שלום רב, סיימתי לללמוד את התחביר של שפת C. כעת אני רוצה לעבור לתכנות מתקדם יותר... איך מתכנתים בשפת C מול בסיס נתונים כלשהו. למשל, ORACLE , או SQL, אשמח לקבל מידע על אתר או ספר רלוונטי...
שמתממשקת איתו. אם אתה עובד עם MySQL נניח, יש לך ספריה שמגיעה איתו שאתה יכול להשתמש בה ומאפשרת לך ליצור שאילתות ולשלוח אותן אל ה-DB וכמובן לאחזר נתונים. זה מאוד ספציפי לכל סוג של בסיס נתונים..
SQL זו שפה סטנדרטית לעבודה עם מסדי נתונים רלציוניים. לגבי מסדי נתונים עצמם, כמו שנאמר, כל אחד בא עם ממשק משלו. לאורקל יש את ספריות ה OCI (לשפת C) וOCCI (לשפת ++C) בהן אתה יכול להשתמש.
מדובר בספריית מחלקות של ORACLE, במסדים מגרסה 9 שלהם, שלמעשה עוטפת את כל הממשק שלהם במבנה מחלקות אינטואיטיבי לשימוש. אני לא ממש עבדתי עם הספריה הזאת, כי אפליקציה שלי הייתה אמורה לעבוד גם עם גרסה 8, שלא תומכת ב OCCI, לכן עבדתי עם OCI.
תודה על התשובה המהירה. ועכשיו השאלה - איך משתמשים בזה? איך עובדים בשפת C מול ה OCI ? האם אתה מכיר ספר טוב בנושא? או שפשוט לחפש בגוגל ? בתודה. INEED2WIN
אבל תחפש בגוגל, יש הרבה אתרים בנושא לעבוד עם OCI ישירות זה מאוד קשה כי צריך לבצע איזה 3-5 קריאות API לכל פעולה הכי פשוטה, אבל באינטרנט יש אינספור מימושים (חלקם חינם, חלקם לא) שעוטפים את APIים של OCI במחלקות ++C.
תסלח לי על הבורות... אבל אין לי מושג מה זה API ... אני רק מכיר את התחביר של השפה ואני מנסה ללמוד מתוך הפורום איך מת'קדמים מידע בסיסי לתכנות מתקדם.. אודה שוב לתשובה..ומקווה שאני לא נודניק.. ( : INEED2WIN
קודם כל אתה לא נודניק API - ראשי תיבות של Application program interface. כלומר אוסף הפונקציות בעזרתן מפעילים את האפליקציה. לגבי תכנות מתקדם, לדעתי עדיף שתלמד #C (לא שינוי גדול מדי מ - C ושתתמקד בתכנות מכוון עצמים (Object Orianted Programming באנגלית) לפני שאתה מתחיל לקרוא נתונים מבסיסי נתונים. לא מכיר שום ספר על #C אבל ב- MSDN יש אחלה תיעוד ומלא דוגמאות (כולל איך להתחבר לבסיסי נתונים)