שקע כוח למדיח כלים

whatever1231

New member
שקע כוח למדיח כלים

שלום לכולם ברצוני לשאול 2 שאלות: 1. מהו "שקע כוח" ומה נדרש כדי להרכיב אחד כזה? 2. האם מדיח כלים זקוק ל"שקע כוח"? ומה יקרה אם יופעל ללא שקע כזה? בתודה מראש

רז חשמל

New member
שקע כח

שקע כח הוא שקע המוזן מנתיך 16A ומחווט עם חוטים 2.5. מדיח כלים חייב להיות מחובר לשקע כח בקו הזנה נפרד. במקרה שיחובר לשקע רגיל סביר שהנתיך לא יעמוד בעומס הצריכה של המדיח.

wil

New member
או בקיצור "יקפוץ הפקק"

אם אתה נתקל בקפיצה של הפקק כשהמדיח מופעל - סימן שאתה צריך חבר לשקע כח. (או לא להפעיל במקביל למכשיר "כבד" אחר באותו מעגל - לדוגמא תנור) נזק לא ייגרם למדיח במצב כזה (כל עוד אתה לא עושה את זה 100 פעם כמובן).

מאגר

New member
במקום כל הסיפורים מדיח חייב שקע כוח

ישיר וניפרד ע"פ חוק ולא ע"פ רצון של אדם זה או אחר. ויש לראות לארגן את זה לפי החוק.

רז חשמל

New member
חוק החשמל

ישנם מספר צרכנים שחוק החשמל מחייב חיבור מעגל נפרד ביניהם מדיח, תנור מכונת כביסה, דוד חשמל וכו'.

רז חשמל

New member
חוק החשמל

אני מאוד אופתע אם אני טועה בזה. אם אתה בכל זאת חושב כך - יש לך כאן במה להביא את הציטוט מחוק החשמל.

מאגר

New member
רז אינך טועה הינה החוק סריקה מהספר

ראה סעיף 10 פיסקה ד' בתקנות החשמל (מעגלים סופיים הניזונים במתח עד 1000V ), התשמ"ה 1984 פרק א' הוראות כלליות.

יקי30

New member
נו ו...

לא כתוב שהוא אמור להיות בנפרד עבור מדיח אולם לתנור ומכונת כביסה כן כנראה יש לכם בעיה בהבנת הנקרא

מאגר

New member
לנו אין בעיה בהבנת הניקרא וזאת כבר

עזר לנו לדעת בית המשפט בקובעו במספר פסיקות כי כל הרשימה המופיעה בסעיף ד' בחוק לא יכללו במספר המזערי הנידרש של מעגלים סופיים של הבית פרושו שהם מעגלים ניפרדים לכל אחד ממכשירים המזכרים יתרה מזו קבע בית המשפט כי במסגרת תנור ניכלל גם תנור אמבטיה. אם תרצה אחפש עבורך את אחד מפסקי הדין האלה אך אם תפנה לקבצי פסקי הדין של בית המשפט השלום והמוזי בטוח תמצא אותם שם. חג שמח דורון ט

יקי30

New member
יש הבדל

בין "לא יכללו במספר המזערי" לבין" מעגלים נפרדים" אל תערבבו בשר עם חלב.

whatever1231

New member
מדיח שחובר לשקע, השקע התפחם

שלום לכולם שנית קודם כל תודה על התשובות והמידע המועיל שנתתם לי ברצוני להוסיף שבעבר חיברתי את המדיח לשקע רגיל, הפקק לא קפץ אבל השקע נשרף, כלומר הייתה התפחמות באחד מהחורים של השקע על מה הדבר מלמד? ומה עלי לעשות? בתודה מראש

whatever1231

New member
גם לשקע של התנור..המפצל התפחם

דרך אגב כאשר חיברתי את המדיח לשקע של התנור באמצעות מפצל המפצל התפחם.. מה זה אומר? האם יש מפצלים מיוחדים לשקע כוח?

מאגר

New member
אין ספק כי המפצל התפחם מאחר והוא

מיועד לזרם מירבי של 16A . מאחר ועבדו עליו שני מכשירים שצריכתם המשותפת היא מעל 20A , ההמפצל לא עמד בחום שלא לדבר על כך שסביר כי בעתיד תהיה לך בעיה גם עם הנתיך בלוח.(התקף לב בא בהפתעה אך מתבשל לעט ובמשך זמן). כך גם תקלות בחשמל אם לא מתחזקים נכון את המערכת. אסור מפורשות להשתמש במפצל בשקע כח
מאחר והחיבור שלו לשקע אינו יציב מספיק והוא גורם לניצוצות פנימיים שיש בכחם במקרים מסוימים לגרום לשריפה. שסביר מאוד שלא תכוסה ע"י הביטוח בטוענה של שימוש לא חוקי ולא תיקני. אין ספק כי לחסוך את עבודת החשמלאי בהתקנת קו ניפרד למדיח או לכל מכשיר מסוגו כמו מכונת כביסה, מיבש כביסה, תנור אפיה, מקרוגל,תנורי אמבטיה ומזגנים הינה משגה העשוי לעלות הרבה יותר. חג שמח דורון ט

wil

New member
איזה נתיך יש במעגל הזה שמאפשר זרם

מעל 20A? המפצלים אכן מיועדים ל-16A ולא כדאי להשתמש בהם ל-2 מכשירים כבדים - אבל באין ברירה עושים זאת ולא מפעילים את המכשירים בו-זמנית. ואני הייתי מזמין חשמלאי שיבדוק: 1. האם הנתיך ("פקק") המגן על המעגל הנ"ל תקין, ובעל ערך נקוב מתאים; 2. להחליף השקע המפוחם (עלות מינימלית מעבר לעלות הביקור) ולוודא שהחיווט אליו תקין. וכמובן - להשתמש במפצלים בעלי תו תקן בלבד.

למעלה