שפות זרות (לנו)

ayanov

New member
שפות זרות (לנו)

שלום לכולם האם משהו (נאלץ ל) התמודד עם טקסט זר בתוכנות כפריהנד או אילוסטרייטור? המטרה לשלב טקסט בשפות אלה עם גרפיקה של פריהנד (לטובת כל החולקים איתנו את הארץ - רומנים, יפנים, תאילנדים, פיליפנים, סינים, ועוד...) תודה

FourAces

New member
זו אכן בעיה

אין לי מושג מה הפתרון שמעמידה FreeHand לנושא. מה שאני כן יודע זה של-Illustrator יש פתרון בדמות Illustrator CE עבור השפות המזרח אירופאיות וכן גרסה מיוחדת עבור שפות המזרח הרחוק (סינית, יפנית, קוריאנית וכו´).

tal rom

New member
וגם הגרסה הרגילה תומכת בהם

כולל יפנית, סינית, רוסית וכו´ ומילוני מיקוף מלאים חשוב רק לעבוד עם מערכת הפעלה שתומכת בכל השפות הללו אם זה פיסי - לא תהיה בעיה עם השפות האירופאיות אם זה מקינטוש - OS X - תתמוך באותו מסמך גם בשפות המזרח אירופאיות קרי יפנית וסינית וכו´ , חוץ מהשפות האירופאיות טל

tal rom

New member
תיקון

התוכנה תתמוך בשפות המזרח אסיאתיות ובשפות המזרח אירופאיות על מקינטוש עם MAC OS X סליחה על הבלגן במקור טל

FourAces

New member
אתה טועה אחי

בעצם קצת טועה, אבל לא עד הסוף. כל מערכת אשר תומכת בסקריפט השפה תקנה לתוכנה יכולות תמיכה בסיסיות בשפה. הבעיה היא שלצורך תמיכה מלאה בכל תכונות השפה, דרושה הגרסה המתאימה. נקח לדוגמא את התמיכה בשפות מזרח אירופאיות. ללא שימוש ב-Illustrator CE או InDesign CE, התמיכה המתקבלת אינה מלאה. יכול להיות שהיא מספקת במצבים מסויימים, אך בכל מקרה היא לוקה בחסר, בין היתר כתוצאה מבעיית גישה אל מיקומי תווים מסויימים (בעיקר בפונטים מסוג דאבל בייט) וטיפול בליגטורות (אני לא מזכיר תחשיבי שבירה ומיקוף ומילונים). מבחינת יפנית, התמיכה אכן מוטמעת כבר בגרסה המקורית של התוכנה, אבל כל שפות מזרח אסיה האחרות לא. למה? כי יפן היא שוק גדול ו-Illustrator וכן InDesign הם השליטים המוחלטים שם.

tal rom

New member
לכמה פסקאות לא צריך גרסה שונה

במקרה והצורך היה באמת עימוד חוברת או ספר בשפה אחרת הייתי ממליץ להשתמש בגירסה מלאה של אילוסטריטור שכמובן שהיא טובה יותר. אבל בשביל כמה פסקאות במגוון שפות עדיין ניתן להשתמש בגירסה האנגלית. בדקתי את זה על Mac Os X וכאשר מוסיפים סינית, נפתחים חלונות של מערכת ההפעלה אשר תומכים בשפה ברמת ההקלדה. אותו דבר קורה גם בשפות אחרות. כך שחוסר התמיכה מגיע לפחות ב- Mac Os X לתמיכה ממערכת ההפעלה. גם אני מצטרף אליך בהמלצה שעימוד בשפות אלו עדיף בגרסאות נכונות כמו Illustrator CE, Illustrator JP וכו´ טל

למעלה