שקט פה בחנוכה

שקט פה בחנוכה

איפה כולן? קרסתן תחת הסופגניות? יותר מדי נרות להדליק?

רוצה רק לשתף שהיוםן הייתי בחופש מהעבודה (סוג של חופש) ולעומת זאת גם המטפלת היתה בחופש...
אז היה לי יום עם 5 ילדים (בחלקו), בצהריים נסעתי לאחד ממופעי החנוכה באזור דרום תל אביב. מה אומר ומה אגיד - המופע היה דווקא לא רע ומושקע מאד מבחינת תלבושות ותפאורה. היו לנו מקומות מעולים, ואפילו הגדול שלי (8) שקיטר שאני גוררת אותו למופע של קטנים, הודה שהיה מצחיק והוא נהנה.
אבל הנסיעה, הפקקים, החניה וכו' היו סיוט!!!!
חמותי בינתיים שמרה על התאומיקס השובבים וכל האירוע הוציא אותנו מהבית ל- 5 שעות (ואנחנו באמת לא גרים כל כך רחוק)
אז זהו - נשבעתי ששנה הבאה לא נוסעת לנוקיה - ולא משנה מה יהיה!

אה, וכמובן שהחצי איחר לשוב הביתה, אז ביטלנו הדלקת נרות מתוכננת אצל גיסתי, וכדי שלא אהיה לגמרי מתוסכלת מהיום חופש - יצאתי לי בשבע בערב לסיבוב קניות בגדים! היה מוי כיף! לפחות זה...

שיהיה חג שמח!

לליתות16

New member

mishmish04

New member
עבדתי אתמול עד צאת הנשמה.

משבע בבוקר עד שמונה בלילה,
ובין לבין - ריצות ואירגונים והינדוסים.
גאה לומר שלא נגעתי באף סופגנית, ואכלתי רק שלושה לטקסים קטנים של אמא שלי.
דוקא עבר לנו בסדר גמור, עם הרבה זמן איכות משותף, קצת בינינו וקצת עם המשפחה המורחבת.
ולשאלתך, כן, שקט פה, כי יש ילדים בבית ורעש בבית הפיזי.
גאה בך על ההצלחות אתמול ושמחה שנהנתם, למרות שההופעה היתה "של קטנים".
והכי חשוב - מתוך היכרות איתך, בטוחה שקנית מלא דברים יפים ותגרמי לי שובפם לקנא!

תמוש - מתי את באה לקחת קופסאות?

יש לי כבר ערימות... עוד מעט יזרקו אותי מהבית יחד עם הקופסאות...

mishmish04

New member
אולי מחר, אעשה את המקסימום.

אני בסניף רמה"ש וחר כך צריכה להיות בסניף השרון.
אדבר איתך כשאדע מה הלו"ז.
&nbsp

sefia

New member
מצטרפת אליך לגבי ההופעות בחגים

אני עובדת כל החג, ולמעו שישי האחרון , הילדים היו בגן אז לא נדרשנו לתמרונים והפקות.
אתמול לקחתי אותם ל"פנטזיה" בהאנגר 11 ששמעתי שרבים נהנו שם

אספתי אותם אחרי הגן, כמובן נרדמו בדרך, גשם, תנוע המהגהנום, למצוא חניה בטווח סביר בנמל (כי יורד גשם)
עוד יותר גהנום. מסתבר שרבים איחרו אז התחיל באיחור של 40 דקות , פקקים ביציאה חזרה, מכונת התשלום לחניה לא מקבלת שטר של 200 ש"ח שהיה עלי (כי יום קודם פרצו לי לרכב, וגנבו לי את התיק כולו ולכן ביטלתי כרטיסי אשראי - אירוע מכונן בפני עצמו), הגענו הביתה קרוב ל21:00 כשההצגה היתה מתוכננת ל17:00.

הבת שלי ישבה רוב ההצגה עם ידיים על האוזניים (התמונה משום מה לא עולה) כי הווליום היה מוגבר וצעקני.

note to self: לא לקנות כרטיסים להצגות בחגים !

מי הרגיש שחנוכה?

קודם כל - החופש המקוצר השנה היה מעולה. מספיק ארוך שהילדים יהנו. מספיק קצר שלא נאלץ לתמרן.

ביום שישי נסעתי עם הילדים )ובלי הבעל( להפנינג חנוכה שאורגן מטעם העבודה שלי בבית צבי. שילוב של הפעלות לילדים ולאחריהן הצגת החנוכה של בית הספר למשחק בית צבי.
מי שלא מכיר - בית צבי מעלים כל חנוכה מחזמר לילדים. לפני 3 שנים הציגו "צלילי המוזיקה", לפני שנתיים "סיפורי נרנייה", שנה שעברה הציגו "ספר הג'ונגל", והשנה היה "מקס בארץ האגדות" - מחזמר שמשלב בתוכו את כל דמויות האגדות וסרטי דיסני שהילדים מכירים )כולל השירים המוכרים(. נהדר ומושקע מאוד.

בשישי בערב ארחנו את כל המשפחה שלי לארוחה. זה לא קורה הרבה כי אנחנו גרים רחוק מכולם, ולכן לרוב מתארחים. היה כיף )ונשאר המון אוכל(.
הילדים היו אצל ההורים שלי משבת ועד אתמול - ואנחנו בעבודה.
והיום אני והילדים עשינו יום כיף בבית.

