שפת גוף

Gunji

New member
שפת גוף

פשוט לא יאמן הצירוף מקרים,הלכתי לחנות לקנות כמה מצרכים אחרייי שבוע מטורף שהיה לי ונתקלתי באנשים מהעבודה אני רכרגיל הולך הליכה מהירה ומסתכל ישר פתאום אני שומע שוקוראים לי מתקרב רואהפ נים מוכרות הקיצר התחילו לחפור לי כשמיהרתי לפניי הסגירה ואז אחד מהחברים של זה שעובד איתי התחיל לפתח איתי שיחה על החיים וכו'....שאל מה השאיפות במה א ני מתעסק וכו'....וכו'....שאל מה אני לומד אז זרקתי מחשבים ומה התשובה שקיבלתי?"רואים שאתה בנוי לזה" אז שאלתי "מה משדר חנוניות?" נראה כי הוא התחמק מהתשובה ואמר שאני נראה רציני כזה,משכיל ולכן לדעתו זה יתאים לי...זה מה זה ביאס אותי
כנראה שבאמת יש משהו בשפת גוף הוא גם הציע לי לצאת איתם למפגשים שהם עורכים(נפגשים כחלק משיווק רישתי - סתם בולשיט)סיפר שזה אחלה ושככה הוא הכיר את הבנאדם שעובד איתי ושזה קידם אותו חברתית ותרם לו מבחינת כיורים חברתיים(לא שהנושא על בשיחה הקצרה יחסית)הקיצר התבאסתי ומיהרתי לחנות.

אל תמהר להסיק מסקנות

זה עיוות חשיבה...הוא לא בהכרח חשב מה שאתה חושב, וגם אם הוא כן, תבין שאנשים שזורקים עקיצות בשביל להקטין אחרים, או אומרים משהו שיכול להיות לו כפל משמעות לרוב מרגישים חרא עם עצמם והדרך היחידה שלהם להרגיש שווים זה לנסות ולהקטין אחרים, הוא בטח מרגיש שהוא עצמו מטומטם וחסר תועלת ולכן הוא מחפש להקטין אחרים

stagadish2

New member
מכירה כמה אנשים שמשדרים חנוניות

שלא הייתי מתנגדת לצאת איתם.

ar29041

New member
מה זה חנון?

הייתה לי גם איזושהי רגישות למושג הזה. זה יכול להיות כמה דברים, ביחד או בנפרד מבחינתי חוסר ביטחון עצמי- דבר שאפשר לבנות חסכים באינטראקציה חברתית עם אנשים - כנ"ל חסכים באינטראקציה עם המין השני - כנ"ל מכוער- אומר שאני מכוער בעיני אותו בן אדם לווא דווקא אומר שאני מכוער בעיני כל העולם הצדדים החיוביים איטילגנציה - משהו שבחורות מחפשות בדרך כלל חוש הומור רגיש ביישן דעתן כאריזמטי (בפוטנציה) כלומר זה לא משהו שאי אפשר לשנות אותו. אני רוצה לתת פה דוגמא לראפר little jon זו תמונה שלו עכשיו http://www.bmi.com/musicworld/musicpeople/200410/images/lil_jon.jpg וזו תמונה שלו בתיכון http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/0/14184/14184718_liljohnhighschoolpic.jpg

Lichy87

New member
לי נשמע כמו התנסות חיובית

ברור שזה מאוד מביך ששואלים אותך על החיים שלך. במיוחד שאתה מנסה לקלוט איך האדם השני מתרשם ממך. נשמע שהבחור הזה באמת קצת חופר ואוהב לדבר על עצמו, אבל גם מתעניין באחרים. בסופו של דבר נשמע שאתה עניינת אותו מספיק שכדי שהוא יציע לך להצטרף למפגשים. זה משהו שהיית מוכן לנסות? חבל להתבאס ממשהו שהוא אולי התכוון אליו. חוץ מזה שפת גוף זה דבר שאפשר לנסות לשים לב אליו ולשנות. ברגע שאתה מודע לצורה שבה אתה הולך או מדבר עם מישהו, אתה יכול לנסות לשנות דברים קטנים.

