שקד עצוב

ירח3

New member
שקד עצוב../images/Emo7.gif

שלום קנינו לפני כחודש עץ שקד בן שנתיים בריא ושמח ומלא בשקדים ירוקים . בשבועיים הראשונים לא הראה סימני טראומה מהמעבר ממשתלה לגינת ביתנו במישור החוף . נכון לעכשיו הוא משיר עלים , צהוב , ובעיקר עצוב. בחברתו נמצאים עץ לימון וציפור גן עדן , ולהם שלום . אולי עודף מים , אולי צריך ברזל , אולי חברה לא נעימה, שקדי נא אבחונך. בתודה מראש

שקדי

New member
המממממ.....קשה לי........../images/Emo4.gif

כמה שאלות כדי לנסות לאבחן 1.האם קניתם העץ כששורשיו בשקית או גלוי שוש בהעתקה ממקום למקום?? 2.האם יש לך מושג איזה כנה ואיזה זן העץ?? 3.כל כמה ימים אתה משקה אותו ואיזה כמות בערך?? 4.האם אתה משקה במתזים טפטפות או דרך אחרת?? 5.האם על העלים שנשארו ישנם סימנים מיוחדים...נקודות צהובות או חומות או כל סימן אחר בולט ואופיני??? כללית הכי נראה לי שמדובר בקשיי קליטה בגלל מזג האויר הקשה בקיץ אבל עץ השקד גם נוטה לחלות בכמה מחלות עלים שיכולות להיות הסיבה אגב....באיזה אזור בארץ מדובר???

ירח3

New member
שקדי שלום ותודה על התיחסותך

1. העץ נקנה בדלי מפלסטיק שחור בגודל של כ- 10 ליטר 2. אין לי מושג
על סוג הכנה או זן העץ 3. פעמיים בכל יום ,כ- 3 ליטר בכל פעם 4. באופן ידני (קיימת בגינה מערכת טפטפות) 5. נשירת עלים כמו בשלכת , אין עליהם שום סימנים מיוחדים , העץ פשוט הצהיב. אני גרה בראשון לציון , העץ ממוקם בצד המערבי של הבית. כשקנינו את העץ , ראיתי עליו הרבה חלזונות , הסרתי את כולן אחד אחד .היום אין עליו סימנים של מזיק שנראה לעין. אנא שקדי תנסה לפתור את התעלומה בתודה מראש

שקדי

New member
ככל הנראה לי עקת מחסור במים

אני מצרף טבלת השקיה לעצי שקד צעירים ככל הנראה פלא שהץ שלך עדיין בכלל חי אנא שפר/י במהרה וגם תפילה קטנה לא תזיק ואנא דווח/י תוצאות כשתהיינה......בהצלחה לך ולעץ

JuniorBigJ

New member
שקדי תודה

נפעל בהתאם לטבלה , ואני מקווה שהעץ יקלט בגננו החמים

שקדי

New member
העונג כולו שלי...........

אשמח לשמוע דיווחים בהמשך..............

adigreen

New member
שקדי, האם תוכל לצרץ טבלא דומה

עבור עצי לימון? תודה אלעד

שקדי

New member
מצטער אין לי...............

והרי שמי הוא שקדי ולא לימוני......... אבל מעברי הרחוק כפרדסן אני יכול להעריך שאם תיקח את הטבלה הנ''ל ותוסיף לה כ20% לא תטעה בהמון.................................. אפשר גם לקחת בחשבון כי הטבלה הנ''ל מכוונת לנוטעים מקצועיים שרוצים להגיע למכסימום צימוח ויבולים במינימום זמן וגנן חובב שבסה''כ רוצה עץ יפה על יד הבית וקצת פירות יכול להסתפק בפחות קצת ולהתרשם במשך הזמן מהכמויות המיטביות עבורו

אלי ו.

New member
נדמה לי שבאתר גאמנון

יש הסברים על עצי הדר, כולל כמויות השקיה.

למעלה