Grany Weatherwax
New member
שפץ ביתך
קהל נכבד, ברגע זה יתחיל סיפור המחזה וזה הרגע לגלות את הנפשות הפועלות כלומר מה שמו של כל שחקן ולמה לעזאזל הוא בא לכאן? אך רק מעט, כן, רק קורטוב ועם תוספת בוקר טוב הנה
, בוקר טוב סתמרוח (סתמרוח בורח ממפלצת, צועק "בוקר טוב! סליחה שהערתי אותך!!!") והנה
, בוקר טוב מוות (קם מהמיטה, עושה חיקוי עלוב של התמתחות, מה? כן, אני ישנתי, בוודאי...) והנה
, בוקר טוב זוגפרח! (קם ממיטה בפונדק "בוקר נעים ונחמד לכולם בפונדק הנהדר והקלאסי הזה!") והנה
, בוקר טוב לדיבלר! (מחייך חיוך לא אמין, "בוקר נעים לכולם! אני מצאתי שאני אוהב להתחיל את הבוקר עם נקניית דיבלר טריה! רק חצי דולר לאחת בלחמניה! חמות וטריות!") והנה
, בוקר טוב גזבר! ("היהי... גם אני חושב שהאגרטל הזה תלוי על חוט!")
...
טוק טוק
מי שם?
(ביחד) צוות העיצוב של שיפוץ ביתך!!!
(פאוזה) צוות העיצוב של שיפוץ ביתך מי?
(פורצים את הדלת) שלום לך! אנחנו צוות העיצוב של התוכנית "שפץ ביתך"! זכית בהגרלה שלנו ובאנו לשפץ ולעצב לך את... ה... אה... ארון כלי ניקוי הזה!
הי, כבר הוצאתי מפה את כל האקונומיקה...
אקונומיקה!!!
(שמים לו יד על הכתף) תרגע, זה קליה
(מהרהר לרגע) איבדנו את החלקים של הספר הרכבה! (מתיישב על התיבה, היא פותחת את המכסה ומעיפה אותו)
אם יורשה לי להגיד, אדון סתמרוח, איזה ארון כלים יפה וציורי נמצא ברשותך, פלא שהצלחתך להשיג אותו במחיר כל כך זול, בית פשוט מושלם ו...
(ממהר להשתיק אותו) מה שזוגפרח כאן רוצה להגיד, זה שהבית שלך יהיה מושלם, אחרי שנעשה בו שיפוץ כללי ועיצוב במחיר זול במיוחד, רק היום ב-100000000 דולר! תגיד לי שזה לא עסקה טובה
אוקיי, זה לא עסקה ט...
(ממהר להשתיק גם אותו, שם לב שהוא מחזיק גם את
וגם את
בצוואר, מרפה מיד ומחייך למצלמה.
(מצחקק לבדיחה פרטית משל עצמו) הכפית קפצה להביא שוקולד, אם תחכה פה היא אולי תחזור...
(מסביר למצלמה) הנה! בוא נצבע פה את אחד מה... אממ... קירות בצבע חדש ורענן! קודם כל אני צריך בסיס שיתמוך בצבע, אז אני שם קצת שחור, אחר כך אני מחכה עד שהצבע ייתייבש! (מנופף בידו, הכל זז פתאום יותר מהר והצבע מתייבש תוך שלו שניות) עכשיו אני מגיע לצבע העיקרי, אני לוקח את צנצנת השחור ומורח שכבה דקה על צבע הבסיס...
(מחפש איזה רהיט להיטפל אליו בתוך הארון הקטן, לבסוף מוצא את התיבה) הו! תראו את התיבה הזאת, מרוטה ועלובה! הנה ממש במקרה ירדתי למרתף ומצאתי שם קצת קרשים שמהם הכנתי תיבה גדולה עם מנעול קוד של שישה מספרים, סורק רשתית עין וטביעת אצבע עם מערכת אזעקה אוטומטית וקרני לייזר ואקדחים אוטומטים להגנה, עם מנגנון לכניסה ויציאה מהקיר! (מכניס כספת ענקית מפלטינום עם לוח שמחובר למחשב על שנמצא בדלת, מנסה להחליף אותה בתיבה, התיבה בולעת את הכספת, מביטה על
במבט זועם)
נו, טוב, אני מניח שגם זה יהיה טוב...
