../images/Emo132.gifשפשפות – למה? מתי? טיפול ומניעה
אאוץ' – ברוכה הבאה לצד האפל של הרכיבה... וברצינות, שפשפות הן מסוג הדברים הקטנים שיכולים לעשות את ההבדל בין הנאה עצומה לסבל צרוף. וחשוב לטפל בהן ביעילות ובמהירות – אחרת המצב מחריף וקשה יותר להפטר מהן.
מתי? שפשפות נפוצות במיוחד בקיץ (בזמנו, מישהי בקבוצה אצלנו הצמידה לקיץ את השם: "עונת השפשפות"). למה? החום, הלחות, ההזעה המוגברת, כל אלו יוצרים תנאים נפלאים להיווצרות שפשפות.
למה? כשהשפשפת כבר מגיעה, חשוב מאוד להבין מה הגורם, כדי לנסות ולמנוע היווצרות מחודשת של השפשפת. יכולים להיות הרבה גורמים: שינוי תנוחת ישיבה, כיסא, מכנס רכיבה (ספציפית – הפד), עלייה בשעות הרכיבה, ועוד ועוד. במקרה שלך אני מנחשת לפי עיתוי השאלה, שהשילוב של קיץ, חום ועלייה חדה באורך הרכיבה (כן, אני מתכוונת לרכיבת שבת ) עשו את שלהם. התחברת כבר? כי אם כן, גם זה גורם שצריך לשים לב – ספיציפית הכיוון של הכיסא משתנה קצת אחרי שמתחברים. בכל מקרה, הייתי מתחילה מלבדוק את המכנס שלך, וספציפית את הפד. יש לך מכנס איכותי? יש הבדל מאוד גדול בין רכיבה של שעתיים בפארק, לרכיבה ארוכה בשבת. אני למשל יכולה באמצע השבוע בפארק לרכוב עם כל מכנס כמעט. בשבת לעומת זאת, אני מקפידה לרכוב אך ורק עם מכנס איכותי, עם פד איכותי – בדיוק משיקולי שפשפות!
טיפול יש הרבה משחות וקרמים, תלוי בחומרת הבעיה:
בעקרון, למקרים הקלים – כל קרם שמשמש לתפרחת חיתולים יעשה את העבודה. בסקר שאני ערכתי בזמנו עלו השמות הבאים: בייבי פסטה (יש גם עם קמומיל להרגעה), עדינול, וזלין, ועוד
במקרים הקשים יותר: אני ממליצה בחום על אקילן ספורט. מיועד במיוחד לשפשפות מהסוג הזה ומחולל פלאים.
במקרים של שפשפת עקשנית במיוחד, שמסרבת לעבור, יכול להיות שיש גם פטריה שהתיישבה על השפשפת (הזכרנו כבר חום ולחות?). במקרה הזה משחה כמו למיסיל תסייע בטיפול (כדאי להתייעץ עם רופא ליתר בטחון, או לפחות רוקח).
מניעה בהינתן שהבנת מה השתנה מבין הגורמים שמנינו בסעיף ה"למה?" די קל להבין מה ספציפית את צריכה לעשות לצורך מניעה (כיסא, כיוונים, ועוד). כמה טיפים כלליים:
להשקיע במכנס איכותי, ובמיוחד עם פד איכותי שמתאים לנשים – לפחות לרכיבות הארוכות של שבת
למרוח קרם מתאים באיזורים הבעייתיים לפני הרכיבה
להחליף מכנס מייד בסיום הרכיבה – שוב, חשוב במיוחד לשבת.
לדאוג להסתובב אחרי הרכיבה עם מכנס מאוורר ככל האפשר, רצוי מכותנה ולא צמוד זהו, שיהיה בהצלחה, ספרי לנו מה ניסית, מה עבד. מפליא כמה שהבעיה הזו נפוצה, אבל לא תמיד מדברים על זה. בברכת רכיבות נעימות, ארוכות, ו... נטולות שפשפות