שפגט

transformation

New member
שפגט

האם את/ה רוצה לעשות שפגט? למה? מה זה ייתן לך? כמה את/ה רחוק/ה מזה? איך את/ה עובד/ת על זה? תיכנסו גם לתשובות של אחרים/ות ותגיבו.

deep ocean

New member
לי אישית אין מטרה/רצון ספציפי

להגיע לשפגט בנים/בנות מלא, אז אני לא ממש עובדת על זה. מצד שני, אני יודעת שככל שאני לומדת קונג פו, עושה תרגילי גמישות, נמצאת בהרמוניה יותר ויותר עם עצמי...לאט לאט אני אתקרב למצב של שפגט. בכל אופן, לא צריך לדעת לעשות שפגט בשביל לנצח בקרב, אז אולי בגלל זה אני לא רואה את השפגט בתור אידיאל כלשהו. בכלל, מה מניע אחרים לרצות לעשות שפגט מלא? אף פעם לא הבנתי את זה. זאת אומרת, על מה ההתלהבות?
אולי באמת תספרו כאן מה מלהיב אותכם?

שפגט- נצחון הרצון על מגבלות הגוף../images/Emo22.gif

היי טרנסי!!! לא אני כבר לא כל כך שואפת להגיע לשפגט. זהוא איזה שהוא תרגיל ששייך למשפחת הגמישות. אהיה יותר ספציפית ואשייך זאת לגמישותן של הירכיים הפנימיות. לקח לי המון זמן להבין שכל גוף בנוי בצורה אחרת וכך יווצר מצב טבעי של מי שנולד עם יכולת טבעית לעשות שפגאט ומי שצריך לעבוד על העניין המון, ומספיק שלא יתאמן על התרגיל שלושה שבועות על מנת שיאבד את היכולת שנבנתה. אם בכל זאת אתה רוצה להגיע לבעיטה גבוהה מה שעשוי לרסק ליריב את פניו אז אולי כדאי לך לפתח את גמישות הירכיים. אם לא זאת הכוונה ומה שחשוב לך זה לעשות גלגלון מדויק ומצויר, יכולה להיות עוד סיבה לפיתוח השפגאט. אם אתה מתעמל קרקע ומכשירים ודאי שאתה מחויב לפתח את השפגאט. אם אף אחת מהסיבות אינה מתאימה לך אז אולי יש מקום לנטוש את רעיון השפגאט שמראש היא לא תנועה טבעית ואימון רב בתנועה עלול לפגוע בגיד של השריר הפנימי של הירך. הרי לעיתים הרצון להגיע למקום מסוים הוא כל כך גבוה שאנו שוכחים את היכולת הפיסית של הגוף בנקודת זמן. לאט לאט ידידי סבלנות... הרבה אור ואהבה לך מיכל

למעלה