שקיות ואקום

1 HumptyDumpty

New member
שקיות ואקום

מישהו כאן ניסה לארוז חלק מהבגדים בשקיות ואקום כדי לחסוך מקום בתרמיל?
האם זה באמת מצמצם מקום משמעותית?
קיים סט שמגיע עם משאבה ידנית, כך שאפשר בעצם להתנייד איתה. האם היא אוטמת את השקיות ללא בעיה או שהיא מסורבלת?

ובאופן כללי, כמה הרעיון הזה פרקטי?
אני מעוניינת לקנות לחברה שיוצאת לטיול ארוך, ותוהה אם זה אכן יכול לשמש אותה כמו שצריך.

אני מצרפת לינק להסבר וסרטון על השקיות (למטה).

עוד רעיונות למתנות מעניינות ופרקטיות יתקבלו בברכה
.

sailor

New member
בסין אורזים שמיכות, כריות ומעילי פוך בואקום

ובפוך זה באמת חוסך הרבה מקום, בגדים דוחסים ומתמרנים עם פריטים קשיחים כך שלא יפריעו ואם צריך יהיו מוגנים, אז שקיות ואקום לא יחסכו מקום כנראה.

1 HumptyDumpty

New member
''בגדים דוחסים ומתמרנים עם פריטים קשיחים''

אפשר יותר פירוט על זה?
ולמה השקיות לא חוסכות מקום לבגדים?

לוגלו

New member
כי אם יש מספיק מקום אז זה לא משנה

ואם אין מספיק מקום אז אפשר לדחוס בין דברים אחרים, ולקבל את אותו אפקט שנותן הואקום.

zammy

New member
אריזת ביגוד בתרמיל

אם מתכננים נכון את הציוד שצריך למסלול הליכה אין צורך בדחיסה. אם אתם מרגישים שיש צורך בדחיסה-לקחתם יותר מידי. יש לא מעט רשימות ציוד מומלץ באינטרנט לכל סוג מסלול. רק רשמו בגוגל "רשימת ציוד" ותגיעו .

sailor

New member
דחיסה - הכונה לסדור שמנצל את כל הנפח

בלי לשבת על התרמיל כדי לסגור אותו.
אני בעד תרמיל קטן ככל האפשר שמתאים לצרכים, כי בטיול ארוך בחו"ל, אם יש מקום הוא מתמלא ומכביד.
אבל כאן דובר על טיולים יומיים, כך שזה לא פרמטר.

1 HumptyDumpty

New member
מונוקולר- התייעצות:

אז זנחתי את רעיון השקיות ואקום וחשבתי על רעיון שימושי אחר.
הבנתי שמונוקולר נוח יותר ממשקפת לטיול תרמילאים.

אני מתלבטת בין כמה סוגים של מונוקולרים, הראשון שוקל סה''כ 125 גרם, אך הוא לא נגד מים, והשני שוקל 340 גרם אך הוא נגד מים.
הטיול הוא לנפאל/תאילנד, לתקופה של כחודשיים-שלושה.
מה לדעתכם יותר חשוב כאן? המשקל או העמידות במים?
כמה ההבדל בגרמים באמת קריטי?
ואיך נחשבת חברת VanGuard במשקפות?

עוד הסבר על הראשון בעברית- תקנו אותי אם זה לא זהה (השינוי נראה רק בצבע), כי יתכן שאצטרך בסוף לרכוש בארץ בשל מחסור מסויים בזמן.

תודה רבה לכם

1 HumptyDumpty

New member
ולגבי באשל וטאסקו:

יש גם מונוקולרים לבאשל ולטאסקו. הבנתי שהן מתמחות יותר בתחום המשקפות.

הטאסקו נראה לי ממש זול, אפילו זול מידי, יש לכך סיבה?
והבאשל גם יחסית זול לVanGuard למרות שהוא 9X32 וכל האחרים בסביבות 10X25.

מה אתם אומרים עליהם לעומת הקודמים?
לא מצוין משקל, אבל סביר להניח שהם לא שוקלים הרבה מהאחרים.

אומנם המבחר לא גדול מאוד, אבל למרות שקראתי הסברים על משקפות ואיך לקנות, אני קצת מתבלבלת כאן ולא מצליחה להחליט איזה מהם לבחור..

הכוונתכם תעזור לי מאוד.
תודה

sailor

New member
בושנל טובה אופטית אבל לא עמידה בתנאי שטח

(לפחות אלה שנתקלתי אצל צפרים) ומשקפות בינוקולר שלהם התקלקלו הרבה יותר משפע מותגים נפוצים אחרים.
טסקו מיצרים זול, ברמת סף מבחינה אופטית - יכולה להתאים לשמוש כללי אך לא מומלצת לצפיה בצפורים למשל.
בדקי ניקון, יש להם משקפות, כולל מונוקולרים עם צפוי גומי להגנה וקלות משקל, איכות אופטית מצוינת ועמידות מכנית טובה.

עצה קצת אחרת

עדיף לשאול את החברה מה היא צריכה, וכך לחסוך לה בהוצאות בקניית משהו שהיא ממילא התכוונה לרכוש - חליפה תרמית (נהדר לאזורים קרים דוגמת נפאל), מעיל גשם, מדריך כלשהו וכו'.
המונוקולר נראה מוצלח, אבל אני לא יודעת עד כמה הוא באמת יהיה שימושי לטיול תרמילאים סטנדרטי בתאילנד-נפאל. בדרך כלל לוקחים משקפת אם עושים טיול צפרות, ספארי או מסע פחות מתויר, נגיד עם טרקים קשים לניווט. לא נראה לי שזה המקרה. כדאי לבדוק אם היא אכן תזדקק לפריט כזה.

למעלה