שפה

אופיר 3

New member
שפה

מישהו יודע מתי ואיך נולדה השפה? מתי קרה הרגע שבני האדם יצרו לעצמם חוקיות בשביל ליצור קשר בינהם?

2_be

New member
התחלה של תשובה...

שפה נולדת כצורך בתקשורת בין אנשים. משמעויות המילים בשפה נובעות מההקשר שלהן, אנשים מחפשים מילים על מנת לתאר סיטואציות מסוימות. תשובות מדויקות אני אנסה לחפש

Henryf

New member
בעייה גדולה מאד.

כדי שאדם יוכל לחשוב מחשבה הגיונית, הוא צריך לנסח היטב את מחשבותיו (לפחות בעיני רוחו), ולכן לא ניתן לחשוב דברים שלגביהם אין לנו שפה. מאידך, איך התפתחה השפה, לגבי מושגים שלא חשבנו עליהם? יש כאן פאראדוכס, שעוסק בו במיוחד המדען והבלשן חומסקי.

Eldad S

New member
על "שפה ומחשבה" - בפורום אספרנטו

פורום אחר שאני מאוד פעיל בו הוא הפורום "אספרנטו - שפה ותרבות", העוסק בשפה הבינלאומית אספרנטו (מס' 181 בתפוז). מעצם העניין, אנחנו די מתעסקים בנושא של "מה זאת שפה בינלאומית", מה המאפיינים שלה וכו'. בחיפושיי בנושא שאלתך, נזכרתי במאמר "שפה ומחשבה", פרי עטה של ד"ר אילנה שילה, שפורסם בפורום שלנו. המאמר הזה מכיל הרבה חומר למחשבה, ואולי אפילו תשובות חלקיות לשאלתך. אז.... קריאה נעימה! מקווה שעזרתי.

אופיר 3

New member
המשך

המאמר היה די מעניין אבל קצת סוטה מהשאלה שעלתה לי בראש, אני יותר תהיתי בכיוון של מתי בהתפתחות של בני האדם נוצרה השפה, באיזה שלב של התפתחות המוח באבולוציה ,יכולת תקשורת טובה בין בני אדם הייתה חיונית להמשך קיום האדם.

2_be

New member
../images/Emo51.gif אלדד

חייבת לציין המאמר ממש מעניין

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif שמחתי לעזור, וגם אני נהניתי

לעיין במאמר, אם כי שמתי לב שהוא לא ממש עונה על השאלה הראשונית. יש בו, עם זאת, בהחלט אלמנטים קשורים.

ashmash

New member
עוד שביב מידע

השפה המדוברת התפתחה בזכות שינויים שחלו בפיזיולוגיה של האדם ואיפשרו הפקת קשת צלילים רחבה.

למעלה