שפירא בשבילך (ולכולם)

pinzo01

New member
שפירא בשבילך (ולכולם)

איפה עברה רכבת בירושלים ולאן ? (חוץ מהרכבת הידועה יפו ירושלים)

פינצ'ו: הנה קצת פירוט בשבילך. אם

אתה מעוניין ממש בפירוט + חומר מדהים על הקו לאל-בירה, אתה פשוט לוקח את עצמך ומתייצב אצלי בבית בירושלים על קפה ועוגה של אשתי. שלח לי במסר ת'טלפון. הקו נבנה במאי 1918 ברוחב 60 ס"מ מאזור תחנת החאן. המשיך לכיוון מושבה יוונית, התעקל ימינה לכיוון רחוב הפלמ"ח של ימינו, ירד למצלבה, פנה שמאלה לכיוון הכנסת ומשם המשיך באזור שייח' באדר לכיוון גן החיות הישן בוואדי עד לסנהדריה של ימינו. משם פנה ימינה לכיוון רח' ים-סוף של ימינו והגיע עד לרחוב פארן של ימינו ברמות-אשכול. התוואי עבר ממש בתוך השופר-סל "מרים" ברמות-אשכול ופנה בכיכר לכיוון רחוב ששת-הימים עד לרמזור של הגשר. שם פנה שמאלה לכיוון שועפט והמשיך ישר עד לאל-בירה. הקו הופעל רק 3 חודשים עקב ההתקדמות המהירה של הבריטים צפונה, כך שבאוגוסט 1918 לא נזקקו לו עוד. בילדותי ברמות-אשכול עוד ראיתי מסילה חלודה ליד הבית שלי ברחוב עציון-גבר. אתה מוזמן לבוא. יש לי חומר ומפה. ליל מנוחה מירושלים.

המומחה הוזעק - ויש תוצאות ../images/Emo9.gif

ואם תרצה לראות מה נשאר מהמסילה, תביט על מעקה המדרגות של הבית שמול תחנת החאן, המעקה עשוי ממסילת "דקוביל" ואפילו כולל החיבורים המקוריים.

מאיר, הייתי בטוח שתוך דקה

השאלה נפתרת, אבל בטח היית עסוק, אין הסבר אחר...

כל אחד יודע את מקומו

יש בארץ מספר מומחים בנושא רכבות, אבל ברור שלגבי ירושלים פונים לאביתר שנולד כשביד ימין אוטובוס וביד שמאל קטר ולא רצה מוצץ, לכן הזעקתי אותו למתן תשובה, ורק אחר כך הוספתי את התמונה. בשנתיים האחרונות אני מתמחה ברכבת העמק, וביתר השלוחות אני חובב בלבד. אני הייתי רוצה מאוד להדריך "בעיקבות רכבת העמק" בתאריך 15.10.2005 , בדיוק 100 שנה לרכבת העמק.

חברים יקרים, ב- 15/10/2005

לכבוד יובל המאה לרכבת העיימק, יתקיים סיור מודרך ע"י מאיר שפירא. ההרשמה החלה:

חיפשתי את פורום 702 ולא מצאתי.

מאירקה נתן לי קישור ותוך דקה הייתי פה. על הקו הנ"ל ניתן לקרוא גם בספרו של פול קוטרל, ידידי, שהוא מנהל ארכיון הרכבת בחיפה. הנה למענך עטיפת הספר:

וגם פה כמובן:

הספר היחיד בעברית על רכבות. קיימת גם חוברת על רכבת העמק של דוד תירוש, דרך-אגב. ב-ב-ק-ש-ה:

מאירקה: צילמנו ביחד, זוכר ?

קובץ הרכבת והאוטובוסים גדל ונהיה מפלצתי. כרגע כל האוטובוסים של אגד ודן מיום הקמת החברות האלה ועד היום נמצאים כבר בקובץ. וזה כולל את מספרי השלדות והרישוי של כולם ! הבאתי מדני את כל הקלסרים של אגד עם רשימות של כל האוטובוסים מאז 1924 ועד 2005. פשוט טירוף. תספר פה לחברים על האוטובוס המפוברק מגשר ! או על הפיברוק של עתלית ! אני אפנה לך בוקר שלם בקרוב ואתה מוזמן כהרגלנו בקודש ! יהיה גיבוי נהדר ! כמו-כן כל תולדות "המקשר" הושלמו על כל 718 כלי הרכב שהיו ב-"המקשר" משנת 1931 ועד ליומה האחרון של החברה בירושלים: 31.12.1966. לילה טוב. אביה.

לא הספקת לקרוא את ההודעה מעליך!!!

בטח שזוכר, ולכן הבאתי את התמונה. אמרת אחרי ה-20 לחודש? לגבי האוטובוסים סיפרתי. ואם תראה בהודעה למעלה, נדבר על 15.10.2005

אין כמוך ואין עליך. אני אוהב את

היסודיות שלך. אתה היית צריך להיות ד"ר לפניי. אני בסך-הכל כתבתי את הדוקטוראט שלי על שיירת הר-הצופים (13.04.1948) אבל אתה יכולת לכתוב כבר 5 דוקטוראטים !

אין כמוך ואין עליך. אני אוהב את

היסודיות שלך. אתה היית צריך להיות ד"ר לפניי. אני בסך-הכל כתבתי את הדוקטוראט שלי על שיירת הר-הצופים (13.04.1948) אבל אתה יכולת לכתוב כבר 5 דוקטוראטים !

ומי כמוני יודע שדוקטוראט על רכבת הע

העמק רק אתה תכתוב ! רק לך תהיה גישה לחומר היחודי. אין עותקים ממנו בשום מקום בעולם והוא יהיה רק שלך. קדימה: שנס מותניים ועשה מהר תואר שני עם תזה. חבל על הזמן מאירקה: אתה עושה לכולם בצפר !

למעלה