שפעת בגבעתי

סמדר בנ

New member
שפעת בגבעתי

אחרי דלקת הריאות בהנדסה קראתי את הכתבה הבאה - פלוגת טירוני גבעתי שוחררה הביתה בשל מספר מקרי שפעת. מקווה שהבן של מרס4 בריא... וששאר הטירונים יחלימו מהר.

mars4

New member
היי בוקר טוב, תודה על הדאגה.

בני אפילו לא שמע על זה. היו כל השבוע בצאלים בסידרת מטווחים ויצאו משם הביתה. השבוע צפויה להם קריעה "שבוע שדאות" שכמו שהבנתי זה השבוע שמפיל הכי הרבה חולים . מקוה שהמפקדים יפנימו את הסכנות הכרוכות במזג האויר ושכולם יחזרו לבסיס בריאים ושלמים. שיהיה שבוע טוב בלי חולים בלי פצועים.

נעמיש1

New member
כהורים לחיילי גבעתי האם גם בנכם/

בתכם לא לובשים מעיל א' - בני המשרת בגבעתי טוען שישנה הנחייה שלוחמים אינם לובשים מעילי ' והם יוצאים רק עם גופיה וחולצה - האם גם אתם שמעתם כל שטות זו?

mars4

New member
בוודאי... מרעילים אותם בשטות שרק

לג'ובניקים קר (כתבתי על זה כאן) בימים הכי קרים הטמבל יוצא עם חולצה בשרוולים מקופלים. ומעיל.. הס מלהזכיר. בסופ"ש זה השגנו לו אפודת פליז שגם.. אסור שתהיה חדשה (כאילו לקנות זה לא חוכמה..) אז עשינו שמיניות באויר להשיג לו משומשת מקרוב משפחה ששרת בגבעתי. אויי אין כח לטימטום!

נעמיש1

New member
מה ניתן לעשות בנדון - ולאן צריך

לפנות שהרי זה גובל בטימטום!!!! למה אסור שהאפודה תהיה חדשה ואיפה ניתן לרכשה?

mars4

New member
תראי.. א. לא היתי מציע לך להקיש

מסמרות מהטימטום של בני לגבי הכלל.היו פה כמה שירשורים לגבי אפודות פליז ואני מציע לך לרכוש אם אין ברירה אחרת. ולגבי זה שלקרביים לא קר.. אין מה לעשות. היתי מציע ל לא "לפאדח" את בנך כי מן הסתם אף אחד לא לא לובש מעיל וזה מנהג שכבר השתרש עמוק מאד ביחידה.

נעמיש1

New member
המטרההיא לא "לפדח" אלא להעיר

משהו מטימטומו ולפעול לשינוי ההנחייה לטובת כל החיילים - דרך אגב הבנתי שההנחייה היא לכלל לוחמי החי"ר - נכון? יש לך מושג כמה עולה אפודה כזו?

mars4

New member
מתים אפשר להעיר?

זה בערך הסיכוי, לגבי אפודת הפליז. חכי שיתעוררו הכרישים כאן וישמחו לתת לך אינפורמציה. אתמול הטמבל הקטן לבש את האפודה המג'ויפת, הזקיר את הצוורון "אה לה אלביס פרסלי" , שם את הכומתה בכותפת הנשק בהצלב (מה שגרם לסבתו התקף אפליפבי קטן )וחג שעה סביב למראה מתמוגג נוכח המראה הקרבי תוך שהוא מחקה את המפקד הסמל. ולחשוב בידי מי צה"ל מפקיד את בטחוננו.. מפחיד לא?

סמדר בנ

New member
|זו מעין תורה שבעל פה

של החיילים הקרביים
ביתי החזירה לבקו"ם מעיל א' חדש, שלא נלבש אפילו פעם אחת, למרות שחלק מהשירות שרתה ברמת הגולן (בחורף...|קר) זה לא רק חולצה וגופיה, אלא שרוולים מקופלים.... מעיל פליז כן לובשים - עד לא מזמן היה אסור על מדי א' - קראתי באחד העיתונים בחודש הארחרון שצה"ל מכניס את הפליז כפריט תיקני - לא יודעת אם זה עדיין בתוקף. מעיל ב' עד כמה שידוע לי, חרמוניות וכיו"צ כן לובשים כך שעיקר הקפאון הוא מהבסיס הביתה ובחזרה.

אימשל2

New member
../images/Emo45.gif לחיילים קרביים לא קר על א'

גם הבנים שלי, כולל השריונר בדרך לרמה, הפשילו שרוולים. בבסיס הם כבר לבושים כמו שצריך ותעדנה כאלף עדים התמונות.

mars4

New member
אז בגבעתי לא קר גם על ב'

במסדרים הם עומדים ללא מעילים כשהמפקדים עטופים כאמור באפודת הפליז. בשמירות הם לובשים מעילים ואפילו כפפות.

