שפה.

tahel

New member
שאלה מעולה.

אני אחשוב עליה. בינתיים אין לי תשובה ממשית. אגב, שמי תהל.

shabaz

New member
תן לי לחסוך לך את הטרחה...

לפי מה שאני מבין, כאשר אדם נחשף לידע, הוא מקבגל ידע... הוא רואה את מה שהוא מסתכל עליו, ובסופו של דבר מבין אותו... כמובן שללא שפה, הוא לא יהיה גאון מתמטי, או אפילו פילוסוף דגול, אבל מוחו יתפתח..... הוא יגדל ויהיה כמו כל שאר האנשים, אולי יהיה לו קושי מסוים בגלל היותו אילם <<אלא אם כן הוא ילמד...>> אבל מוחו יתפתח נוכח המידע שהוא יקבל...

Henryf

New member
Alcharzor , בעייה

אתה מעלה פה את אחד הפאראדוכסים המפורסמים של הבעייה. לדעתי, האישית בלבד, יש כאן מעין מעגל קסמים. שיפור מחשבתי פעוט, גרם לשיפור פעוט בשפה, שאיפשר שיפור פעוט במחשבה, ... וכך מיליונים של שיפורים הביא אותנו למצב האידיוטי הנוכחי שלנו.

Alcharzor

New member
עוד שאלה אחת קטנה

האם בן אדם שיש לו בעיות ללמוד שפה הוא גם בן אדם שקשה לו לחשוב?

Henryf

New member
שאלה פרובוקטיבית.

אם התאוריה נכונה אזי, קושי ללמוד שפה יכול לבוא מהרבה מאד סיבות, הסיבה העקרית זה מורה מחורבן בביה"ס. איך אתה מגדיר "קשה לו לחשוב"? המוח האנושי מורכב, ובהחלט יתכן "חוסר מחשבה" מסוג אחד (למשל לוגי) שלא פוגע כלל בלימוד שפה, אם כי כנראה שימוש בשפה במונחים לוגיים יהיה רק חיקוי אחרים. בערך כמו תוכי.

Alcharzor

New member
קשה לי לקבל את התאוריה שלך כי:

לא פעם ולא פעמים ראיתי אנשים שיודעים דברים ואין להם שום בעיות חשיבה מגיעים לקטע שצריך לתרגם את המחשבה למילים ופשוט נתקעים. אם היו חושבים במילים אז פשוט היו אומרים אותם וזהו, סוף הסיפור. אצם זה שהם צריכים לתרגם מחשבה למילים רומזת לי שכנראה מחשבה לא מתבצעת במילים אלה במשהו אחר ולכן שאלתי את ה"שאלה הפרובוקטיבית"

לא ניראה לי

אדם חושב בלי קשר אולי קשה לא לבטא את החשיבה או לקבל את התיקשורת (בןאדם מופנם משהו) אבל לא ניראה לי שיש דבר כזה אדם שלא חושב

Henryf

New member
אדם שלא חושב

אינו כמובן מצב נורמלי. אדם פגוע מוחין, צמח, ייתכן והאזורים במוחו האחראים למחשבה ניפגעו.

Deathatred

New member
כיצד תמדוד את יכולתו לחשוב?

דבר אחד שנוכל להסכים עליו הוא שיש לו קושי לבטא את המחשבות שלו בצורה מילולית. אולי אותו אדם לא יכול לומר אף מילה אך הוא מצליח לבנות דברים מתוחכמים ויעילים או להפיק מוזיקה נהדרת.

נו באמת...

כאשר אתה מנסה לעושת הסברים תאורטיים, אתה מסביר לעצמך את הדברים במילים, אנימודה... אבל כאשר אתה רוצה להסביר עצמך "האם זכות שווה לכל הינו חלק מהצדק העולמי" זה משהו שכנראה יש לך דעה עליו...אם יש לך דעה עליו...מן הרגשה פנימית שעל פיה אתה פועל וחושב על השאלה הזאת, אז זה אומר שאתה כבר יודע את התשובה, רק אתה מנסה להעביר אותה במילים, כדי שאם מישהו ישאל, אתה תסביר לו את זה....דרך להעביר את זה לאחרים, אבל עדיין, את הדבר הראשוני, את המחשבה אתה הגית ללא מילים... כמו שכתבתי קודם...לא הייתה לכם אי פעם מן הארה רגעית כזאת? שבה אתם פשוט הבנתם איזה משהו שלא הבנתם לפני זה? טוב....לא משנה... דג"ב...מי שכותב עכשיו זה שבז...אני עכשיו כותב ממחשב הבית ספר..

למעלה