נראה לי שבהתנסחות

קצת עילגת הוא דווקא התכוון להחמיא לך ואתה אוטומטית לקחת את זה למקום רע וביקורתי . העובדה שהוא הציע לך לצאת איתם רק מראה שהוא מעוניין להיות בקשר כזה או אחר איתך - ולכן קח את זה לחיוב . בכלל , אני חושב שהמונח "חנון " מתאים לבתי ספר אמריקאיים בגילאי 14 -17 ולא לאנשים בוגרים .

אמממ מרקו

אני חושבת דווקא שהוא כן ניסה לעקוץ אותו, אם נהיה ריאליסטים במיוחד אם הוא ערס, לא יודעת למה אבל ערסים מסתכלים על אנשים רציניים, משכילים או "חנונים" כפראיירים, חלשים, כאלה שאפשר לעבוד עליהם ולעשות עליהם קומבינות בקלות וכו', לא אומרת שזאת חשיבה נכונה והיא נובעת ממלא רגשי נחיתות אבל ככה ערסים חושבים וברור שהוא לא צריך להתרגש מזה אלא לצחוק על הערס ולהסתכל מפרספקטיבה יותר גבוהה עליו כעל אדם מסכן עם טונות רגשי נחיתות ותסביכים פתטים של כבוד.

לא יודע

קשה לשפוט, לא הייתי שם ואי אפשר להמחיש את הסיטואציה והניואנסים הדקים בכמה שורות בפורום . לי נראה שהוא סתם ניסה לפתח שיחת חולין לא מזיקה ואני פשוט לא מאמין שהוא יזמין אותו לצאת איתם ממקום של התנשאות ומושא ללעג. אני כמובן יכול לטעות . רגשי נחיתות הוא לחם חוקנו כך שלפעמים פרפקטיבה מהצד על הסיטואציה עוזרת מאוד להבין אותה בצורה המדוייקת אגב , את יכולה לקרוא לי טל ...

אה סבבה

טל, אתה צודק, אי אפשר באמת לרדת לדיוקם של דברים, לא זוכרת שקראתי שהוא הזמין אותו לצאת איתם, קראתי את ההודעה הזאת שהייתי עייפה וזה מסביר את התגובה ההזויה שכתבתי.... כן יכול להיות שלא באמת הייתה אידיאולוגיה ואג'נדה שלמה מאחורי השאלה כמו שאנחנו חושבים ונוטים לנתח, לפעמים, עם כמה שקשה לקבל את זה, אין משמעות לדברים...

משוחרר19

New member
לא נראה לי שהוא ניסה ללעוג לך

ומי אמר שחנון זה משהו רע? אני עדיף חנונים על ערסים ופראחות. בנאדם חנון לא אומר שהוא כמו מהיפה והחנון, שם הם סתם מקצינים את זה. חנונים לרוב אנשים חמודים כאלה.

Kutaly

New member
רגע, ממה אתה מתבאס?

הבנאדם מנסה להיות חברותי פונה אליך, מדבר אתך, מתעניין בך, אפילו מזמין אותך למפגשים (עוד רגע אפילו היה לוקח אותך לדייט
) לדעתי אתה יכול להיות מוחמא מכל העניין.

לפי מה שתיארת

ועל אף ההטעמות השליליות שלך, דווקא נשמע שקרה כאן משהו מאוד חיובי. לא נרקאה לי שהוא התכוון לזלזל בך או משהו בסגנון. ממש להיפך! קרא לך אולי מתוך עניין אמיצי בך ואולי סתם מנימוס אבל סה"כ לא ניסה לומר משהו רע עליך. חנון זה לא בהכרח רע, זה מצטייר כמונח שלילי בעיקר בתקופת הילדות והנעורים כשאז יש את עניין המקובלים והמאגניבים (ה-א' בכוונה) ויש חנונים שנחשבים כנחותים. בחיים הבוגרים חנונים לפעמים זה אפילו מושא הערצה כי הם נתפסים כרציניים ומשקיענים וגם יש לא מעט בנות שאוהבות חנונים. גם לפי מה שסיפרת על המשך השיחה נשמע שהכל נאמר ברוח טובה. מצד שני, אני מבינה איך אתה הרגשת, גם אני נוטה מיידית לחשוב שמתכוונים למשהו שלילי לגבי גם אם הכוונה טובה. אבל בשביל זה יש נסיונות מלמדים, נגיד המקרה הזה שביכולתך לנתח לאחר מעשה.

למעלה