שקילה

ailag

New member
שקילה

טוב, השאלה הזאת יכולה להיות די קלה. לכלבתי החולה (
) צריך לתת 200 גרם אוכל כלבים מיוחד כל כמה זמן. אין לנו משקל בבית, אי אפשר לשקול. הפתרון המהיר היה מאזניים קטנות למשקלים קטנים עוד יותר שיש לי, החלפתי את המשקולות שמאזנות אותן (כדי שישקול משקלים גבוהים יותר), ומדדנו חמאה או משהו כזה, סימנו על הסקאלה ומדדנו כמה אוכל צריך כדי להגיע לאותה מדידה. אבל זה לא מדעי מדי, זה פשוט טכני. יש למישהו פתרונות ביתיים? הפתרון שלי היה, כמובן, לירות פוטון ליד האוכל ולבדוק את ההסטה שלו, אבל זה לא היה פרקטי כ"כ. זו שאלה קלה, ולכן רציתי לדעת כמה רעיונות נוכל למצוא .. (עדיף פרקטיים, אבל אפשר גם לא) נ.ב. עכשיו רק צריך לגרום לה להסכים לאכול את הגלולה שמתחבאת באוכל.

Deathatred

New member
אם יש לך משורה

את יכולה למלא אותה ב 200 סמ"ק מים (או 0.2 ליטר) ומאחר שבקירוב טוב 1 ליטר מים שוקל 1 ק"ג, תקבלי משקולת של 200 גרם. כעת, כל מה שנותר זה לבנות מאזניים פשוטות.

ailag

New member
מאזניים כבר ניסינו ..

והיתה לנו חמאה שעליה היה כתוב המשקל שלה
דוקא חשבתי על מציאת נוזל שבו האוכל לא צף ולא שוקע, ולבדוק עם משקל סגולי
ואז נזכרתי שלא שקלתי את הנוזל, ושאין מבחר גדול מדי של נוזלים.

Deathatred

New member
יש דרך פשוטה יותר

לקחת כלי קיבול שקוף ואת כל המזון למקום עם משקל. למדוד משקל כלי קיבול לחוד ואז למלא באוכל עד שהמשקל מורה על 200+משקלכלי גרם. אז יש לסמן בקו את הגובה שעד אליו הכלי מלא באוכל והרי לך "מנה-תיקנית" בנפח ידוע Y שעבורו משקל המזון בכלי יהיה 200 גרם.

Amit Gal

New member
אבל זה רק בטמפרטורה מסויימת.. לא?

נראה לי 4 מעלות צלזיוס (או משהו כזה.. תקנו אותי אם אני טועה)

אפשר

ללכת לאטליז הקרוב ולבקש ממנו ללמוד לך
נ"ב זה מזכיר לי את השאלה עם הברומטר

ailag

New member
../images/Emo6.gif

לול .. עוד אנשים יכנסו וישאלו למה הוא מוכר אוכל לכלבים! הרעיון היה דומה לברומטר
אבל זה דבר הרבה יותר בסיסי .. עובדה שאף פעם לא הייתי צריכה למדוד בניין ולשקול אוכל לכלבים כן הייתי צריכה. (טוב, למדוד בניין כן הייתי צריכה, כשלימדו אותנו על חפיפת משולשים עשינו את הניסוי עם הצל. ועם עמוד או קקטוס גבוה.)

1100F

New member
../images/Emo62.gif

אפשר לקחת את חבילת המזון לחלל רחוק מכל השפעה גרוויטציונית, לקחת גרגר אבק ולתת לו אנרגיה כך שגרגר האבק יסתובב סביב האוכל. המסלול יהיה כמובן מסלול אליפטי. אם מודדים את זמן המחזור של תנועת נגרגר סביב האוכל ואת אורך הציר הראשי של האליפסה, ע"י חוקי הגרויטציה ניתן לדעת את מסת האוכל. נ.ב. רצוי לתת לאוכל צורה של כדור כדי לפשט את החישובים

../images/Emo26.gif

מצאנו רעיןו למקום של מפגש הפורום הבא שלנו
רחוק מכולם באותה מידה (ואם לא זה זניח
)

למעלה