שעת סיפור

סיון 5576

New member
שעת סיפור

אני רוצה להכניס הקראת ספרים לשגרה היומית של הבנות (שנה וחודשיים)
אשמח להמלצות על ספרים המתאימים לגילן וגם לשמוע איך אתם עושים את זה - מתי? איפה? כמה? איך?
תודה רבה

אצלי קוראים אחרה"צ

אחרי שקמים מהשינה ואוכלים - אם יש לי זמן - ובאופן קבוע לפני השינה - יש להם ספרים בסלון ובחדר שלי יש ספרים שמקושרים לשינה - למשל, לילה טוב ירח, מאד מומלץ להתחלה אם הן לא רגילות להקראת ספרים, ויהי ערב, גם מעולה - אחרי המקלחת כל אחד בוחר סיפור (אחד לפחות) ואנחנו קוראים (שלי בני שנה ו-8) כחלק מטקס השינה שלהם
אם עדיין לא הקראת להן בכלל ספרים שטוב להתחיל בהם:
לבד על המרבד
מרים והים
ברכבת יושבת ארנבת
איה פלוטו
למיריק שניר יש סדרה שנקראת ספריה קטנה שכל הספרים שם חמודים אבל את יכולה לבחור לפי מה שמתאים לכם - ועוד של מיריק שניר: בבית שלי, עמוס בקבוק וכוס, סיפור על טיול של ארנב וחתול
תוק תוק
איך דינוזאורים אומרים לילה טוב
יש עוד מלא....עכשיו זה זמן טוב לצאת ולמלא את המדף

ספרים... אצלי בגיל הזה מאד אהבו את:
הספרים של אמי רובינגר (פילים בכל הצבעים, חתול גדול חתול קטן, אין אריות כאלה, פשפש מתלבש)
הזחל הרעב
איה פלוטו
תירס חם
מעשה בחמישה בלונים
לבד על המרבד
לילה טוב ירח

ובטח יש עוד כמה ששכחתי...

היינו מקריאים בעיקר בשעות אחה"צ, אחרי שהתעוררו מהשינה. ברוב המקרים היינו מקריאים את הספרים שהם בחרו (אלא אם ממש נמאס לנו ואז היינו מנסים לגוון... ), והשתדלנו להקריא כמה פעמים שהם רצו (המון...) .

גם היום מאד אוהבים שאני מקריאה להם כשהם מתעוררים מהשנ"צ, ולאחרונה התחיל ביקוש גם לסיפור לפני השינה (בעבר ניסינו ולא שיתפו עם זה פעולה) .

אור0424

New member
פיצי ופיצית צודקת.

את כל הספרים של אמי רובינר קניתי יותר בשביל עצמי. מאוהבת בהם. ברור שהגדולים שלי גם וזה הבונוס .....
לא אחזור על מה שנכתב אבל אוסיף-
תפילילה (לדעתי חובה בכל בית)
הכבשה בבה (כבשת היומהולדת+ כבשת המסעות) ספרים מעולים! יש לי גם את הספר הראשון בסידרה שבבה היא שודדת מעין רובין הוד... לדעתי טיפה מפחיד.....
ויש לי עוד סיפרייה ענקית אבל קצת פחות מתאים לגיל הזה... אז לא אציף אותך סתם.
שיהיה בכייף.....

mishmish04

New member
בבוקר, בגן, עד שהגננת היתה מגיעה

ואחרי הצהרים.
שימי לב שחשוב לא רק מה את מקריאה אלא גם האיך.
וכשאני מדברת על איך, אינני מתכוונת דוקא לאינטונציה וכן הלאה, אלא לחיבוק, למגע ולשיתוף הילדים.
אני הייתי יושבת על הריצפה בפיסוק, הילדים היו מתיישבים כל אחד על הרגל שלו ושלה (נוצרו אפילו רגליים קבועות ואוי ואבוי אם האחד היה מתיישב על הרגל של האחרת), אני מחבקת את שניהם ומחזיקה את הספר באמצע. גם על הספה, בשעות אחר הצהרים נוצרה "פוזת סיפור" שהיתה נוחה לכולנו. נסי לשתף אותם בסיפורים שחוזרים על עצמם, תני להם לספר לך את הסיפור במילים שלהם וכו'.

מסכימה עם כל מילה.
לפעמים הסיפור הוא רק התירוץ...
הקרבה, החיבוק, תשומת הלב, ה"ביחד" הם משמעותיים לא פחות מאשר הסיפור עצמו (ואני אעז לומר שבעיני בגיל הזה הם אפילו יותר משמעותיים לילד).
אגב, אם יוצא לכם לבלות זמן בנפרד ואת יכולה להקריא סיפור - תראי שזו חוויה שונה לגמרי (כמו הרבה חוויות בהורות לתאומים שהן שונות מאד כשהן נעשות ביחד או בנפרד עם כל ילד), ולפעמים נחמד לעשות גם את זה.

אצלי אוהבים

בעיקר ספרים שבהם הם שותפים לסיפור

כמו:
דיגדוגים - הם מכירים בו את כל הסיפורים בעפ בגלל התנועות
האריה שאהב תות - הם משלימים בכל המקומות את המילה תות
תירס חם - אני לא צריכה להוסיף
ומעשה בחמישה בלונים - כנל

נזכרתי בהם כי הערה הם חזרו לספרים האלה...

tamar19721

New member
ארנבת נמה נום

אצלי אוהבים את הספרים של ג'וליה דונלדסון ואקסל שפלר,
יש להם המון, אבל לגיל שלך מתאים מאוד "ארנבת נמה נום" ו"לשועל אין גרביים"- יש בספרים כיסים שהם פותחים, הם חרשו עליהם.

גם "מחבואים" של תמר אדר מוצלח.

למעלה