שפרד פאי (פאי רועים)

motibr111

New member
שפרד פאי (פאי רועים) ../images/Emo240.gif ../images/Emo239.gif ../images/Emo238.gif

שפרד פאי הוא הזדמנות נפלאה לכל המשפחה לשבת סביב השולחן מפעוט ועד מבוגר, ולקחת כל אחד חתיכה של בשר חם עטוף במעטפת תפוחי אדמה ובטטות כפירה קטיפתי וליהנות ללא כל תוספת אחרת. את השפרד פאי לא פגשתי בחול כי אם בפאב אירי, שם נהגנו בעלי ואני לשבת כשרק היינו חברים בחברותא עם כל מי שהכרנו מהעבודה והלימודים. הפאי הוגש לנו בכלי חרס קטנים עגולים והיה בגדר מנות אישיות קטנות המחממות את הבטן ואת הלב במיוחד בחורף לצד מעט אלכוהול. לפאי המסורתי הכנסנו מספר שינויים כדי שיהיה קצת יותר מזין משילוב של בשר ותפוחי אדמה. הכנסנו מעט ירק קצוץ דק לתערובת הבשר ואת המעטפת ערבבנו בשני סוגי תפוחי אדמה, רגיל ובטטה. עם הזמן קיבל הפאי בביתנו מקום מכובד והילדים מתענגים כל פעם מחדש. קשה שלא להצליח בהכנת המתכון מאחר והוא טעים בכל מצב, גם אם הקפצנו קודם את הבשר ורק לאחר מכן הנחנו בתבנית, וגם אם הבשר ישר הוכנס לתנור ללא צריבה מוקדמת. הפירה תמיד מקבל השחמה יפה בסוף התהליך ונהיה קריספי. יש שלל של גוונים שניתן לעשות לפאי. אפשר כמו שאנו מכינים לעשות פאי הפוך, אפשר במקום פירה להניח פרוסות דקות של תפוחי אדמה מעל, אפשר לשנות אתה תיבול כל אחד כראות עיניו. מצרכים: 1 ק"ג בשר טרי שנטחן , צוואר , שריר, מעורב או כל בשר שטוב לנו (הודו, עוף) עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות קטנטנות בצל שום 1 קישוא 1 גזר 4-5 תפוחי אדמה 2 בטטות חתוכות לעיגולים רחבים 1 כפית רסק עגבניות תבלין בהרט (לא הכרחי) 1/3 כפית כורכום 1/3 כפית פפריקה אדומה או חריפה או צ'ילי גרוס פלפל שחור גרוס מלח גס אופן ההכנה: לחתוך את הבטטות לעיגולים, ולבשל יחד עם תפוחי אדמה אך לפני הכנת הפירה להוציא אותם ולהניח בצד. מכיוון שבטטה היא סיבית ולא נרצה לקבל מחית עם "חוטים" בעיקר לקטנטנים שלנו, נבשל אותה בישול חלקי קצר, ואחר מכן נניח אותה מעל הפירה תפוחי אדמה לפני האפייה. לקצוץ 1 בצל ו-2-3 שיני שום לקוביות קטנות מאוד. לקצוץ את הקישוא, הגזר והעגבניה ללא קליפה לקוביות קטנות. להוסיף לבשר שנטחן ויחד איתו את כל התבלינים. ניתן להוסיף ביצה אחת אם אנו מכניסים את הבשר ללא צריבה מוקדמת. אם נבחר במרקם קצת גס יותר של בשר בפאי כדאי להקפיץ אותו מעט מעל בצל זהוב במחבת, ולאחר מכן להוסיף את כל התבלינים ולצרף לתערובת כף רסק עגבניות ולהניח בכלי חסין חום. את עיגולי הבטטה נניח בצד לקירור. מתפוחי האדמה נכין פירה, נוסיף מעט שמן זית, ומלח. מעל הבשר להניח את פרוסות הבטטה ומעל להוסיף את הפירה ולשטוח לכל אורך ורוחב התבנית. לכסות את כל הבשר בפירה ומעל למרוח מעט שמן זית. להכניס לתנור החם למשך 35-40 דקות כשהמגש עטוף בנייר אפייה או נייר כסף. להוציא את הנייר ולהשחים מעט בגריל עד שהמחית מקבלת מעטפת קריספית במקצת. בתיאבון.
 
למעלה