שקיפות בפוטושופ

יחיאב

New member
שקיפות בפוטושופ

שלום. יש לי פוטושופ 6 ואני מנסה לשמור קובץ כאשר הרקע שלו צריך להיות שקוף כיוון שהתמונה תוצג באתר אינטרנט. הבעיה היא שב- JPG אני לא יכול לשמור אותה בכלל עם רקע שקוף, ורק כ- GIF אני יכול לשמור אותה עם רקע שקוף, אבל אם יש לי בתמונה הצללה, אז השקיפות היא לא מוחלטת, והחלק של הצל בא על רקע לבן (ראו תמונת דוגמא מצורפת). מישהו יודע איך אני יכול לשמור תמונה עם הצללה כאשר הרקע שקוף לגמרי?

preacher

New member
בעיקרון, PNG.

אבל אינטרנט אקספלורר ל-PC לא תומך בהצגת שקיפות בפורמט הזה בצורה פשוטה - נדרש איזה קוד מיוחד. מה שזה אומר זה כך: אתה יכול לשים תמונה שתראה שקופה על IE בווינדוס, או שאתה יכול לשים תמונה שתראה שקופה על כל היתר - אבל עד כמה שידוע לי לא שניהם. הקוד שנדרש להצגת השקיפות הוא פילטר של IE בשם alphaimageloader - חפש ב- msdn.microsoft.com ליותר פרטים.

יחיאב

New member
תודה

לא ידעתי שאין לזה פתרון פשוט, חשבתי שזה דבר אלמנטרי ושפשוט אני לא יודע איך לעשות זאת. האם גם בתוכנות אחרות דוגמת "פיינט שופ פרו" אי אפשר שהרקע מאחורי צל יהיה שקוף בJPG וGIF ?

preacher

New member
ב-GIF

אתה יכול להקצות לפיקסלים מסוימים שקיפות מוחלטת או אטימות מוחלטת - בגלל זה הבעיה שלך. ב-JPG אין שום תמיכה בשקיפות. אין שום קשר לתוכנה בה אתה משתמש אלא לפורמט הגרפי בה אתה שומר את התמונה.

למעלה