שעת סיפור....

nehtab

New member
שעת סיפור....

בס"ד סיפור- לכל שערה מקור מחיה- ולאדם אין? (על פי תנחומא פרשת תזריע, ויקרא רבה) מעשה בכהן שנעשה עני ולא ידע עוד כיצד לפרנס את אשתו ואת בניו. ניסה להשתכר על ידי מלאכות שונות, ולא הצליח. המצב בבית נעשה דחוק יותר ויותר. הילדים היו רעבים- ואין לחם לשובע. הגיע החורף, ירדו גשמים והקור היה עז- ואין נעלים ובגדים חמים. הרהר הכהן בלבו: אסע לחוץ לארץ! שמעתי שבני אדם מוצאים שם את פרנסתם ברווח, אולי גם לי תשחק השעה (אצליח) וכשאחזור אביא אתי סכום כסף הגון שיספיק למחייתנו זמן רב או אולי אפילו כדאי להישאר בחוץ לארץ ולהביא לשם גם את משפחתי. הרהר בדבר פעמים אחדות, ולבסוף החליט שאמנם כן יעשה. קרא לאשתו, סיפר לה על החלטתו והוסיף: -אולי יהיה עליך לחכות לי זמן רב, כי יתכן שאהיה מוכרח להתעכב בחוץ לארץ חודשים ואפילו שנים, עד שאמצא מקור פרנסה טוב ואוכל לחזור אליכם או לקחת אתכם אלי. והנה את יודעת, שבני אדם רגילים לבוא אלי להראות לי את הנגעים שלהם, כדי לדעת, אם לקו בצרעת. בודאי ימשיכו לבוא הנה , כי הרי אין כאן עוד מומחה כמוני להכיר בסימני הצרעת. ומה יעשו, אם לא ימצאו אותי? לכן, בואי נא, ואלמד אותך את הסימנים הללו, ותוכלי לפחות לומר להם, אם הם חייבים לגשת לאחד הכוהנים שיחליט אם הם נגועים בצרעת או לאו. אשת הכהן הצטערה מאוד על החלטת בעלה לעזוב את ארץ ישראל. עד עכשיו קיבלה את כל הצרות והעוני בסבלנות ולא התאוננה. לבה כאב על שבעלה יעזוב אותה ואת הילדים לזמן רב. ואולי יוציא גם אותם מן הארץ שהקדוש ברוך הוא הבטיח לעמו- אל ארץ נכר. בכל זאת עשתה את רצון בעלה והתחילה ללמוד את סימני הנגעים. אמר לה הכהן בין יתר הדברים: -דעי נא ושימי אל לבך, שלכל שערה ושערה שבגוף ברא הקדוש ברוך הוא מעין מיוחד. בתוך העור יש לכל שערה גומה קטנה בפני עצמה שממנה יונקת השערה, ואין שתי שערות ניזונות מאותו מקור. אם תראי, שהשערה יבשה, ואין לה צבע, תדעי שזה משום שהמקור שלה יבש. וזה אחד הסימנים שאדם זה לקה בצרעת. קראה אשתו - תשמענה אוזניך מה שפיך מדבר! לכל שערה ברא הקדוש ברוך הוא מעין בפני עצמה, שממנו היא מקבלת את מזונה! ואתה, שאתה בן אדם ועליך גם לפרנס את בניך, האם הקדוש ברוך הוא, לא ידאג גם לפרנסתך?! אל נא תצא לחוץ לארץ! בטח בריבונו של עולם שימציא לנו את מזוננו גם פה! -צדקת, אשתי!- אמר הכהן - אשמע בקולך ואבטח בבוראי. אשאר בארץ ישראל! והקדוש ברוך הוא היה בעוזריו . אחרי זמן קצר שב למעמדו הקודם והתפרנס בלי דאגה. חוט שהוא כמעט בלתי נראה אבל אין אפשרות לנתקו נמשך מאדמתה של ארץ ישראל ללבו של כל יהודי בכל מקום שהוא נמצא. ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל! לא שוכחים את יהונתן פולארד!!!- 20 שנה בכלא האמריקני בתנאים מחפירים!(על שמסר מידע חיוני להצילנו מאויבנו שזממו להשמידנו)כולנו נרתמים למענו, מעלים את העניין לסדר היום, מתפללים בשבילו, לקבל קבלה טובה לעשות כל יום לזכותו, להפעיל לחץ על הממשלה ועוד. להתקשר כל יום חול למוקד פניות ראש הממשלה- 03-5114545 קדימה לפעול!!! באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

למעלה