שקיפות קופות הגמל.

מצב
הנושא נעול.
שקיפות קופות הגמל.

שקיפות קופות הגמל.
בייחוד ל-eldadius, בהתייחס לאחת מתשובותיך, הסתכלתי באתר www.long.co.il, וראיתי בעיה, שהציקה לי זמן רב. אין ממש שקיפות של קופות הגמל. הפעילות של קופת הגמל כלל לא שקופה. גם כניסה לפרטים, פיזור הסל, וכו' אינם ידועים, וזאת רק בעדכון חודשי. גם העובדה, שאי אפשר לצאת מהקופה, אלא כעבור 3 חודשים היא בעייתית בעיתות משבר. מי ממש מפקח עליהם, ואיך אני יכול לסמוך על מנהלי קופות הגמל בעיניים עצומות? תודה.

3 חודשים לצאת מקופ"ג ???????

שקיפות קופות הגמל.
בייחוד ל-eldadius, בהתייחס לאחת מתשובותיך, הסתכלתי באתר www.long.co.il, וראיתי בעיה, שהציקה לי זמן רב. אין ממש שקיפות של קופות הגמל. הפעילות של קופת הגמל כלל לא שקופה. גם כניסה לפרטים, פיזור הסל, וכו' אינם ידועים, וזאת רק בעדכון חודשי. גם העובדה, שאי אפשר לצאת מהקופה, אלא כעבור 3 חודשים היא בעייתית בעיתות משבר. מי ממש מפקח עליהם, ואיך אני יכול לסמוך על מנהלי קופות הגמל בעיניים עצומות? תודה.
הזוי לחלוטין לטעון שלוקח 3 חודשים לעבור מקופה לקופה . לא יתכן בכלללל !!!! קופ"ג אכן מתנהלות ללא שקיפות - והאירועים שהיו לפני כשנה רק ממחישים את העובדה הזו . הקופות שומרות לעצמן מרווחי תימרון גדולים מאד ..... תשאל מנהלי קופות אם אתה יכול להיות נוכח בוועדת השקעות של הקופה - תראה שתמיד ידחו אותך בטענות מטענות שונות , ולא יתנו לך להשתתף (כמשקיף ) בוועדות ההשקעה . הם קוראים לזה "סודות מיקצועיים" ומשתמשים בטיעון הזה במלחמה שמנהלות הקופות ביניהם בשאלה - איזו קופה תשיג את התשואה הגבוהה ביותר בין כול הקופות . כפי הידוע לי (ניסיון אישי) בדרך כלל , ברוב הקופות המעבר הוא תוך מספר ימים , אבל כמובן שגם כאן יש יוצאים מהכלל , שהמעבר לוקח עד שלושה שבועות . אתה ממש לא אמור לסמוך על מנהלי קופ"ג בעיניים עצומות !!! אלא מדי פעם לברר טלפונית או דרך האינטרנט לגבי התשואה של קופ"ג , ואם דבר מה לא מוצא חן בעינייך אתה יכול לעבור ממסלול השקעות אחד למשנהו , או אפילו לעבור לקופה אחרת שלדעתך תשיג לך תוצאות טובות יותר . דרך אגב שלא תתבלבל - התשואות שהקופות מתהדרות בהם לא אומרות דבר וחצי דבר לגבי העתיד !!! וממש אין חובה שישגו תשואות דומות בעתיד . יתירה מכך רוב סוכני המכירות של הקופות לרוב יראו לך נתונים מאד מגמתיים המציגים אותם באור חיובי לעומת המתחרים - וצריך מאד להיזהר מכך (כבדהו וחשדהו )

בפעם הבאה.