המכחול אוהב שמטביעים אותו בכחול... (לוקח מכחול טבול בכחול ומתחיל לצייר קישקושים על הקיר, הרצפה והתקרה)
...ואז, כדי לעשות גוון עשיר, אני מוסיף ריבועים יפים בשחור חלש ונקודות בשחור מעט יותר חזק בגוון... וכמובן ציורי גולגולות בשחור, ושחור בשביל העיניים...
(מביט סביבו) איפה הארון שלך?
אתה נמצא בו
הו, אז איפה המדפים?
אתה עומד עליהם
באמת? טוב... אני מניח שלא תתנגד שנוסיף לחפצים שלך כל מיני דברים מיוחדים, שתוכל להצטופף מולם בערב ולספר לנכדים...
אני מכשף...
(לא מקשיב) הנה! שים לב לדוגמא! הנה בקבוק של זיעה של כהן הברברי! חפץ יקר בעל משמעות רגשית עמוקה שלכל אחד חייב להיות בארונו הפרטי.
יש לך במקרה גם מהדאודורנט של אופלר?
(מצייר איש רוכב על אופניים, מסתכל סביב, מצייר אותו נופל מהר, מסתכל עוד פעם לראות שאף אחד לא רואה, מקיף את ההר והאיש בעיגול ומוציא לשון כלפי הציור)
לא הגיע הזמן לגלולות שלך? גזבר?
אממ... (חושב) הקופסה שלך חלודה?
כמובן, כשהגזבר אמר שהקופסה חלודה הוא התכוון להגיד שהבית הזה, קופסת המגורים הזאת, נראה כרגע לא מושלם, אבל הוא יהיה מושלם, אחרי שנעשה בו שיפוץ כללי ועיצוב במחיר זול במיוחד, רק היום ב...
כבר אמרת את זה
(מתחיל להשתגע עם פלטת הצבעים) ואז אני מוסיף שחור ים, וקצת שחור שמים כדי להוסיף על זה, וכמובן שחור דשא ושחור ורמיליון! (מתחיל לצייר בהתרגשות בשחור על הקיר)
אהההה... טוב... וכמה זה עולה כל זה?
בחינם! כמובן, אנו נהנים לעשות שירות חשוב לקהילה ב... (
ממהר להשתיק אותו, אבל כבר מאוחר מדי)
בחינם?!
לא!
(משתחרר מאחיזתו של
) כמובן! התודה שלך היא ההוקרה שלנו!
והשמיים!
אה, טוב, אז... (
תוקע בסתמרוח מבט נזעם)
(פונה אל המצלמה) כן! כמובן! נהנתי מאוד! תודה לכם, צוות "שפץ ביתך", הפכתם את הארון שלי ליפה מאוד ומשופץ! וגם כמה נחמד שאתם עושים את כל זה בחינם!!! (צועק למצלמה) אמרתי בחינם!!!!! (לאחר כמה דקות)
זה היה נהדר, בית כל כך ציורי ויפה
אבל למה עזבנו מוקדם? עוד לא הספקתי לסיים את הציור!
(מיואש) (
מצלצל,
מרים)
הלו! זה צוות "שפץ ביתך"? שמעתי שאתם עושים שיפוצים בחינם!
לא (סוגר)
למה, דיבלר? יש לנו ביקוש...
ממש נהדר...
אתם מדכאים את היצר האומנותי שלי... (
מצלצל)
הלו? האם אני מדברת עם צוות "שפץ ביתך"? שמעתי שאתם עושים עיצובי בית בחינם...
לא! (סוגר) זוגפרח, תזכיר לי למה אני מעסיק אותך?
עבדתי בעיצוב אצל מעצב הקיסר, "שלושה מכחולים צובעים מיטה", כשהייתי נער, ואני היחיד
קהל נכבד, ברגע זה יתחיל סיפור המחזה וזה הרגע לגלות את הנפשות הפועלות כלומר מה שמו של כל שחקן ולמה לעזאזל הוא בא לכאן? אך רק מעט, כן, רק קורטוב ועם תוספת בוקר טוב הנה