חורגת ממנהגי ומצרפת תמונה של צמד-חמד (שכבר העלתי בפייסבוק). פשוט כי היא כל כך מתוקה ו"תאומית"

המלצה על הופעה אחרת - ענן על מקל

אני לא בעניין של ההופעות בחגים.
אבל לפני חודש לקחתי את הבנות (שנתיים וחודש) להופעה הראשונה שלהן.
ההופעה נקראת - ענן על מקל. שירים של רינת הופר (חלקם ניתן לראות גם בהופ ילדות ישראלית)
מקסים מקסים. הבנות ישבו מרותקות, ונהנות כל פעם כשאני שמה את דיסק שירי ההצגה באוטו.
וגם אנחנו נהננו, בעיקר הודות לקטעי הביניים הקורעים של עידן אלתרמן.
&nbsp
&nbsp
מומלץ בחום

sefia

New member
שמעתי על זה

ויש הרבה המלצות
רכשתי את הדיסק שנחרוש עליו באוטו...
לא מביעים עניין בו משום מה

kookadoo

New member
זה דיסק שדורש קצת תיווך

הוא לא קל. יש בו אמירות לא פשוטות על החיים, שגרמו לי לדמוע בסתר בפעמים הראשונות שהשמענו אותו, אבל זה חלק מהחוכמה שבו לדעתי.
יש ילדים שמוציאים לנו את הרוח ממפרשי הדמיון ("מיכל צוחקת ולא מאמינה"), יש ילדים שמשתמשים במילים מעליבות (אסנת הקטנה), יש אנשים בודדים בעולם (מר קימל), יש ילדים שלא מתקשרים ("כל היום אנה נשארת לבד").
כל שיר כזה הוא מקור לשיחה על החיים - איך מר קימל מרגיש כשעמלי מחייכת אליו? למה העיפרון של אנה כל היום נשאר מחודד? איך אנחנו מרגישים כשילד אחר מעליב אותנו? מה אנחנו עושים?
&nbsp
לקח זמן עד שהוא תפס אצלנו, אבל כשהוא תפס זו הפכה לאהבת אמת :)

sefia

New member
שיחות כבדות...

לאחרונה אני גם ככה נאבקת להצליח לענות בכבוד על שלל השאלות שלהם (למה ולמה ולמה )
אני מרגישה די טיפשה בחלק מהזמן כי הם שואלים שאלות טריוויאליות שאני אפילו לא יודעת לענות להם למה זה ככה וזה ככה...
מאתגר מאד השלב הזה

&nbsp
במיוחד כשאני נוזפת בקטנה על משהו ובאמצע הדברים היא עוצרת אותי (בצדק) ושואלת "אמא, מה זה להתנהג בכבוד?"

kookadoo

New member
אוי, כמה זה מוכר...

כל מיני ביטויים שהם בשגרת הדיבור שלנו ופתאום: "אמא מה זה...?" ואני נשארת פעורת פה (לכי תסבירי עכשיו מה זה "מוסר כפול").
&nbsp
מצד שני, זה חמוד ברמות מטורפות. גם זו נחמה :)
&nbsp
{נוט טו מייסלף, להשתדל לא להשתמש במילה "מטורפות" ליד הילדים, אחרת גם את זה אצטרך להסביר}

sefia

New member
תנסי להסביר טלפטיה

בלי לצאת קריפית הכוונה...
&nbsp
יום אחד התבדחתי איתה שיש לנו טלפטיה והתחרטתי על בחירת המילים כי הם דרשו הסבר מפורט למילה

kookadoo

New member
מצטרפת להמלצה. תענוג צרוף לכל המשפחה.

זו לא הצגה, אלא יותר הופעה. חכמה, מקסימה ועידן אלתרמן פשוט אדיר!!
מה שכן, נראה לי שעדיף לערוך היכרות עם הדיסק לפני ההופעה (בבית אצלנו הוא אחד האהובים). נותן לה ערך מוסף.
ואם כבר, אז מוסיפה המלצה גם לספר של רינת הופר - "קיפודה עם מזוודה". זה לא הספר ה"רשמי" של הדיסק (יש את "ציידת הנמשים" בו נמצאים חלק מהשירים, והבנתי שעכשיו יצא ספר "ענן על מקל" עם שירי הדיסק), אבל הוא נפלא, ובהצגה יש גם קטעים מקסימים ממנו.

Bacio

New member
היה נחמד

בעיקר כי למור ולקינמון היה יום אחד חופש מהגן בשישי (והצלחתי להיות גיבורה* ולבלות איתן את כל הבוקר מחוץ לבית, וגם להצליח לעשות קצת סידורים), ולבאנדליקו היה גן במתכונת מלאה (איזה כיף!!).
&nbsp
כאן הלכנו להצגה במסגרת הסופגטרון (ווילי וונקה, תחפשי את הפרסומים בשנה הבאה, זה אחלה רעיון לזמן החג). ראינו את "אבא של עמליה נוסע לאוסטרליה". די שונה מהספר, אבל הבאנדליקו נהנתה מאוד. מצד שני, באולם היה רעש אינסופי של שקיות מרשרשות, וריח של במבה (לרגע חשבתי אנחנו במפעל של אוסם). אני חושבת ששברתי לבאנדליקו את הלב כשאמרתי לה שלא הבאתי לה שום חטיף (בכל זאת, הצגה של 45 דקות...).
&nbsp
* משאית המדליות: בבקשה לבוא ולפרוק אצלי!

למעלה