הזוי לחלוטין לטעון שלוקח 3 חודשים לעבור מקופה לקופה . לא יתכן בכלללל !!!! קופ"ג אכן מתנהלות ללא שקיפות - והאירועים שהיו לפני כשנה רק ממחישים את העובדה הזו . הקופות שומרות לעצמן מרווחי תימרון גדולים מאד ..... תשאל מנהלי קופות אם אתה יכול להיות נוכח בוועדת השקעות של הקופה - תראה שתמיד ידחו אותך בטענות מטענות שונות , ולא יתנו לך להשתתף (כמשקיף ) בוועדות ההשקעה . הם קוראים לזה "סודות מיקצועיים" ומשתמשים בטיעון הזה במלחמה שמנהלות הקופות ביניהם בשאלה - איזו קופה תשיג את התשואה הגבוהה ביותר בין כול הקופות . כפי הידוע לי (ניסיון אישי) בדרך כלל , ברוב הקופות המעבר הוא תוך מספר ימים , אבל כמובן שגם כאן יש יוצאים מהכלל , שהמעבר לוקח עד שלושה שבועות . אתה ממש לא אמור לסמוך על מנהלי קופ"ג בעיניים עצומות !!! אלא מדי פעם לברר טלפונית או דרך האינטרנט לגבי התשואה של קופ"ג , ואם דבר מה לא מוצא חן בעינייך אתה יכול לעבור ממסלול השקעות אחד למשנהו , או אפילו לעבור לקופה אחרת שלדעתך תשיג לך תוצאות טובות יותר . דרך אגב שלא תתבלבל - התשואות שהקופות מתהדרות בהם לא אומרות דבר וחצי דבר לגבי העתיד !!! וממש אין חובה שישגו תשואות דומות בעתיד . יתירה מכך רוב סוכני המכירות של הקופות לרוב יראו לך נתונים מאד מגמתיים המציגים אותם באור חיובי לעומת המתחרים - וצריך מאד להיזהר מכך (כבדהו וחשדהו )
בפעם הבאה.
אם מנהל קופות הגמל עושה שרירים, פשוט לקחת עו"ד - זה יעלה לי במקרים רבים יותר זול מאשר לספוג כמה חודשים של סחבת, (זה מה שקרה לי, כשנפלה הבורסה - החשבת בחברה בה אני עובד אמרה לי שאני צריך לחכות חודש לפחות לפתיחת קופה חדשה, ואחרי הפתיחה, צריך הפקדה אחת לפחות, שזה עוד חודש, וחודש אחד לקופה הישנה - ולמרות שלא יצאתי בהפסד, כיוון שהיה תיקון מעלה, זה היה סתם תרגיל מסריח, ויכולתי באמת להיות בהפסד.פשוט עו"ד טוב, היה מבקש לבצע את הפעולות בזמן ללא דיחוי. במקרה אחר, יכולתי להפסיד אלפי שקלים, מה שמצדיק עו"ד, וגם סביר להניח, שאקבל בחזרה זמן טרחת עו"ד. כמובן, שאמרו לי, שזה תוך יום-יומיים מסדרים עניינים, אך פעם לא קיבלו פקס, ופעם לא הצליחו לתקשר עם החשב של החברה וכו' ...). בכל מקרה, ... לגבי מצב של קופת גמל - קשה לדעת מה מצב נוכחי, אלא ברמה חודשית. אין גילוי נאות מצד קופות הגמל לגבי הכספים בקופה, וברור שבהעדר פיקוח, הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם. איך אני צריך לנהוג מראש? האם כדאי לפתוח קופה אחת או יותר עם סכום של 10 ש"ח, כדי שאחסוך את התהליך של פתיחת קופה, ובכך גם אחסוך זמן בעתות משבר? איך ניתן לעשות זאת? מה מומלץ לעשות? אני בכל מקרה, כנראה אשאיר קופה אחת נזילה, כדי שאני אפעיל החלת וותק על שאר הקופות, ואוכל לשחרר אותן מבעוד מועד. אני פשוט לא סומך על מנהלי הקרנות, גם בשל חוסר גילוי נאות מבחינתם ... אנשים איבדו פנסיות שלמות בגלל קרנות שלא היה אפשר לשחרר כספים (לדעתי, צריך להיזהר בקרוב מקרנות שהשקיעו לרוב באפריקה ישראל ...). גם החלטה של מנהל קרן, שיש לו לעתים מיליארדים, היא לא קלה, ולא כמו אחד שיש לו פחות, ויכול לשחרר את כל הכסף לפני הנפילה, בצורה שלא תשפיע על הבורסה. תודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה