שפת תכנות

roi251

New member
שפת תכנות

היי
האם אתם חושבים שהים בגלל המצב בשוק יותר אנשים הולכים ללמוד תאור ראשון במדעי המחשב או עשים קורס

nocgod

New member
אם אתה חושב שמישהו שלא נמצא בשוק מבין

את המצב בשוק, אתה טועה.
יותר מזה, יש אנשים שנמצאים בשוק שלא מבינים את השוק.

קורס - שאלה שנשאלת פה הרבה - יחידי סגולה מוצאים עבודה באמת איכותית אחרי קורס עד כמה שידוע לי.
קורס לא מלמד אותך תכנות ולא מלמד אותך מתודולוגיות עבודה, הוא לא מלמד אותך חשיבה נכון לכיוון פיתרון בעיות שונות ולו רק כי לא יוצא במהלך קורס להתנסות
בהרבה סוגי בעיות שונות, להבין אותן מבסיסן וללמוד איך לפתור אותן. בוא נגיד הוא לא מלמד אותך חשיבה "תוכניתית", אם אתה מצליח לפתח את החשיבה הזאת לבד
ואם אתה מצליח לארגן לעצמך פורטפוליו עבודות מרשים אולי תהיה לך הזדמנות לקבל זימון לראיון עבודה.
קח בחשבון שבכל שנה ושנה יוצאים מאות בוגרים של אוניברסיטאות ומכללות למיניהן שמוכשרים יותר מבוגר קורס וכנראה עדיפים יותר על בוגר קורס.

אז לשאלתך - מתוך אי הבנה מוחלטת של השוק: תואר פותח לך יותר דלתות, ציון טוב בתואר פותח עוד יותר דלתות, מוסד טוב עם ציון טוב יפתח לך הרבה הרבה יותר דלתות.
קורס - יפתח לך את הכיס וימלא את כיס ה"מכללה" שתלמד אותך. על אותו משקל אתה יכול לקחת ספר וללמוד לבד תוך פיתרון תרגילים שאתה מוצא באינטרנט ובספרים.
ספרות ממולצת:
1) K&R The C programming language - לימוד בסיס, של מה זה תכנות איך נראת תוכנה מה הם חלקי התוכנה מה משתתף בתהליך כתיבה בנייה והרצה של תוכנה, בקרת זרימה, פונקציות,
מסגרות (frames on stack) עקרונות תכנות בסיסיים. הספר נכתב על ידי מפתח שפת C הלא הוא Dennis Ritchie (ז"ל) ועובד שעזר בפיתוח היוניקס וגם השפה וכתיבת הספר Brian Kernighan
2) Dietel and Dietel How to Program C++ או Bjarne Stroustrup The C++ Programming language (ביארן הוא מפתח C++ המקורי ועד היום הוא עובד על סטנדרט C++14) - להיכרות עם
עולם הOO, היכרות עם עקרנות בסיסיים בOOP וכמובן המשך ביסוס מה שתלמד בספר הקודם (C)
3) C# או Java תהיה קצת יותר בוגר תבחר לבד את השפה (אחרי שתדע אחת לדלג לשניה נראה לי יהיה קל) - היכרות עם שפות JIT, להבין איך הן שונות מ C ו ++C, למה הן שונות, למה זה טוב, למה זה רע
אני למדתי #C מהספר Essential C# 4 ופרקים נבחרים מ Dietel and Dietel C# 2010 for programmers 4th ed. (יש היום מהדורה 5)

4) זה רק שפות בנוסף אני ממליץ על היכרות עם מבני נתונים אבסטרקטיים - החל מהבנה של איך לממש אותם בשפות כמו C או ++C בצורה רגילה ובצורה גנרית
5) הכרות עם אלגוריתמי מיון (לא כדי לממש אותם בעתיד אלא כדי להבין מה זה אלגוריתם באמת, איך נראה, איך כותבים, איך מתנסחים נכון והכי חשוב איך כותבים בצורה יעילה)
בשביל הנושאים האלה אני ממליץ לדפדפן בספרים Fundamentals of Algorithmics - G.Brassard ו/או Introduction to Algorithms 2nd edition - Cormen
6) אולי ללמוד קצת design patterns (ולו רק להכיר את המושג, להכיר את המשמעות, להכיר איזה סוגים יש, להכיר כמה מהיותר פופולריים, להבין מה הצורך ולאיזה מטרות הם קיימים)

כמובן בדרך תרצה ללמוד לבד דברים כמו בסיסי נתונים...
אני דיי בטוח שהסילבוס שבניתי לך יקח לך חצי שנה עד שנה של לימודים אינטנסיביים, וגם תלמד בערך פי 10 ממה שילמדו אותך בקורס.
לכל הנושאים האלה חוץ מהספרים שהמלצתי (שחלקם קצת מיושנים, אבל עדיין מצויינים בקנה מידה אקדמי)

למעלה