שפעת בגבעתי

נעמיש1

New member
אני מבינה שזו הנחייה מזה שנים ואף

הורה לא טרח לעשות משהו בעיניין ולפעול...?!!! האם כל ההורים קיבלו את זה כ"תורה מסיני"?

אימשל2

New member
שוב, זו לא הנחיה!

זה שטות שמכניסים להם לראש. בימי קור עזים במיוחד, הבן הגדול, שבד"כ לא שם לב ל"מה יאמרו" העיז והלך עם שרוול ארוך. אם את רוצה להילחם בתופעה, הבן הפרטי שלך הוא היעד. לא נראה לי שיש לזה הרבה סכוי. אישית לא נלחמת בזה, כי אני זוכרת את עצמי שבתור בת טיפשעשרה עשיתי את אותו הדבר, הלכתי רק בחולצה (אפילו בלי הטישרט שיש להם מלמטה). אמא שלי קיבלה דלקת ריאות פסיכולוגית מלראות אותי כך. לי לא היה קר, כי רציתי שלא יהיה לי קר.

mars4

New member
אולי צריך להעביר לחיידקים ולוירוסים

למינהם שלא מתרשמים כל כך מרס"פים, סרספ"ים שמרצפ"ים וסתם המפקד הסמל או הסמל המפקד ,מסר שאסור להם להדביק קרביים? כנראה שההנחיה לא הגיעה לאוזנהם..

|אני בכינית?

הגיע הרגע והוא יוצא לבקר טירונים. התחננתי... תן לי ללוות אותך עד מסוף אגד ( מרחק הליכה ברגל) ותשובתו היתה :"מה פשר הפדיחה הזו לאור היום? מה אני טירון?" (ניסיתי)... אולי רק עד הסיבוב.. לא יראו...אני לא מכוערת לא שמנה למה למה? לא עזר לי כלום. לא וזהו. אז עמדתי בחלון מקומה רביעית השקפתי עליו. כל כך רצית ללכת לידו הדרגות( כולה סמל..) והסרט הירוק של ההדרכה.. חבל שעמדתי בחלון. ראיתי שיש לו צליעה קלה ברגל ימין. הוא יצטרך להסביר לי אותה. ================================================================== וכעת לשיא הטימטום( היום זו תחרות מי שובר פה את בורסת הטימטום
חייגתי כוכבית 2800. הסברתי לפקידה החמודה מאגד שזו תהיה תרומתה לצ"הל. איך מהחור שאנחנו גרים בו הוא צריך לנסוע לבקר חיילים בביתם. מדובר על 3 חיילים בערים שונות. אין לי אוטו. לכן... אגד . הפקידה שמעה - והיתה במיטבה מבחינת התוית המסלולים. אז ככה.... התברר שהוא צריך להחליף 12 אוטובוסים!!!!!!! התחננתי לפניו- תעשה משהוא.. תגיד למפקד שלך אולי אפשר לבטל מישהוא. כמובן שטרומפלדור הצעיר חשב שלא שתיתי מספיק או לא אכלתי ארוחת בוקר וזה מה שהוא שלח אותי לעשות. (לכל מי שלא מאמין לי - שילחו לי מסר אשלח לכם את המסלול המדויק.) אחרית דבר: אם הוא לא יקח בשעה 4 את האוטובוס האחרון מאליקים הוא יצטרך לחפש לו תחנת דלק לישון בה. אין לו איך לחזור הביתה. אין לי כוונה להתקשר למפקד שלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ושאלה לסיום: אני בכינית?

Rainbow100

New member
../images/Emo24.gif לאמא הדואגת , מעוז.

יש לך בן גדול. מפקד על טירונים בצבא. מהדברים שאת מספרת עליו כאן בפורום הוא נישמע בחור רציני ואחראי. את אמא עם ניסיון חיים וראיה רחבה יותר של דברים. לבקר 3 משפחות בשלוש ערים שונות הכל באמצעות תחבורה ציבורית, מה גם שוודאי האוטובוסים לא תמיד ממש מחכים לו בתחנה עד שאדון טרומפלדור (כלשונך) יגיע והכל כפוף לשעה 4.00,- נישמע כמשימה כמעט בלתי אפשרית. ובכל זאת הוא ילד גדול, הצבא סומך עליו. נישמע לי שהוא גם סומך על עצמו. הוא רוצה לבקר את המשפחות, חשוב לו. זה ניפלא בעיני. אני רוצה לומר לך אמא , הוא יסתדר. הוא יתכנן את זמנו כך שהוא יסתדר באופן זה או אחר. הוא יגלה גמישות, אילתור כל מה שידרש ממנו. יש לי הרגשה שהוא לא ישן הלילה בתחנת דלק.

סמדר בנ

New member
הוא היה גיבור..../images/Emo79.gif

מעוז יקרה האם בדקתם גם זמינות של חברות נוספות חוץ מאגד? אני לא יודעת לאילו ערים הוא צריך להגיע אבל יש את כל החברות החדשות - מטרופולין, מרגלית (או מרגליות?...), קווים ואולי יש עוד. שווה לבדוק... חוץ מזה את אולי בכינית, אבל מותר לך, כי את אמא שלו ודואגת לו, ואם לבכות - אז זה המקום
ובקשר לגיבור שלך - אני משוכנעת שהוא ייסתדר ושיחזור עייף מאוד. אני עוד מהדור שמש"קיות וקצינות ת"ש היו עושות ביקורי בית בתחבורה ציבורית (או טרמפים, שומו שמיים...). בסוף מגיעים...

