שפת האלפים

Lambengolmo

New member
מילוי חורים בדקדוק ובאוצר המילים.

זה חלק מפרוייקט גדול יותר של דני, הקמת קבוצת לימוד לקווניה.

Pixy led

New member
הנה לך קישור

שמתרגם מכל השפות הטולקינאיות לאנגלית וההפך. מקווה שזה עזר.

Lambengolmo

New member
א. אלו לא כל השפות שפיתח טולקין,

מה גם שאין שפה בשם Teleri (אבל יש Telerin) ואין שפה בשם Silmarillion... ב. מדובר במילון, לא בתרגום של ממש. ג. מדובר במילון חובבני ביותר.

nadavwexler

New member
אני מנסה ללמוד...... ../images/Emo13.gif

שפות העלפים הן שפות שטולקין יצר ולכן הן אינן מסובכות משום שפה אחרת הנמצאת בעולם ואולי אפילו קלה מהן...... בין הכתבים ישנם הטנגוור והקירת´ שבטנגוור ניתן לכתוב גם קווניה וגם סינדרין והן האותיות הכתובות לעומת הקירת´ שהן החריטות על הקירות שבהם הגמדים כתבו (בקשר לעלפים אני לא יודע) הוספתי לפה קישור לאתר שהוא המוסמך ביותר ברשת בקשר לחקר השפות הטולקינאיות.... אפשר גם להוריד שיעורי קווניה (ארוך (כמעט 400 עמודים...), קשה ובאנגלית!) בהצלחה, נדב.

Lambengolmo

New member
אני לא מבין את המהלך הלוגי המבריק

שלך: אם שפה א´ היא שפה מלאכותית אז א´ קלה מב´, כאשר ב´ שפה טבעית. שפות מלאכותיות אינן קלות בהכרח משפות טבעיות, לראיה: Loglan ו-Lojban. אפשר לכתוב בקירת בסינדארין, הרי Daeron היה סינדא. השפות הן טולקיניות, לא טולקינאיות. בהצלחה.

Lambengolmo

New member
לגבי הנקודה הראשונה, הרשה לי לצטט

את טולקין, מ"המכתבים": both languages are, of course, extremely difficult.

nadavwexler

New member
טולקין הגזים.........

זה לפחות מה שכותב הקורס כתב... וכן, שפות טבעיות הן בד"כ קשות יותר משפות ממוצאות מכיוון שיש להן היסטוריה אמיתית וכן עשרות פעלים מיוחדים וכדומה. כמו כן, הן הומצאו יותר במקרה, תוך תוצאה של עיוותים במשך השנים. על הדקדוק של קווניה טולקין כתב עשרות עמודים שחלקם הגדול עדיין לא פורסם אך ידוע שהוא קיים..... ובכל מקרה, תודה על קבלת הפנים "החמה"! נדב

Lambengolmo

New member
גם לשפות שפיתח טולקין יש הסטוריה

הסטוריה מומצאת, אמנם, אך הסטוריה. טולקין, בהיותו בלשן מוכשר, היטיב לפתח את השפות מבחינת ארדא כך שהן מתנהגות כשפות אמיתיות שהתפתחו בהתפתחות טבעית. בין השאר הדבר מתבטא ביוצאי דופן וב"עיוותים של שנים", כהגדרתך. כדאי לך לקרוא את המאמרים על הפרוטו-קוונדית ועל הסינדארין-העתיקה בארדאלאמביון, וכן את שאר המאמרים העוסקים בשפות האלפים, להרחבת ידיעותיך בנושא ההתפתחות הפנימית של השפות. לגבי קבלת הפנים "החמה": אני מניח שאתה מדבר על הלקוניות שלי, לא כן?

למעלה