שפכטל על עץ

amidek

New member
שפכטל על עץ

אני רוצה ליצור גימור חלק ואטום (כמו של קיר) על חתיכות עץ, חשבתי לקחת סנדביץ' (עץ, לא לאכילה..) ולמרוח עליו שכבה עדינה של שפכטל אמריקאי + ליטוש בדומה לביצוע על גבס רק בלי העבודה הקשה וכמויות האבק וגם יותר חזק. השפכטל יתפוס ? האם צריך לשייף את העץ לפני השפכטל ? לאחר מכן אצבע בצבע אקרילי בגוון של הקיר, חייבים להוסיף לכה ? גם לכה מט תיצור גוון שונה מזה של הקיר. תודה, אמיר.

שפכטל אם לא תלטש זה ידבק יותר טוב.אלא עם המרקם של העץ ממש גס . ולמה הלכה ? אתה בונה משהוא מעץ במקום גבס ?

amidek

New member
שפכטל

המרקם לא ממש גס, מדובר בפלטת סנדביץ', לגבי הלכה, עוד לא ביצעתי זאת אבל אני מתכוון לצבוע את העץ עם השפכטל בצבע אקרילי זהה לזה שצבעתי את הקיר והבנתי שצבע אקרילי על עץ דורש לכה, אבל מכיון שאני רוצה גימור מט (כמו קיר) נראה לי שעדיף בלי לכה.. אכן אני בונה מזנון קטן מעץ טבעי שנכנס לנישת גבס, לכן יש חלקים שאני רוצה שייראו כמו מגבס. הסיבה שאני לא רוצה עם גבס היא שזה פשוט דורש הרבה יותר עבודה, מלכלך ויוצר המון אבק עם השיופים והפינות וגם פחות עמיד לאורך זמן, אם ארצה להעביר אותו לא נראה לי שהגבס יחזיק ובטח יתפורר בפינות. אמיר

../images/Emo34.gif אקרילי על עץ לא דורש לכה יותר מאשר קיר. צובעים עם לכה לשימור ,כי ע"ג רהיטים נוגעים יותר מאשר על הקירות. על האקרילי צבע עם לכה מט על בסיס מים . יש כזאת ליעקובי,נקראת הידרוקליר. מצרף לך תמונה של הדום שנצבע עם אקרילי ולכה. (הטכניקה היא צביעת נר,שני גוונים כאשר יש מריחת נר בנהם .והתמונות הם מפיות).

MDF זה אולי יתן לך רעיון להשתמש בחומר הזה. הוא זול מאוד לעומת סנדויץ.קל מאוד לעיבוד. יש לו רק שתי בעיות,הוא רגיש למים,וגם כבד.

למעלה