שפת גוף של חמוסים

tupsh

New member
שפת גוף של חמוסים

שלופ,
רציתי לשאול מה המשמעות כשחמוס מקשקש בשזנב?
ושאלה חשובה- פזרו רעל במושב שלנו ולכן החתול בבית כול הזמן והחמוסים יכולים להסתובב פחות (החתול ממש לא אוהבת אותם והיא מאוד תקפנית) אין לי מקום שאוכל לסדר שיהיהלהם בטוח להסתובב חופשי. אני מוציאה אותם מהכלוב 10 ד' שלוש פעמים ביום אבל לא יכולה יותר כי זה מצריך אותי על החמוסים והבעלול על החתול. מה מומלץ לעשות בנתיים (שבועיים צריך להיות ככה)

chatulika

New member
כשכוש בזנב

אני ראיתי חמוסים מכשכשים בזנב רק כאשר הם בשיא ההתרגשות באמצע מארב מוצלח. למיטב ידיעתי זו הסיטואציה היחידה בה הם מכשכשים.
לגבי הסגר-ממליצה להוציא מהכלוב לחצי שעה,בכדי לתת להם הזדמנות להוציא אנרגיות- לפחות פעם ביום,ורצוי כשאת נמצאת ומפעילה אותם.
בהצלחה

tupsh

New member
ועוד שאלות

החמוס מכשכש בזנב כשהוא משחקת עם הכלבה, זה בסדר? ועוד שאלה, אותנו החמוסים לא נושכים כבר (לפעמים מתבלבלם אבל כבר לא רציני) אבל הם התחילו לשחק אגרסיבי נורא עם הכלבה כשאנחנו כול הזמן אומרים לה להיות זהירה איתם והם כבר פצעו אותה (היא כלבה גדולה אבל עדינה) מה אפשר לעשות כדאי שהם לא יכאיבו לה.
ועוד שאלה ממתי אפשר להתחיל לגזור להם ציפורניים ולקלח אותם?

WTR

New member
הכלבה תדע להראות להם גבולות אם צריך

אני לא הייתי מתערבת
לגזור ציפורניים אפשר תמיד... צריך בערך פעם בחודש אחרי שהן מתארכות
מקלחת אפשר מגיל 3-4 חודשים, אבל לא יותר מפעם בחודש (אני בכלל לא מקלחת את החמוסה אלא אם כן היא הייתה בתוך בוץ או משהו)

zivit1123

New member
קצת מאוחר אבל רציתי לספר לך ש....

ממה שאני ראיתי הם מכשכשים בזנב כשהם מרוגשים או כשהם במתח. כשהם מכירים מישהו חדש הם לרוב נדרכים מיישירים מבט ולא זזים ואז אם הצד השני מנסה להתקרב בתוקפנות הם יכשכשו מולו ממש בקצה הזנב והסבירות שהם ינסו לנשוך את הצד השני גדולה. כמו כן ראיתי גם שבזמן שהם רואים משהו שיכול להיות טרף עבורם הם נדרכים באותה הדרך ומיד אחרי הכישכוש יעשה ניסיון תקיפה. (זה מסרטון טבע שראיתי).
מקווה שעזר

למעלה