שפעת

מיראבלה

New member
שפעת

אחרי מספר שנים שלא חליתי, פתאום קבלתי שפעת. יש לי שאלות: יש לי חום נמוך (38.2) ואני לא רוצה לקחת אקמול. האם יש משהו תחליפי לאקמול מבחינת הרפואה המשלימה? האם בכלל מומלץ לקחת משהו להוריד את החום, או לסבול בשקט את החום, כי במילא זה יעבור? מאוד קר לי, אפילו בתוך הפוך. איזה אמבטיות מומלץ לעשות להורדת חום? אני לא יכולה לחשוב על קרות, כי כ"כ קר לי... תודה מראש, מיראבלה

אין צורך להוריד חום נמום מ- 39 מעלו

אבל... אם יש מעורבות גרון, שווה ללכת לרופא לעשות משטח גרון כדי לוודא אם יש מעורבות של סטרפטוקוק A אמבטיה מקסימה שגם מורידה חום, אבל בעיקר מזרזת את מהלך המחלה: 1 כוס חומץ תפוחים 3 כפות מלח ים (מלח בישול מתאים בהחלט) מים חמים ונעימים - ממש כמו שאת אוהבת... לשבת 20 דקות על השעון!! להיכנס למיטה ולהתכסות היטב (אפילו בשתי שמיכות) ללכת לישון!! אפשר לפני השינה לשתות משהו חם אבל לא לשכוח, שאם מודדים חום, זה לפני השתייה, לא אחריה. ברוב המקרים, האמבט הזה מוריד בסביבות חצי מעלה. את אמורה להזיע המון!! כשתקומי, או שתרגישי טוב יותר, או שתרגישי שהמחלה מתחילה לצאת, ואז זה יכול להיות יותר גרוע, לפני שמשתפר
מה זה אומר, המחלה יוצאת? אם היה כאב ראש נוראי לפני, את יכולה לקום עם נזלת איומה אחרי. כלומר: מה שהיה תקוע בסינוסים יוצא החוצה... כללים חשובים: לישון הרבה, לשתות הרבה - אפשר גם מים של מרק, למעשה זה עדיף כי הגוף גם מקבל נוזלים וגם מקבל מלחים שדרושים לו מאוד... להמעיט באוכל, במיוחד אוכל כבד לעיכול. מקווה שיעבור מהר,

WhiteBear

New member
זה ענה גם לשאלה שתיכננתי לשאול

תודה. (אני חולה כרגע. ונימצא בהשגחתה האוהבת של TANKA )

מיראבלה

New member
נאוה, יש לי עוד שאלה

אם יש מעורבות של סטרפטוקוק A מה עושים? לוקחים אנטיביוטיקה?

סטרפטוקוק A יכול לגרום לסיבוכים.

האנטיגנים שלו דומים לאלו של גופנו, ולכן, לאחר שהגוף משחרר את הנוגדנים ךתקוף אותו, הנוגדנים "מתבלבלים" ולא פעם תוקפים את הגוף כשבועיים לאחר מחלת גרון קלה של כ- 3 ימים. למחלה זו קוראים: ריאומטיק פיבר RF זוהי בעיקרה מחלת פרקים - זו שהכי מאפיינת אנשים צעירים, אבל איברים נוספים שמותקפים הם: מסתמי הלב והכליות. אדם צעיר שעבר ניתוח להשתלת מסתם, הוא ברוב המקרים נפגע של המחלה. דרך אחת למנוע היא: אנטיביוטיקה עד לקבלת תשובה מהמשטח גרון. תשובה חיובית = מסיימים את מנת האנטיביוטיקה תשובה שלילית = אפשר להפסיק. מטפלים רבים משתמשים בטיפולים חלופיים לאנטיביוטיקה - אפילו בהצלחה. אצל אנשים עם סטרפטוקוק שחוזר שוב ושוב, זה אפילו פתרון מעולה. אני אישית לא לוקחת אחריות על לומר לאנשים להתעלם מהאבחון הרפואי. אני אישית, בחיים שלי ושל בני, וכשפונים אלי עם בעיית גרון, משתמשת באמצעים טבעיים להחלמה + מחפשת את מקור הכעס שכל כך קשה לאדם לבטאו - אף אחד לא לקה ב- RF. שפעת נובעת ממשהו לא פתור עם מישהו בסביבתך הקרובה. חום = כעס שגדול שגובה החום אף נוזל ועיניים דומעות = בכי שלא בכית גרון = משהו שצריך להיאמר. כאב, דלקת = מבטאים את רגשותייך שלא נאמרים. שיעול = צורך של הגוף לשחרר משהו כאב ראש, צורך בשינה = בריחה מהתמודדות איספי פחות או יותר את נתוני השפעת שלך, התבוההי על הדברים שהיא מונעת ממך לעשות, וחפשי מה זה היה שגופך ניסה לומר לך ושלא הקשבת... סדרי את זה, והמחלה תיעלם כלא היתה.

SideKick

New member
../images/Emo12.gif אז למה???

לכולנו יש כעסים לא פתורים עם סביבתנו הקרובה דווקא בחורף ?

חחחחחח ../images/Emo6.gif שימי לב להבדל באופי

אנשים שגרים במקומות קרים, מול אלו שחיים במקומות חמים בחורף אנחנו נוטים להסתגר, להיות יותר בדיכאון בקיץ אנחנו מתפשטים, שמחים וצוחקים יותר... ויש אנשים שחולים דווקא באביב ובסתיו - כי קשה להם עם שינויים הסינים בטח יוכלו להסביר לך את זה מהזווית שלהם.

מיראבלה

New member
האבחנה מאוד מעניינת

השפעת אצלי מתאפיינת בחום(= כעס שגדול שגובה החום) ודלקת גרון (=רגשותייך שלא נאמרים) יש משהו שכבר שבועיים אני מתכננת לומר לאדם מסויים. במשך שבועיים התלבטתי אם לומר לו או לא, כי הדברים שיש לי לומר יפגעו בו. לאחר שבועיים הגעתי למסקנה שאין מה לעשות, יפגע בו או לא, עלי לומר זאת ולהוריד זאת מלבי. ושעלי להשתדל לעשות זאת בצורה העדינה ביותר שאפשר כדי להקטין את הפגיעה בו. למחרת היום שבו הגעתי למסקנה, חליתי והמחלה דוחה את זמן המפגש שלנו והדברים שצריכים להיאמר... ואם זה מקור הכעס (והאמת, שאני לא כועסת עליו אלא רק מאוכזבת) אז בטח זה ישאר בי עד שאוכל לחזור לאיתני וכל זמן שאינני באיתני, ה"כעס" נשאר ולא מאפשר לי להבריא מין מעגל קסמים כזה

freearth10

New member
ועכשיו שאת יודעת למה את חולה

את יכולה לוותר על המחלה ולהחליט מה את באמת רוצה: לדבר עם אותו האדם וליישב דברים או לתת לחיים לשלוט בך ולרתק אותך למיטה.
מאיה

מיראבלה

New member
אבל זה מה שלא ברור לי

ברגע שהגעתי להחלטה מה עלי לעשות - חליתי (הביצוע של החלטה מתעכב מכל מיני סיבות שאינן תלויות בי, וללא קשר להיותי חולה)

אולי חלית כדי לא לעשות מה

שאת חושבת שאת צריכה לעשות? אולי משהו בך לא שלם עם ההחלטה, או מפחד ממנה? ואולי אין לי מושג על מה אני מדבר?

למעלה