שפתיים יבשות

שפתיים יבשות

היי בתקופה האחרונה היובש בשפתיים שלי מחמיר. במשך היום אני מדי פעם מלקק אותן עם הלשון (מתוך הרגל) מה שכמובן מקל על הבעיה ל 5 דקות ואז שוב יש תחושת יובש וברור לי שאני רק מגביר את הבעיה. במשך היום זה פחות נורא בגלל ההרגל הזה למרות שברור לי שכדאי מאוד שאפסיק אותו. הבעיה היא בעיקר בבוקר אחרי שאני קם משינה, אז יש ממש שיכבת יובש (לא נעים ולא אסטטי) על השפתיים ורק שטיפה במים ומגבת מורידה את השיכבה הזו. ככל שאני ישן יותר זמן כך השיכבה בולטת יותר ומפריעה יותר. השפתיים לא סדוקות ולא שורפות, יש רק תחושת יובש כל זמן שאני לא מלקק עם הלשון ובבוקר את השיכבה המאוד לא נעימה ולא אסטטית. אשמח לשמוע אילו סוגי טיפולים אני יכול לנסות על מנת לטפל בבעיה. השתמשתי מדי פעם בשפתונים שונים שלא ממש עזרו, אשמח לשמוע פיתרון מנסיון של אחרים וממה מומלץ להתרחק תודה

כמובן שאני שותה מים באופן כללי

לא יודע לומר לך כמות מדוייקת כי לפעמים אני שותה מבקבוק, והכוסות שאני שותה מהן שונות.

ינוקא1

New member
היי

אני מכיר את זה מקרוב - היו שנים שבהן סבלתי רבות מהמצב הבריאותי שלי. זה היה כולל שפתיים מתקלפות ויבשות באופן תמידי , ריח רע מהפה , בעיות עור , רעב וצמא מוגברים ועוד ועוד. מאז עברתי טיפולים ברפואה סינית , למדתי את זה 4 שנים , טופלתי בביואנרגיה ולמדתי גם את זה - היום כבר כמה שנים שהשפתיים שלי אחלא גם בקור גם בחום (וזה אחלא
) אני חושב ששפתיים יבשות זה משהו שמראה באופן כללי על מצב הגוף , וזו לא סתם בעיה אסטטית. ברפואה סינית זה קשור למערכת העיכול (חום או "ליחה חמה") , אבל בלי קשר לזה זה מראה שאתה צריך לטפל בגוף שלך. טיפול אמיתי בגוף זה בעיני טיפול דרך תנועה (לימוד של צ'י גונג או טאי צ'י למשל) , או טיפול דרך תזונה , טיפול במגע , או טיפול דרך הנפש - למשל לעשות את הדברים שאנחנו אוהבים לעשות ועוד ועוד. ההמלצה שלי היא לא לנסות לפתור רק את הבעיה בשפתיים אלא לנסות לחיות את החיים יותר טוב ואמיתי. להסתכל על הדברים בגדול. לטפל בעצמך ולא רק בשפתיים שלך ! זה מה שאני עשיתי , ובלי ששמתי לב זה פתר גם את הבעיה בשפתיים. בהצלחה !

אתה מאמין לי שמכל הסימפטומים

שכתבת, רק נושא השפתיים היבשות הוא רלוונטי? כלומר אני לא מרגיש צמא או רעב מוגברים וגם לא בעיות עור כלשהן אני לא פוסל את האפשרות שיש צורך בטיפול כולל ולא רק בשפתיים אבל כאשר כל בדיקות הדם שלי תקינות, מה נשאר לי לומר לרופא? או במילים אחרות: מאיפה להתחיל על מנת להבין איזה סוג טיפול מתאים לי? באופן כללי אני עוסק בתחום שמעניין אותי (עבודה), וגם בשעות הפנאי אני עוסק במשהו שממלא אותי, אמנם יש תחום מסויים שמציק לי בחיים אבל זה לא הפורום המתאים

ינוקא1

New member
ברור שאני מאמין

הסימפטומים שתיארתי זה מה שהיה לי , והבאתי את זה כדוגמה. עם זאת מאז שמתי לב גם אצל מטופלים שלי ששפתיים יבשות באופן תמידי זה בדרך כלל משהו יותר כללי ולא בעיה רק בשפתיים. רופא לא יעזור לך בזה , רופא לא מבין כלום בבריאות - הוא מבין בעיקר במחלות (לצערי זה המצב). ההמלצה הכי טובה שאני יכול להציע לך כמשהו כולל שנותן בריאות סיפוק וכיף זה ללמוד אומנות תנועה כלשהיא - טאי צ'י או צ'י גונג וכדומה. אני חושב שההבראה הכי טובה היא דרך תנועה. זה פותר המון בעיות בריאותיות ונותן כלים נהדרים לחיים. הרבה מטופלים הם עצלנים מכדי להשקיע בלימוד של דבר כזה אבל מי שמשקיע ועושה את זה מרוויח בגדול גם בתחום הפיזי וגם בתחום הנפשי.

