שפות

• פותח הנושא Kiru
  • פורסם בתאריך

Kiru

New member
שפות

היי כולם
אני שוקל ללמוד להסמכת מפתח יישומים של מיקרוסופט (MCAD ואולי אח"כ MCSD). יש לי ידע בתכנות, אך בשפות ישנות - הרבה בפסקל וב-++C ומעט בגרסאות הישנות של VB. ההתלבטות שלי היא האם לבחור במסלול ה-VB או במסלול ה-#C של ההסמכה. על מה אתם ממליצים? האם נכון ש-#C חזקה יותר, אך VB קלה יותר ללימוד? איזו נפוצה יותר בשוק?
מראש על העזרה...

yuval k

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל, בדוט נט אין הבדל בביצועים בין השפות השונות, שכן כולן מקומפלות ל-MSIL. כך שזה לא השיקול שצריך לעשות. כרגע, #C תומכת בכל ה-features שהפריימוורק מספקת - בתור השפה שמיקרוסופט תכננו עבור הדוט נט. לעומת זאת, VB.net לא תומכת בכל אלו, אם כי ההבדל קטן ביותר ויעלם בגירסה הבאה. גם #C תוכננה כשפה שהיא OO מלכתחילה (ולא נוספו לה תכונות ה-OO כמו ל-VB.net) - כך שהיא חזקה יותר. VB קלה יותר ללימוד למשתמשים חדשים, להערכתי - וזו גם הסיבה לתפוצה הרחבה שלה. כך שיכול להיות שזו היתה הבחירה שלך... אבל, ציינת כי יש לך ידע רב ב-++C (אני משער שזה גורר הכרה עמוקה של הסינטקס). מכיוון שהתחביר של #C הוא קרוב מאוד לזה של "שפות ה-C" - וביניהן ++C - הייתי בהחלט ממליץ לך ללכת על #C. מלבד זאת, יש פה הרבה עניין של טעם אישי - אם אתה מעדיף את הסינטקס של VB.net, לך על זה. ברוך הבא לפורום, ו

Kiru

New member
אחלה

אמנם מבחינת סינטקס ההעדפה הראשונית שלי היא בכלל פסקל (או דלפי), אבל זו לא אפשרות כרגע. תודה!
יש לדעתך ספרים טובים (על #C) בעברית, או שחבל לחפש?..

adam222

New member
ספר על c#

זהו ספר שאני חושב שהוא הכי טוב מבחינת הנגיעות שלו בהכל והקניית בסיס משובח. (הרגע צילמתי אותו
)

gilad g

New member
יצא לי להתרשם משניהם..

#C של גרבר - ספר לא רע
#C סדנת לימוד - סתם ספר מתורגם מאנגלית בצורה גרועה למדי. לא קריא בכלל

gilad g

New member
למה לא אפשרות? ../images/Emo13.gif

מי אמר שאי אפשר לכתוב דוט נט בדלפי?

Kiru

New member
דוט נט בדלפי?

נישמע כמעט כמו להריץ אופיס על לינוקס
בכל מקרה - אני מעוניין לעשות הסמכה רשמית, ולא נראה לי שההסמכות של בורלנד מוכרות בישראל.

למעלה