שפל המדרגה

קואליציית קוקי

יקירתי, אני לא תמיד מוכנה להשלים עם מושגים שנולדו כאן... לדוגמא שרוטה... אם היית רואה את הצבעוניות שבי, והאופטימיות והחיוכים כמובן... היית מבינה שיש חיים. (וכעת כאילו אני מעודדת אותך,,, יפה לי) כמו שאמרת ובצדק..."לעיתים מבצבץ"

בטח שיש חיים

ואפילו די יפים לרוב. אבל מה,זה שם איתך.הכאב,יש לו את הפינה ששמורה לו בלב וכשהוא מגלה סיכוי לפגיעה הוא מתפרץ לו החוצה,לפעמים הוא תוקף,לפעמים הוא בורח.תמיד עומד בהיכון...

רחלי228

New member
שפל מדרגה - משם צומחים

ולי יש ביטוי אחר לשפל המדרגה - "המיץ של הזבל". בכל פעם שאני נמצאת שם, וזה קורה לצערי, אני יודעת שמיד אחרי הטעימה הראשונה של המיץ של הזבל - אני צומחת הלאה.

החושך העמוק ביותר...

הוא בלילה. ולא סתם, בלילה אנחנו הולכים לישון. שינה, אליה שוקעים כששרויים בעייפות מותשת. והשינה, היא לכאורה זמן מבוזבז, אבל זהו זמן יקר מפז. זהו פרק זמן, שבו שליש מהיממה שלנו מקדש להפעלת מהלכים גם פיסיולוגיים וגם נפשיים שבהם המוח שלנו מסדר את המידע שהצטבר בו במהלך היום בזיכרון ארוך טווח. זה פרק זמן שבו מערכות שונות בגוף שלנו מנקות את עצמן ומכינות את עצמן ליום פעילות נוסף, זהו פרק זמן, שבו התודעה שלנו מתמודדת עם שאלות שעלו בה במהלך היום. אפשר להשוות את המצב הנפשי שאת מתארת למצב של עייפות, עייפות שמוליכה אותנו אל שנת לילה עמוקה. וכמו שלהתעורר מוקדם מדי ולקטוע את השינה באיבה יהיה דבר שיורגש במהלך כל היום הבא - כך ממש, את המצב הזה, את האבל, לא צריכים לקטוע באיבו. הלב השבור, הדמעות שחונקות, העצבות שעוטפת, הדיכאון המחלחל... כל אלו, הם חלק מהמצב הזה, שבו אנחנו מתמודדים עם האובדן, ועם האכזבה. כל אלו, הם חלק מההכנה שלנו לשלב החיים הבא. לא רצוי להפסיק אותו באמצע, לא רצוי להתעלם ממנו ובוודאי לא רצוי להתפשר בגללו. זה תהליך שצריכים לעבור, ובמהלכו - דברים מופלאים קורים בנו גם מבלי שנשים לב. עד שיום אחד, מבלי שתרגישי בכלל, תמצאי משהו שזמן רב לא הרגשת... חיוך. בהתחלה, זה לא ממש חיוך, יותר... רוגע. לאט לאט, תשימי לב שאת נהנית ממצבים שונים שקודם לא שמת לב אליהם. ואז, לפתע, יום אחד תתפסי את עצמך בוהה בעצך במראה, ואפילו תאהבי את מה שאת רואה... ולאט לאט תחלחל אלייך ההבנה שזהו... הלילה עבר... בוקר חדש עולה... יום חדש... בהצלחה...

כבר מחייכת

אליך, קורא ומבין מילים ועוד מילים מצטברות לי מכתיבתך. נעים מאד! כתבת כאן ... אותי. כאילו שמכיר אני באמת דוחה את השינה, ומתענגת על שעות השקט שלמעשה יש בהן לא פעם המון רעש. אני מכורה ללילה, וערה ביום... אז שואלת עצמי מתי התהליך הזה אמור להתבצע אצלי, אם אין לו זמן ומקום. אה ועוד משהו קטן... אוהבת עצמי מאד, מול המראה או בלעדיה. מחייכת לתשומת ליבי

את באמצע... קחי אוויר, תהני מהנוף..

"אני באמת דוחה את השינה, ומתענגת על שעות השקט שלמעשה יש בהן לא פעם המון רעש. אני מכורה ללילה, וערה ביום..."... כמה שאני זוכר את זה... המחשבות שטסות ממקום למקום, ההבנה שגדלה והולכת, עם ההשלמה, עם ההכרות העצמית... את בדרך
, ואת חכמה - היה לך את האומץ לעצור רגע, להביט סביב ולהנות מהנוף, להביט על עצמך (אני - לא הבטתי במראה יותר משנה...) ולחייך. את בדרך - ואת תגיעי...

אין יעדים

האם הדרך מסתיימת לה? מתי? ואני חיה את חיי כל העת בדרך בתהליך. כל הזמן בתנועה עם עצירות כמובן. לא חושבת שאנו מגיעים ליעד. בהחלט מגיעים לתובנות.

למעלה