הוא צריך להגיע

לטירת הכרמל -אליקים -ועכו. לא בדיוק הצנטרום של העולם. אני בכוננות אינטרנט אם הוא ניתקע לדווח לו שעות יציאה של האוטובוסים. אציין שהשרות שקיבלתי ב-*2800 היה מעולה וסבלני ביותר. לא הספקתי לכתוב את מבול האוטובוסים והפקידה חזרה על זה שוב ושוב בסבלנות אין קץ כל זה כי בראשית דברי מרחתי לה מספיק גריז... שזה קצין( איזה שקרנית אני...) שצריך לעשות ביקורי בית אצל חיילים.

ברד כבד בצפון עכשיו...

מעניין אם ניכנסו לו ברדים לתוך השרוול המקופל למעלה...

טפת

New member
שכחתי להוסיף...

אם העיר עכו תהייה התחנה הסופית שלו בביקורים הוא יוכל להעזר ברכבת וכאשר יגיע למושב אליקים (ליד עוספיה) זה מושב של תמנים אז בענין הרעב אל תדאגי יאכילו אותו כהוגן.טירת כרמל זה לא סוף העולם שמאלה יש תחבורה סדירה של אוטובוסים/מוניות. בהצלחה ואל תשכחי לחזור אלינו ולספר חוויות "ממסע הניווטים בעיר ובכפר".

טפת

New member
להביא דלי לאסוף את הדמעות שלך??

אם תהייה ספינה של בכייניות את תהייה הקברניט!!! כאמא אל אמא אני מבינה את מפלס הדאגות שלך כלפי בנך החייל אך מה דעתך לראות את החוויה של החלפת 12 אוטובוסים כחוויה ? כאילו הוא יוצא למסע ניווט (באוטובוסים בעיר בכפר ובמרחבי ישראל). תחשבי שהוא יקבל המון בטחון עצמי איך? הוא ישאל אנשים/נהגים בדרך הוא ילמד להכיר מקומות כבישים נופים , הוא יפגוש את עמך ישראל שעוד לא ייצא לו להכיר. הוא יראה אנשים נשים ילדים וטף. הוא יתקע ליד איזה קיוסק וינהל שיחת חולין עם המוכר.הוא יאכל כריכים פה ושם הוא ירד מתחת לגשר לעשות פיפי ושם יראה פיסת עיתון עם כתבה משנת תרפ"ט ושם יקרא על איזה אמא שהייתה אכולת דאגה לגבי הבן החייל שלה והיום במרחק של זמן הפך להיות הרמטכ"ל הראשון של בני העדה שלך?? חשבת על כך? תשמעי יקירתי ואני רצינית מאוד, איך לדעתך הוא יגדל יתבגר יכיר ילמד אם לא יחווה בגופו ברגליו ובשאר איבריו?הא...צודקת אני?! אשמח לקבל את תגובתך - יום רגוע ושקט לך אמא דאגנית. לידיעתך גם אני אמא דאגנית עד לשד עצמות, אך משתדלת לא להראות לו את זה.

סמדר בנ

New member
טפת ../images/Emo13.gif

מפיך המסלול של הבן של מעוז נשמע ממש מעניין. אפשר להמליץ עליו ל"מסע אחר"

oshiko

New member
גישה לנושא קור/פדיחות

לא בטוח שממש עוזר, אבל פיתחתי מין הומור פנימי עם הבן בנושא. לגבי קור, כשהוא יוצא החוצה עם "מקוצרים" לקור הירושלמי אני זורק לו "שווה לסבול בשביל הדאווין, הא?" לגבי ליווי של האינגלה של אבא למקומות ציבוריים מביכים, אני מעיר את תשומת לבו לתופעה מעניינת. בכל פעם שאני הולך ברחוב לבד אף אחת בגיל שלו +10 פחות או יותר לא רואה אותי ממטר. כשאני הולך איתו ביחד, פתאום כולן מתחילות להסתכל לכיוון שלי. כנראה יש בי משהו כשאני הולך איתו ביחד, הא?

לא מבינה..לא יודעת.

הבנים שלי בשתי יחידות שונות. שניהם יוצאים עם מעילי א' מהבית. 2 הצוותים שבקרו אצלנו היו מאובזרים עם מעילי צמר (משהו מיוחד שקבלו בנוסף למעיל הפליז). פגשתי במקרה את החברה' של אחד הבנים בתחנת רכבת וכולם היו עם מעילי א'.\ זאת אומרת שזה לא רק הבנים שלי כי אז הייתם אומרים אולי "חנונים". זאת לא יחידה אחת אלא שתיים שונות. אז מה זה צבא שונה? דרישות שונות? (רק אציין שהשרוולים מקופלים). על איזה אגו מדובר? לא יודעת מוזר לי. וחוץ מזה אושיקו, אצלנו אומרים שכדי להגיע לבן כדאי למצא חן בעיני האבא. מה אתה אומר על כך?

oshiko

New member
הממ .. אז אולי זאת הסיבה ../images/Emo8.gif

אלה שיש להם מעילים עברו את שלב ההתבגרות שבו שווה לסבול בשביל הרושם. רושם כבר יש להם מספיק באמצעים אחרים, ובשיקול בוגר הם מבינים שהקור לא שווה את הרווח המזערי שאפשר להפיק ממנו.

למעלה