הפרשת עודפים בלילה

שלום רב! סביר להניח שבמהלך השינה גופך מבצע ניקוי גם דרך השפתיים והשכבה העבה הם עודפים שיצאו והתיבשו. כדאי לבדוק עם מטפל את מצב חילוף החומרים שלך,תזונה,שתייה נשימה ,שתן,יציאות הזעה ולאזן את הבלתי מאוזן. הטיפול הוא מערכתי לא מקומי, משחה על השפתיים לא יכולה לעזור-להפריע אולי כן ממליץ על רפואה סינית, יתכן שכדאי גם להגביר את הפעילות הגופנית כמעודדת חילוף חומרים טוב, הגברת השתייה ליתר שיתון,ואולי גם קצת סאונה אם אתה מעשן-זו בהחלט סיבה מספיק טובה לחדול. כל טוב! ערן

קרא גם את תגובתי לינוקא1

כל הבדיקות שנעשו לי היו תקינות, כולל כאלה שקשורים לחילוף החומרים (אני רזה באופן כללי אבל לא שחיף) וממש אנטי עישון כך שגם זו לא הבעיה. מה בדיוק אני יכול לומר לרופא שלי על מנת שיתן את הבדיקות שדיברת עליהן? יש לזה שם כלשהו שאני יכול לבקש בדיקות שקשורות לכך? תודה

בהמשך לדברי ינוקא

בוקר טוב! אני מעריך שהגעת לשאול בפורום רפואה משלימה לאחר אכזבה מסוימת מטיפולו של הרופא אנחו מדברים בשפה שונה במקצת ומאבחנים ע"י תשאול מקיף ובדיקות פיזיות במבט ובמגע,והקשבה . ובהרבה מקרים קושרים קצוות של מידע להבין מהו חוסר האיזון ובאיזה מערכת/מערכות.. (רופא בדרך כלל לא מכיר את השפה הזו) להבנתי כשכל הבדיקות בסדר ובכל זאת מציק לך משהו צריך כנראה להיבדק אחרת--ולכן אני מפנה אותך למטפל לאבחון וטיפול בהתאם שמח עבורך שאתה רזה ואינך מעשן,(חסכת לעצמך הרבה צרות) כל טוב! ערן

גם אתה וגם ינוקא1

כתבתם על כל מני סוגי בדיקות (הוא דיבר על סוגי טיפולים מסויימים (יותר בהקשר של תנועה) ואתה כתבת על אחרים (יותר בהקשר של פעילויות הגוף/הפרשות)) ולכן השאלה שלי היא איך אני יודע איזה סוג טיפול יכול להתאים או איך להגיע לסוג הטיפול הדרוש. תודה

ינוקא1

New member
פשוט לנסות.

הטיפולים עליהם אני מדבר הם טיפולים שעוזרים לכל הגוף - כאשר אתה מתרגל תנועה , כל הגוף מבריא ויש לך הרגשה טובה , לא רק בשפתיים - אולי אפילו השפתיים זה יהיה הדבר האחרון עם השיפור - אבל זה יבוא. הראיה כאילו השפתיים מנותקים מהרגל או מהיד היא לא נכונה , וזו הבעיה הגדולה של הרפואה המערבית. שמתיחסת לאדם כמו למכונה שאתה צריך לתקן כל פעם חלקים ממנה. כך הרפואה המערבית שכחה מה זה בריאות ויודעת רק מה הן מחלות. יש לנו בגוף יכולות לתקן את עצמינו ולרפא את עצמינו הרבה יותר משאיזשהו רופא יכול. גם בדברים הרבה יותר חמורים מאשר יובש בשפתיים. הגוף שלנו גם מאותת לנו עם כל מיני דברים קטנים - "תעשו שינוי !". העניין הוא שאנחנו מחפשים כל מיני פתרונות כמו "תיקח כדור" במקום להגיע לפתרונות אמיתיים. אני מצרף כאן מאמר נחמד שקראתי לא מזמן באתר באינטרנט - המדובר גם במישהי שצחי שוחט (שמסתובב כאן לפעמים
) די מכיר :

יובש בשפתיים מהיבט אחר

תנסה להזכר מתי בדיוק זה התחיל ומה קרה שפתאום התחלת לקום ככה. יכול להיות שיש משהו שאתה צריך לספר למישהו ואתה לא יכול? אולי איזו אמת לא נעימה? זה סוג הדברים ששפתיים גם יכולות להתייבש ממנו. בעיקר אם אתה אדם עם יושרה חזקה שחשוב לו לבטא את האמת שלו. עוד נקודת מבט. :) רינת גל אוחיון מתרגמת את הגוף http://www.rinatgal.co.il/

למעלה