שפשפת

nApo10

New member
שפשפת

שלום לכולם. לאחר 83 ק"מ של רכיבת שטח המצב הפך לבלתי נסבל - שפשפת רצחנית התמקמה לה בין רגלי. מכיוון שבעוד 13 יום אני יוצא ל3 חודשי דיווש באירופה, מאוד לא הייתי רוצה ש_זה_ יהיה מה שיהרוס לי את הטיול... מי שיודע, מי שחווה, מי שיש לו ניסיון עם הבעיה - אשמח אם תצרו קשר במסרים. נ.ב. הדרמטולוג נתן טרידרם, טבעדרם ודזיטין למניעה בהמשך.

aFish

New member
אמנם זה נשמע לי רכיבה בכמות

מאד מכובדת אך מניסיוני הדל שכולל רכיבות יום באורך 50-60 ק"מ המפתח הוא המכנסים. הנוסחה פשוטה: מכנסים תקינים וטובים ימנעו שפשפת...כשהמכנסים מסימים את חייהם מתחילות הבעיות. כך שאם עוד לא עשית זאת - לפנק את עצמך במכנסים חדשים ואפילו שני זוגות לתקופה כל כך ארוכה מומלץ ומגיע לך. בנוסף, ריפוד בטלק לפני הרכיבה יכול רק להוסיף לדעתי. אחרי הלבישה כדאי להגיר פנימה כמות יפה. טיול נעים וחזור אלינו בבקשה לספר חוויות על הטיול הארוך. נשמח גם לשמוע כמה פרטים עכשיו, לפני המסע הגדול. בהצלחה.

saararni

New member
אקילן לפני, אחרי ותוך כדי. כל

המוסיף הרי זה משובח.

amichay mazor

New member
גם אני

1 אקילן מומלץ , במיוחד כאשר רוכבים יום אחרי יום . 2 אוכף רחב מדי- בעייתי . 3 כיוון קליטים : יתכן ושינוי קטן מאוד בקליטים ירחיק את השוקיים מהאוכף . 4 עוד אקילן ..... כמו שאמרו לפני ובהפסקות באמצע הרכיבה . בהצלחה עמיחי

IlanShacham

New member
עמיחי, שמעתי שעשיתם מסע קטן

לבדיקת האקילן בשבוע שעבר. ספר, ספר לחבר'ה
לא יפה להחריש...

timon1

New member
יש רק דבר אחד שמתקן את הבעיה ומהר

לגבי המהר=תרתי משמע ואני אסביר: יש נוזל הנקרא "וויטפילד ספירט" שהוא בעצם הגירסה האזרחית [והמחוזקת
] לפונגיציד הצבאי המהולל. את פעולתו ניתן להמשיל לפיצוץ אטומי, מורחים את התכשיר בעדינות עם צמרון אוזניים על האיזור הנגוע [לא לפני שפינית לך מסלול ריצה של 500 אמות לפחות
] ומתחילים לבכות, לא לדאוג, זה שורף רק כמה דקות בודדות... למחרת את קם כמו חדש כשמפשעתך מקולפת למשעי עד שכבת העור השלישית כך שכל גירבוץ מלווה בשאריות עור מפשעה מתחת לציפורניים=למהדרין בלבד. יתכנו מקרים שבהם פרק הזמן עד להחלמה מלאה יארך כיומיים, במקרה כזה יש לחזור על התענוג המפוקפק גם בערב השני, בהצלחה.

VTM

New member
טימון, אתה פשוט רע ../images/Emo6.gif.

מה זה פה - מאזו? קצת אדום לבחור, ואתה כבר עושה לו Pילינג ... מסכן... סובל יקר: תנסה משחת "טבעקוטן" מתוצרת טבע. גם קריר, גם מרגיע, גם מחזיר לעור את הצבע הטבעי. וכל זה מבלי לגרבץ, ולקלף כלום. חג שמח

aFish

New member
בואנה...בלי פרסום בפורום ../images/Emo8.gif

או לחלופין...תביא כמה ארגזים שהחבר'ה ינסו קצת.

מה אתם מצפים ממי

שאת קפה הבוקר שלו הוא מכין בטימוניה אחרי שסיים לטפס את הר ברקן

איתי נ

New member
זה גם משפר את כישוריך המוזיקאליים

יש כמה תכשירים יעילים שפחות מכאיבים, אבל יקח להם כמה ימים (של אין-רכיבה). אם לאדון ששאל מתוכננת רכיבה בחו"ל כבר בשבוע הבא אני בהחלט ממליץ על וויטפילד-ספיריט. נכון זה שורף, זה כואב אולי דקה, אבל זה לא משתווה לסבל של רכיבה עם שפשפת. אחרי הריפוי צריך להמשיך עם טיפול מונע. כבר אמרו מכנסי רכיבה והזכירו כל מיני תכשירים בין טלק לאקילן, וגם המליצו על אוכף פחות רחב. הכל נכון אבל קודם כל היגיינה!

bazzik

New member
וולה , חיכיתי שמשהו יזכיר ...

את ספירט הוויטפילד האגדי מימי הטירונות והגדוד. אך היו ימים יפים החברה יצאו לריצות מטורפות מאהל המירפאה תוך נסיונות אוורור בלתי פוסקים. אבל זה עזר חושלוקי, למחרת היית כמו חדש. אבל , כמו שאומר ידידינו טימון - לא לנסות בחדר סגור !!

timon1

New member
במידה ושכחתי לציין מקודם,

כיוון שזה כנראה החומר היעיל ביותר לטיפול בבעיה ומשום שהוא כ"כ קטלני: השימוש אסור לבכיינים ורכי לבב

רובן Z

New member
פעולה מונעת...

סבלתי רבות משפשפות. עד שקיבלתי המלצה למרוח בתור פעולה מונעת קרם לטוסיק של תינוקות. זה עובד שיגעון! אני מורח טיפה לפני הרכיבה, בתור פעולה מונעת. אם אני מתכנן רכיבה ארוכה, אני מורח בנדיבות. מרגיש כמו תינוק אחרי הרכיבה- חיוך אדיוטי ורצון לישון...

iron34

New member
טיפ אדיר!!!

חברים- מריחה קלה של ספיד סטיק ( כן הדיאודורנט הידוע- הג'ל השקוף) על השפשפת והיא נעלמת- פשוט לא יאומן!!!

למעלה