שפטל עצבני 103FM

djgabi

New member
שפטל עצבני 103FM

כל חמישי ב12 עם עורך דין יורם שפטל, תוכנית פשוט מדהימה !

גלעד2211

New member
מה זה מדהימה....

דמאניוק אומר לכם משהו? יגאל עמיר? כן כן הוא בעד יגאל עמיר......... אני מאוד מתחבר לזה ששפטל מאוד ציוני אך מעבר לכך יש לו לא מעט דעות שפשוט מעלות חלחלה כמו זה שהוא בעד יגאל עמיר. או שהוא אמר שלכל אנשי השמאל אכפת מגלעד שליט רק כי הם רוצים לשחרר כמה שיותר מחבלים.

djgabi

New member
שטויות במיץ

בקשר ליגאל עמיר הוא אף פעם לא הצדיק את המעשה עצמו,לגביי דמאניוק היה צפוי שמישהו יקפוץ לנושא הזה,זה שנוי במחלוקת, בזכות אותו משפט יורם נחשב כיום לאחד מעורכי הדין הפליליים הטובים בארץ אם לא הטוב שבהם,עורכי דין תמיד מפרידים בין דעתם האישית לבין היצוג בבית המשפט דיי דומה לשדרנים שחלקם לא יכולים לחשוף את דעותיהם האישיות בשידור וחלקם כן,תלוי במהות התוכנית.

גלעד2211

New member
מה הקשר?

זה שהוא נחשב לעורך דין פלילי טוב לא עושה את ההגנה עליו בסדר!

גלעד2211

New member
על דמאניוק הכוונה

חבל שאראל סג"ל עזב שם אראל סג"ל איש מאוד מאוד חכם לא הסכמתי עם כל דעותיו אבל הוא תמיד ידע מה לענות וגם לימד אותי לא מעט כשהאזנתי על כל מיני דברים שונים בהיסטוריה.

גלעד

הפעם אני לא מסכים איתך. אני לא אוהב את שפטל ואת קיצוניותו, אבל בין זה לבין לבקר את עבודתו כעורך דין - יש מרחק רב. במדינת ישראל הדמוקרטית והנאורה, גם אנשים נתעבים כמו דמאניוק זכאים להגנה משפטית. אני בטוח ששפטל לא היה מגן עליו מחוץ לכותלי בית המשפט, אבל זה מקצועו וזו הדילמה שכל עורכי הדין צריכים להתמודד איתה יום יום, כשתפקידם להגן על פושעים ואנשים שראויים לשבת בכלא כל חייהם. ואם אפשר לעקוץ אותך בקטנה לסיום - איפה הביקורת הדומה על ארי שמאי, שמשדר בתחנה שאותה אתה כל כך אוהב?

גלעד2211

New member
ארי שמאי

גם אותו אני לא אוהב ולא מאזין לו בידיוק מאותה סיבה.

הוא לא בעד יגאל עמיר.

הוא פשוט חושב נכון,אם משחררים כאן רוצחים אחרי 17 שנה בכלא אז גם אותו אפשר לשחרר אחרי 20 שנה דהיינו עוד כמה שנים,דמו של רבין ז''ל לא שונה מזה של בן דודי שנרצח לפני 18 שנה ורוצחו ייצא לחופשי עוד שנה אחרי שקיבל חנינה,רוצים לא לשחרר את עמיר אין בעיה עשו חוק נגד רוצחי ראשי ממשלה שלא יוכלו להשתחרר חופשי לעולם,אבל אי אפשר לעשות אפלייה במדינה נגד אסירים שרצחו שאחד יישב כל חייו ואחד ישתחרר אחרי 10 או 20 שנה.

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
אפשר בהחלט לעשות אפלייה

רק שלא קוראים לזה כך, מסיבות מובנות. אין מה לעשות, יש הבדל בין אזרח לראש ממשלה. ופגיעה באדם שמנהל את המדינה על הרקע הזה, לא תשתווה לרצח על חנייה. כל עו"ד יוכל להוציא חלאה שעלה לה הדם לראש על הריגה ולהפחית משמעותית את השנים שיבלה בכלא. כמו שניתן לראות בשנים האחרונות, ראשי ממשלות ממהרים לנצל את הפער הזה, בטרם ישובו ויהיו אזרחים

אין הבדל בין דם של אזרחים

ולא משנה לי אם הוא נשיא ראש ממשלה או עובד בחניון,רצח הוא רצח והעונש חייב להיות שווה,אבל עזבו מערכת המשפט כאן רקובה מהשורש,גם העונש שבניזרי והירשזון לא פייר כי אנשים אחרים שאנסו וגנבו כי קיבלו הרבה פחות מהם,אני בעד שיווין לכולם בעונשים אי אפשר שאחד יקבל ככה והשני על אותו דבר יקבל הרבה יותר או פחות.

חייםש1

New member
גלעד - א"א לתפוס את החבל משתי קצותיו

מצד אחד, ובצדק, לדרוש שתהיה כאן מדינת חוק תוך כיבוד פסיקות של הערכאות המשפטיות, ומצד שני כשבית משפט פוסק משהו שלא נראה או לא מתאים - להתעלם מכך ! לענייננו, ולא שחלילה אני חושב שדמיאניוק הוא "צדיק" (בלשון המעטה) - הוא זוכה בהרכב של 11 שופטים בביהמ"ש העליון (ולא זיכוי מיקרי של שופט אחד) מהאישום כי הוא היה איוון האיום אז כדאי להפסיק ולנופף בזה כל הזמן כנגד שפטל, שכידוע לך אני ממש אינו מחזיק מדעותיו הפוליטיות, אבל עשה אז את עבודתו נאמנה. וחוץ מזה, ולידיעתך - רק עו"ד בעל רשיון לעריכת דין בישראל יכול לייצג בבתי המשפט כאן, ומשכך ברור היה שדמיאניוק ייוצג ע"י עו"ד ישראלי כלשהו.

מה כל-כך מדהים בו

האיש מסית ומכליל הכללות גורפות. והכל אצלו תמיד מסתכם במילים "השמאל אשם". אין לי בעיה עם דיעות שונות אבל כשזה נהפך לקיצוני ומכליל זה מוגזם. השיא מבחינתי היה כשהוא טען שהשמאל בארץ ישראל בתקופת מלחמת העולם השנייה היה אחראי לשואה. איש מחליא, בושה לכל תחנת רדיו שמכבדת את עצמה שבכלל מעסיקה אדם כזה.

djgabi

New member
מפליא שדווקא אתה משתמש במילה כזאת

"מטומטם" ? ממך לא ציפיתי,חבל.

אתה רמזת את זה בעצמך

בזה שטענת שאני לא אבין. גבי, חבל שאתה מדרדר את הדיון למקומות שהוא לא צריך להגיע אליהם. שאלתי אותך שאלה פשוטה, תענה.

בכל מקרה, כנראה שלא הבנת

ואיכשהו חשבת שאני קראתי לך מטומטם. זאת לא היתה הכוונה. התכוונתי לשאול אם אתה חושב שאני מטומטם ולכן אומר שאני לא אבין.

למעלה