נעמיש1

New member
איך מקדמים את העיניין - שהרי בני

נמצא כרגע בנקודת האיסוף לבסיסו כשהוא עם חום (אמנם לא גבוה אך מזה שלושה ימים) ועם שלשולים מהבוקר והוא לבוש רק בחולצה וממתין מחוץ לאוטובוס עד שכל החיילים יגיעו - מיותר לציין כי קר מאד בחוץ ועלול לרדת גשם בכל רגע - מה עושים אני משתגעת מדאגה?

נעמי-געטקס לא רואים!!!!!!!!

לפחות תנסי בכיוון הזה אפילו טרומפלדור לבש געטקס עכשיו ויצא מהבית . ואני ארגע אולי אז אכתוב את מעלליו... חכו חכו...מה לי יש לספר. כמובן השרוולים מקופלים למעלה ספוג מאנטיביוטיקה והזריקה שקיבלו החיילים בבהלץ הוא בדרכו לביקורי בית. עוד רגע אני פונה לע"רן.( בצחוק - לא להבהל ממני) לא עומדת בזה כבר. בשיגעונות האלו.

אממאא

New member
מה גטקעס?? טייץ של בנות....

הרבה יותר מחמם לדברי הבן הגדול.

טפת

New member
גרביים גופיות ושאר ירקות...

כאמא שאינה שונה משאר האמהות המסורות כאן בפורום קניתי לינוקא 4 זוגות גרביים (מנדפות בעלות שתיי שכבות) שעלו לי רק 200 שקלים , ובחנות "למטייל"קניתי לחייל 2 גופיות מפליז שעלו לי רק 140 שקלים ומה לדעתכן קרה? הוא השאיר הכל בבית לדבריו יש לו מספיק, הצבא מספק לו ואין כל צורך שאני אבזבז את הפרוטות שלי על דברים "לא נחוצים"!!! הוא הזהיר אותי לא לקנות לו כלום כלום מעבר למה שהוא מבקש!!! לבקשתו שלחתי אליו בדאר 2 מצלמות חד פעמיות ואיך ארזתי אותן? כל מצלמה דחפתי לגרב בעלת שתיי שכבות...למצלמות ולגרביים שלום הגיעו ליעדן. ובחבילה נוספת דחפתי לו את גופיית הפליז. ובא לציון גואל. סוף דבר החייל שבע רצון כי כאשר הוא לא מקבל את הדברים מהדלת אני דוחפת לו זאת דרך החלון ובערמומיות.

טפת

New member
השתלה תת-עורית של "שבב חם"...

תודה לכל האמהות שכותבות כאן אודות הלבוש הצבאי של חיילינו. זה פשוט הרגיע אותי לדעת שאני לא לבד וטוב שכך, הבן שלי טיפוס שרוב הזמן קר לו, והנה בצבא בחורף הקר הוא לובש גופיה ארוכת שרוול ומעל מדי א' וכל זה מקופל איכשהו ויוצא לרכבת ב-4:30 לפנות בוקר, או חוזר הביתה בקור כלבים. באופן קבוע הוא מבקש אמא תביאי לי מעיל מהבית (מעיל אזרחי כמובן) ו...תביאי אוכל אני מת מרעב. אז אני יוצאת לקחת אותו מהרכבת עם קופסאות אוכל חם. מרוב קור השפתיים שלו יבשות כמו אדמת הנגב ומתאפק שלא לרעוד כמו עלה נידף ברוח. בקיצור זו בחירה של הצאצא שלנו אם הוא רוצה לחמם גופו או פשוט ללכת בזרם ולהראות כמו כולם. באופן אישי זה מצער אותי שהחייל הפרטי שלי לא דואג לחום גופו. ובוחר בבחירה השניה המפוקפקת בעיני, להדמות לכוווווווווולם!!! הפסקתי להתרגש ולדאוג לו בקטע של מעיל/סוודר. שם הכותרת שלי מופנית לצהל שמא יתחילו להשתמש ברעיון שלי(כל הזכויות שמורות לטפת אמא של קושוטה)

אממאא

New member
לכל הקרביים לא קר....זו הדעה הרווחת

לי יש שלושה בנים שמעילי ה-א' שלהם מחממים את הארון בבית, ולא רק שלא לובשים מעיל א', גם השרוולים צריכים להיות מקופלים. האמצעי שלי פשוט לובש גופיה שרוול ארוך לבנה מפלנל אותה הוא מקפל יחד עם השרוולים של החולצה, זה אחרי שהוא לבש גופית פליז ו"נענש" בעבודות רס"ר ליום אחד. לגולנצ'יק שלי אפילו גופית פלנל ארוכה אסור, כי אם יתפסו אותו הוא ישאר שבת....

למעלה