שפיצים נשברים

avivhershko

New member
שפיצים נשברים

אני רוכב על אופניי שטח של Specialized hardrock sport 2005 לפני שלושה שבועות רכבתי ונשברו לי שני שפיצים בגלגל האחורי למחרת תקני אותם בחנות. לאחר שבוע שוב אחד נשבר תקני בחנות אופניים. היום שוב זה קרה לי. בשלושת הפעמים רכבתי על כביש תוך כדי נסיע אני שומע אותו נשבר הוא נשבר שלושה 3 סנטים מהג'נט מה עושים? עזרו לי ?

קלוזו

New member
בונים את הגלגל מחדש עם שפיצים עבים יותר

כאשר השפיצים מתחילים להישבר כל רכיבה כדאח לבנות אותו מחדש ולהחליף את השפיצים למידה גדולה יותר. אני מניח שהשפיצים כיום הם מידה 12 ולכן כדאי להתקין 14 ואם אפשר DT Swiss .

zivseemann

New member
יש רק בעייה אחת

אם אתה משקיע כסף בלבנות גלגל מחדש (נגיד 100 שקל על הבנייה ו32 שפיציםX ארבע שקל זה יוצא לא מעט - 228) בכסף הזה שווה לך לבדוק החלפת הלגל בגלגל אחר יותר טוב ולעשות טרייד אין על הגלגל הנוכחי - אני אישית ביצעתי זאת. זאת בהנחה שאתה מחליף גלגל, אבל יכול להיות שהשרשרת "טיפסה" מחוץ לקסטה ונכנסה בין הקסטה לגלגלי שניים וחרטה אותם קצת ובעקבות זאת החלישה אותם, או שאחרי שנשברו לך 2 שפיצים כמה שפיצים אחרים נמתחו/התעקמו יתר על המידה ונחלשו. אני רק רוצה להוסיף שכאשר זה קרה לי אני החלפתי גלגל אבל איש איש אם רצונו וכספו

קלוזו

New member
הנקודה היא להגדיל את השפיצים בעיקר

וחוצמזה כאשר אתה קונה את כל הגרוס של השפיצים זה יוצא הרבה פחות מ- 4 ש"ח לשפיץ כשאתה בא להחליף בודד. אבל שןב, זה תלוי איזה נאבה וחישוק יש לו והאם בהחלפת גלגל יקבל באותה רמה.

avivhershko

New member
גודל השיח

אורח השיח 267 סנטימטר במצמן רוצים בין 5ל10 שח לשיח 100 שח לעבודה . ביחד 260 מה כדי לעשות להחליף 32 שיחים או גלגל חדש

zivseemann

New member
אני עדיין עומד בעמדתי

כי ב260 שקל + הסכום של הטרייד אין + תוספת קטנה תוכל לקבל גלגלים רציניים משומשים. כרגע יש לך גלגלים די פשוטים אז יכול להיות שיהיה שווה לך להחליף גלגל. אז חביבי לסיכום יש לך להכין ש.ב. שוב כל זאת בהנחה שאתה ר-ו-צ-ה להחליף גלגל.

קלוזו

New member
יש "בונים חופשיים" של גלגלים לך אליהם כי..

במצמן אתה משלם בין השאר למוכרים הבלתי יעילים בחנות, לפירסום ולשאר הוצאות מיותרות שמועמסות על מחיר השפיץ. "בונים חופשיים" של הגלגלים לעומת זאת משוחררים מההוצאות האלו ויכולים להשיג לך שפיצים במחיר זול יותר ואז העסק משתלם והגלג מחזיק שנים.

metzik

New member
בזמן האחרון קרה לי בדיוק אותו הדבר

ולבסוף החלטתי להשים לזה סוף ועשיתי בניית גלגל עם שפיצים 2 מילימטר של DT ובאותו גל גם החלפתי חישוק..:)

למעלה