איזה אנשים מקסימים יש בעולם
אחי הגיע לחטוף אותי לשבת אליו הבייתה , לא מוכן לקבל לא . ח איזה מתוק . חשבתי שכבר התחלתי את הזמן של ההתמודדות נראה לי שאניעוד לא .. נחכה ליום ראשון תהיה העליה לקבר , ובערב סעודת אזכרה וסיום מסכת - מיוחדת עבורי מאוד - אותה הכינה אשתי ולא הספקנו לערוך . המילים הראשונות בהפטרה היו : " ויהי אחרי מות משה עבד ה'" ואני פשוט לא הצלחתי להתרומם אחרי המשפט הזה .. לא יכולתי להמשיך לקרוא , לא יתכן שאני כבר יותר מ30 שנה מכיר את ההפטרה הזו ולא ידעתי איך היא מתחילה , ויהי אחרי מות משה .. עבד ה' ... רק חזק ואמץ .. כל כך חזק הרושם שההפטרה השאירה עלי , זה לא להאמין . י ש פה כמה מצטרפים חדשים ואני תלבט אם לקבל אתכם בברוכים הבאים או בתנחומים ואולי בשתיקה.. עצוב לי מאוד שאתם במצב כל כך כואב , ואני מקווה שהמקום הזה שנותן לנו במה לשטוח את הפחדים רגשות תחושות ושאר מחשבות יהווה עבורכם נקודת אור בעולם כל כך מאתגר אליו נכנסנו שלא בטובתנו. בהצלחה לכלנו בהתמודדות .. יש עניין של לבחור בחיים, עבורי להיות פה זה לבחור בחיים . לוותיקים נסיכהה חגי וטלי ו.. כולם אני מזכיר את בקשתי , נא 'לבעוט' אותי החוצה מיד, במידה ואני פה יותר מידיי . שמחת תורה - אי אפשר להיות אדיש לחגיגות עם התורה, הצטרפתי כמובן להקפות בלב כואב וכבד. סיבוב אחד בכל הקפה אני חושב שזה חיזק את שכניי לראות שאחרי הכל בוחרים בחיים ולא בחידלון.. אבל אני בעיקר חושב ששידרתי לביתי שתהיה איזו שהי שגרה חדשה מלאה , גדושה , ועמוסה.. כובד ראש ובמתינות הצלחתי לחבר אותה למעגל הרוקדות וזה עשה לה המון טוב . רבות התלבטתי בכך . הרב ליאור הסביר שלשמוח בחג זה להתעלות מעל הכאן והעכשיו . לשכוח את הצרה הפרטית ולבטל את האני הפרטי אל הכלל - כלל ישראל חוג ואתה חלק ממנו, לשמוח ממש אי אפשר אבל להתחמק לגמרי לא ניתן גם . זו החלטה לא פשוטה מורכבת מאוד - להתעמת עם מה שקורה בלב. עם מה שקורה בחוץ - עם הבית המשפחה הבת השכנים ואחרי הכל לעשות את מה שנכון בצורה מכובדת ובלי לעורר מחלוקת . אני חושב שזו משימה אבודה. אבל עשיתי את מה שחשבתי לנכון,שיסתדר עם הלב שלי ועם האמונה שלנו. אני לא מתיימר להבין או לנחש מה הייתה רוצה אשתי ז"ל . באופן כללי אני מאמין שהיא רוצה שאגדל את ביתנו באופן ראוי , וככל שניתן מלא בשמחת חיים . זה החשש הכבד ביותר שלי , להכשל במשימה הזו . בורא עולם תן לי את התבונה לגדל את ביתי מתוך הבנת רצונה והדרך המיוחדת לה לגדול כנסיכה , ולהיות אצילת נפש . כפי שגודלה עד עתה בידיה האמונות של אשתי ז"ל . אני מתפזר .. כנראה שעדיף לחדול כעת ולסדר מחשבות . לילה טוב לכם