שקילות

שקילות

אתמול נשקלנו וגילינו שיונתן לא עלה במשקל כלל בשבועיים האחרונים.(בן 5 חודשים יונק מלא, עכשיו צנחנו לאחוזון 12). בחודש האחרון היה נראה לי שהוא אוכל בתדירות גבוהה יותר מהרגיל (כל 1.5-2 שעות)וגם התחיל להתעורר בלילה 2-3 פעמים. כמו כן שמתי לב שהחלב השאוב שלי אינו צהבהב כבעבר אלא כחלכל שקוף עם שכבה צהובה דקיקה מלמעלה. האם יתכן שהחלב לא מספיק שומני ולכן יונתן לא עלה במשקל? חוץ מזה הוא נותן קקי פיפי כרגיל, הוא עירני סקרן וחייכן כתמיד. רופאת הילדים ממליצה לשלב סימילאק. אשמח לשמוע את דעתכן בנושא. משקל לידה 3370 גר' בחודש האחרון עלה 400 גר' היום שוקל 6370 גר'.

panicmom

New member
לדעתי (כמה דברים)...

1) את צריכה להיזכר אם הוא היה חולה או לא הרגיש טוב או הצמיח שיניים בשבועיים האלו, ואולי בגלל זה לא עלה במשקל דווקא בשבועיים האחרונים. 2) עליה של כמעט חצי קילו בחודש בגיל הזה היא עליה תקינה. תינוקות לא אמורים לעלות במשקל בצורה לינארית - ושבועיים זה לא מדד טוב, ולא מספיק להחליט שיש בעיה או אין. זה בלי שום קשר לסעיף 1. 3) לאור האמור בסעיפים 1 + 2 - אני לא חושבת שיש צורך לשלב סימילק - זה מאוד מוזר שרופאת ילדים אומרת לך את זה, בייחוד שהוא כמעט הכפיל את משקל הלידה שלו. 4) רק כדי להיות רגועה - הייתי מתייעצת עם יועצת הנקה מוסמכת, אולי יש דברים מסויימים שאת כן יכולה לתקן בהנקה (לדוגמה: האם את מניקה משני צדדים בכל פעם?) 5) צבע החלב הוא לא מדד לכמות השומן שבו, או לאיכותו. צבע החלב משתנה משעה לשעה מעונה לעונה, מאישה לאישה. זהו.
שיהיה בהצלחה.

צבע החלב יכול להעיד על כך

ששינית משהו בתזונה שלך, (דיאטה אולי?). כבר דווח בעבר על נשים שהרבו לאכול עלים ירוקים למשל ועקב כך החלב שלהן הפך לירקרק - כחלחל משהו. השכבה הצהובה המכסה את החלב מלמעלה היא אכן שכבת השומן שלו. ולגבי הרכב החלב - הוא משתנה מעת לעת בהתאם לצורכי התינוק ולך אין שום יכולת או אפשרות להשפיע על כך. בגיל חמישה חודשים התינוק מתהפך, מסתובב, זז מצד לצד הוא כבר יותר פעיל כך שהחלב מכיל יותר קלוריות מבעבר. לגבי הירידה במשקל - האם עשית שינוי כלשהו באורח חייך לאחרונה, לדוגמה האם חזרת לעבודה? האם התינוק אצל מטפלת או במשפחתון במשך שעות היום? (ומשלים שעות אמא בלילה ולכן קם בתדירות גבוהה מבעבר) תינוקות רבים מגיבים בירידה או עצירה בעלייה במשקל עקב שינויים שכאלה. וזה נורמלי. מה שמומלץ כרגע הוא להמשיך לעקוב ... אם הירידה תימשך כדאי לך להתייעץ טלפונית עם יועצת הנקה שטיפלה בך בתחילת הדרך. בהצלחה

