שקענים

yulevi

New member
שקענים

לא מזמן היה פוסט לשלישית שקענים בל.כ מאוד זולים
היום נשברו 2 מקדחים מתוך השלושה בזמן עבודה עם אלון כמו כן לאחר כמה קידוחים ההשחזה נשחקה מהר
בבורג ההלן המשושה נשחק מהר מאוד
המסקנה מה שזול בסוף עולה יקר

yulevi

New member
ניתן להחליף

הבעיה המרכזית איבוד השחזה מהיר בשקען עצמו
זה ההבדל בין שקען ב 10 שח לבין שקען ב 80 שח

eg1267

New member
לא מפתיע

כל הרעיון של שקען שדרכו עובר מקדח הוא רעיון רע (לפחות לדעתי). ברגי (או בורג) ההידוק של השקען מפעילים לחץ צדדי על המקדח, שבסופו של דבר גורם לו להישבר. השקען עצמו בנוי בצורה כזאת שכמעט ואין פינוי של הנסורת, כך שהאיכות של הקידוח נפגמת. גם השימוש בשקען בתור מעצור (לעומק) הוא לא ממש להיט - השקענים נוטים לזוז על פני המקדח, במיוחד כשמדובר בקידוח בעץ קשה. אני לא מדבר רק על השקענים שקונים בשני גרוש. גם שקענים טובים ויקרים סובלים מהמחלות הללו.

הפתרון - הפרדת רשויות. מקדח לחוד ושקען לחוד. נכון - צריך להחליף מקדח או מקדחה (אם יש שתיים...). אבל - המקדחים נשמרים לאורך זמן. השקענים נשמרים לאורך זמן, ואיכות הקידוח הרבה יותר טובה (גם כשמדובר בשקענים בינוניים). הנה קישור לשקען שכזה.

איל

מתי מי

New member
מה האוויר הדליל שבהר

השפיע עליך? להשתמש בשני מקדחות, לקדוח חור אחד???

bpnini

New member
חיפשתי שקען כזה כבר במספר חנויות

אבל לא הצלחתי למצוא, ברוב החנויות אין שקען, באלו שיש, יש רק את השקען עם המקדח. את השלישיה בל.כ גם אני קניתי פעם אבל אחרי עבודה אחת גם לי הבורג אלן נשחק...מישהו מכיר איפה ניתו לקנות את השקען ללא המקדח?

yulevi

New member
שקענים

בסגנון שאורי העלה,יש בחנויות כלי עבודה,אצל צלח יש בארונית התצוגה של WPW
בתערוכה ראיתי סט מקדחים של מקיטה ובסט שקען כמו בתמונה
שקענים כאלה מגיעים גם בכל מיני סטים זולים של מקדחים

bpnini

New member
בתערוכה דווקא חיפשתי, ועזרו לי שם

אבל היחיד שמצאו היה רגיל עם מקדח, שלא נראה שהיה מתאים לעץ

yulevi

New member
ברק

האם הראו לך של wpw יש להם מספר דגמים כולם עם מקדח,רוב השקענים עם מקדח חוץ מהדגמיםשאורי העלה קישור,
האם לא נראה לך בגלל המקדח,כי המקדחים בשקענים הם כמו מקדחי מתכת

yulevi

New member
ברק עוד משהו

במקרים שאתה מתלבט,או לא בטוח ,יש לך את הטלפון שלי

bpnini

New member
תודה יהודה...

האמת שהם נראו לי כמו מקדחי מתכת באמת, בחנות חיפשו שם במגיר, לא נראה שהיה משהו בתצוגה, מצאו משהו שאין לו קופסא או מחיר וניסו למצוא לי את המחיר במחירונים של WPW, אבל לא הצליחו למצוא, בסוף ויתרתי... אני אעשה חיפוש באינטרנט אולי אפילו איביי...

eg1267

New member
שימו לב ...

לא שיש לי משהו נגד השקענים בסגנון שאורי העלה, אבל הם לא באותו מבנה של השקען אליו אני התייחסתי. בשקען "שלי" יש חור אלכסוני בתוך הקונוס (החוד) שמפנה את הנסורת. בשקען "של אורי" מדובר בכמה שיניים עם מרווחים ביניהן. אני מכיר היטב את שני השקענים, ומניסיוני (הלא כל כך דל) השקען "שלי" הרבה יותר מוצלח. גם אני חיפשתי בזמנו שקענים בסגנון "שלי" בארץ, ולא הצלחתי למצוא. למרבה הצער, רכישות מזדמנות בחו"ל הן התשובה.

איל

bennybarack

New member
צודק יהודה..למסקנה הזו..

הגעתי אחרי שרכשתי 3 שקענים זולים שרכשתי (בצד ימין-עליון של התמונה שצירפתי).
הלהבים נשחקים מהר. פינוי הנסורת לא יעיל. השקען אינו יציב על "ג המקדח.

הפתרון: קניתי לפני שלוש שנים 12 שקענים של WPW ואני מרוצה מאוד.
כפי שניתן לראות, גם אחרי לא מעט עבודות, כולל בעץ קשה הם לא נשחקו.
כנראה שעל איכות צריך לשלם...

yulevi

New member
שקענים

סבירים עולים עשרות שקלים,והמעולים שבהם 100 שח ויותר

למעלה