יכול היה לתבוע את החשמלאי על רשלנות וחברת הביוח של החשמלאי הייתה חייבת לפצות על הנזק. אבל מאחר שאני מדינה של עברינים הרי שגם החוק לא נישמר.

Oshri Moshe

New member
בחזקת גזירה שאין הציבור יכול לעמוד

בה. ובכלל אם המחוקק לא מוכן שאנשים שאינם בעלי תעודה יעסקו בעבודות חשמל עליו למנוע אפשרות קניה חופשית של אביזרי חשמל (תקעים שקעים וכולי) כמו שלא ניתן לקנות תרופות ללא מרשם!!

רשר

Well-known member
מנהל
ההשוואה לא מתאימה בגלל מחיר חיי

אדם שגובות הטעויות עם תרופות לעומת טעויות בחשמל, לגבי קנית אביזרים אין כל סיבה שהמחוקק יתערב קנה כל מה שדרוש והזמן חשמלאי לבצע זכותך לעבור על החוק רק אל תצפה לעידוד מצדנו, עצם הפניה לכאן מראה שיש הצדקה לחוק והרבה אנשים שמנסים להתחכם פונים לבסוף לחשמלאי שיתקן את כל השטויות שהם עשו בביתם, אבל גם אז דורשים גם ממנו לעקוף את החוק והתקנות ע"י תיקצוב חסר של העבודה ונסיון לא לשלם עבור הידע של בעל המקצוע (יעני הוא רק הביא חלקים והניח אותם)

אני וויתרתי על הרשיון שלי...

מדובר בגוף שהוא מסחטת-כספים שלא מצדיק את קיומו!

רשר

Well-known member
מנהל
הרשיון הוא רק נייר שמראה שלמדת

את המקצוע, בדיוק כמו רשיון נהיגה, רשיון עו"ד,,,, אם אינך צריך רשיון אל תחדש! לגבי מחיר החידוש השנתי, אתה צודק! יקר, מיותר ומרגיז!

topt1

New member
שאלה לרשר -

כפי שנאמר פה באם אני מנתק את המתח בבית - איזה מניעה יש לי מלהתעסק בשקעים \ תאורה בבית מבחינת החוק? שכן אני לא עובד תחת מתח..

רשר

Well-known member
מנהל
לכתוב אתה יודע יש כאן הוכחה

עכשיו צריך להוכיח שאתה גם יודע לקרוא! קרא את החוק וחפש במיוחד היכן כתוב משהוא בקשר לעבודה תחת מתח? לא תמצא כי אין (קיים בתקנות) אבל יש: " "עבודת חשמל" - התקנה, בדיקה, שינוי, תיקון או פירוק של מתקן חשמלי," וכאמור בסעיף 6 "לא יעסוק אדם,,," ומכאן ברור שאין זה משנה דבר אם תנתק או לא כלפי החוק "אין לך רשיון(.)" לעבודה תחת מתח גם החשמלאי זקוק לעוזר בעל רשיון מתאים לאותה עבודה.

topt1

New member
הנקודה שאני העלתי

זה שמתקן שאין בו מתח חשמלי הוא לא מתקן חשמלי ולכן הסייג. לא משנה, נסיון התחכמות כושל שלי עם הניסוח של החוק.

רשר

Well-known member
מנהל
חזור לסעיף 1 "מתקן חשמלי"

אני חושב שההגדרה ברורה כן! היא כוללת את החוט אצלך בבית גם כשאינו מחובר זמנית לחשמל.

Oshri Moshe

New member
כנגד ה"נפנוף" בסיכון חיי אדם

ברור לחלוטין שאין ביננו ויכוח אם בן אדם חסר תבונת כפיים לחלוטין ברור שאסור לו להתעסק בחשמל. אבל חלקינו שבעלי ידע טכני בסיסי יכולים לבצע ללא סיכון חיים כלל את מרבית עבודות החשמל הביתיות. פירוש מקסימליסטי של לשון החוק אוסרת גם על הפעולות הבאות: תיקון מפסק תיקון כבל מאריך החלפת מנורה החלפת צ'וק ניתוק או חיבור כבל משקע חשמל תליית ניברשת חפירה והנחת חיוט לתאורת גן. הרמת מפסק פחת וכו' וכו' שוב, זו גזירה שאין הציבור (הטכני) יכול לעמוד בה!!

רשר

Well-known member
מנהל
טענות לא לענין

לחפור ללא ידע קו חשמל בגינה פרטית זה פשע פלילי שעלול להסתיים בנטילת חיי אדם, לכאורה הגינה שלך ואף אחד לא נכנס, פרט לגנן שאישתך הזמינה כהפתעה ליום הולדתך במסיבת יום ההולדת נפלה הנברשת שתלית לפני 5 שנים על ראש אורח והחושך שנוצר גרם לאורחת אחרת להחליק על כוס השמפניה שנשפכה לאורח רביעי, מניתי רק חלק קטן מהנזקים שחוסר ידע עלול לגרום בכל האפשרויות שהצגת, אתה כמובן ללא כל ביטוח על כל הנזקים הגופניים שנגרמו והם כמובן הרבה יותר יקרים כי הרי אף-אחד לא מת רק נכה קצת שיקבל ממך את הבית מתנה דרך בית המשפט, נשמע לך מוגזם, נכון! אתה צודק אבל לא מכיר את החוק ועונשו, כמו וילה במושב שנמכרה כדי לפצות אורח שנפגע משטויות שעשה בעל הבית.

למעלה