1טלטלים

New member
עליה במשקל

היי אמא של יונתן(איזה שם מקסים!), אז הוא כן עלה במשקל,תראי,לקראת גיל חצי שנה הוא אמור להכפיל את משקל לידתו(שזה יוצא 6740 ק"ג),כרגע הוא בן 5 חוד' והוא כמעט עשה זאת... וכמובן,איך אפשר לשכוח את הגראפים של טיפת חלב (אם כמובן לא החליפו לחדשים),העניין הוא שעד לא מזמן היו בשימוש גראפים שהורכבו לפני...הרבה מאוד שנים והתבססו על תינוקות שלא יונקים אלא ניזונים מתמ"ל ואם את מנחשת הרי יש הבדל משמעותי בעליה במשקל בין התינוקות,לפי גראפים הלא מעודכנים תמיד יש אי התאמה (יונקים תמיד משום מה רזים ועקומות אל מתאימות),נראה לי שווה בדיקה אצל אחות/רופאת טיפת חלב ואההה...וכדי להזכיר לרופא שלפי המלצה של ארגון הבריאות העולמי+אמריקאי מומלץ להזין תינוק בחלב אם (ללא תוספות) לפחות חצי שנה ,הוספת סימילאק יכולה לפגוע בהנקה.אם תינוקך ערני,מתפתח תקין ויש פיפי/קקי ועוד,נראה לי שאפשר קצת להירגע ולהמשיך להניק לפי דרישה שלו.שקילה בודדת לא אינדיקציה מספיק טובה(לפעמים אפילו יציאה לפני שקילה יכולה להשפיע...).קפיצה הכי גדולה של עליה במשקל נצפית בתינוק יונק מלא בגילאים 0-3/4 חוד' אח"כ היא מתאזנת,יש עליה אך היא מתונה בהרבה. צבעי החלב:תקין ביותר וכמו אחרים כתבו הוא יכול להשתנות בהאתם לתזונה שלך(צבעים) ונע מלבן,צהבהב(קולסטרום),כחלחל,ירקרק(הרבה ירקות ירוקים)עד..

1טלטלים

New member
אם את ממשיכה להיות מוטרדת

ממליצה לפנות לד"ר מירה ליבוביץ' היא יועצת הנקה מוסמכת+רופאת משפחה ומבינה גדולה בעניין...שווה לנסות! 09-8858256

תודה לכולם על התשובות

יונתן לא היה חולה בתקופה האחרונה אבל בקעו לו שיניים לפני כחודש. זו היתה התקופה שבה התחיל להתעורר שוב בלילות ולינוק בתדירות גבוהה יותר ממה שהיה רגיל בעבר. מאז השיניים כבר בחוץ אבל הוא ממשיך להיות חסר מנוחה- אולי בגלל שיש עוד שיניים בדרך או שהשיניים הצומחות יכולות להציק גם כן? האם יש לכן ניסיון דומה? האם ניתן להתקשר לד"ר ליבוביץ למס' הנ"ל ולהתייעץ איתה?

זו הסיבה !!! כשצומחות להם שיניים

החניכיים שלהם מאוד מאוד כואבות ולא ממש בא להם לאכול, גם כשלנו המבוגרים כואבות השיניים לא בא לנו לאכול מחשש שיכאב יותר.. אז תינוקינו על אחת כמה וכמה. אגב, כדי שתדעי מה בפתח - בערך חודש אחרי בקיעתן של שתי השיניים התחתונות (משתנה מתינוק לתינוק) בוקעות להן שתי השיניים העליונות לאחר מכן שתי השיניים הצדיות למעלה ולאחר מכן שתי השיניים הצידיות למטה. ואז טוחנות וניבים או ניבים וטןחנות לא זכור לי בדיוק הסדר. בכל אופן, לפני הבקיעה החניכיים "מתכוננות" וזה מלווה בהרבה התקפי כאבים ורצון להתנחם. שימי לב כשהוא בהתקף כאב חניכיים הוא לא יסכים לינוק ממך אך תיכף אחרי הכאב העוצמתי ציצי אכן ירגיע אותו ויעזור לו להירדם. שתהיה לכם נשיכת שיניים
קלה

למעלה