שעת כדור הארץ

לקשמי

New member
נראה לי שהמשיח יבוא

לפני שיקרה הנס הזה שכל האורות בת"א יכובו ולו לשעה אחת בלבד...

לא, חייך לא קלים..

שכן, הפגיעה באוזון ובאיכות החיים שלך פוגעת בך, לא משנה כמה את חיה חיים לכאורה, בריאים. לא צריך לגור בת"א-יפו כדי לקחת אחריות על כדוה"א...

0 אור 0

New member
????????

מה זה התשובה הכבדה הזאת על אמירה קלילה? וברצינות: אני אישית לא מאמינה במיוחד בהפגנות חד פעמיות, ביחוד מהסוג שנדון לכשלון (כי בשביל להחשיך את תל אביב נדרש ארגון הרבה יותר רציני מאשר שיתוף הפעולה של כמה אנשים שקוראים את האתר הנכון באינטרנט) אבל גם אם נניח שהייתי אומרת שמתוך הזדהות עם המטרה החשובה, אני רוצה להצטרף בניגוד לעמדתי העקרונית נגד הפגנות, אזי מאחר שאני לא גרה בתל אביב אז אין לי אפשרות להצטרף לפרוייקט של החשכת העיר. אני מקווה שעכשיו הדברים ברורים מספיק.

!!!!../images/Emo13.gif

ראשית, אני חושבת ש את, כמנהלת פורום, צריכה לשקול את מילותייך, שכן הדברים שאת כותבת נתפסים, לעיתים, בצורה אחרת ממה שאת מתכוונת אליהם. שנית, מדובר באירוע שמטרתו להעלות את המודעות למצב כדור הארץ (ולא, לא מדובר כאן בהפגנה וגם לא במשהו חד פעמי, כמו שיש "יום האיידס הבינ"ל", ככה יש את שעת כדור הארץ, וזה לא רק בארץ זה בהרבה מדינות בעולם). שלישית, הרעיון הוא להעלות דברים למודעות. כמו, שאני מניחה, לא היית מגיבה אותו דבר לאירוע שמטרתו להעלות למודעות את תחום הרפואה המשלימה, כך זה כאן. רביעית, נעשה לזה פרסום מאסיבי בכל אזור המרכז והשרון ואני מאמינה שראש עיריית ת"א-יפו וגם ראש עיריית כפ"ס (כי גם כפ"ס היא חלק מהפרוייקט) לא ממש הסתמכו על "האתר הנכון באינטרנט". ולבסוף, החלטתך היא אישית, אבל אפשר להפגין סולידריות לאירוע שקורה והוא בעל משמעות (גם אם רק בתחום המודעות) לכדוה"א, גם אם את גרה אי- שם בצפון/ דרום הרחוק. וכן, התגובה שלי היא "כבדה", כי נושא המודעות למצב כדוה"א הוא בליבי ואני מרגישה וחושבת ש"אמירות קלילות" כאלו, הן לא מפרות וכשהן באות ממנהלת פורום, הן אף מזיקות. שבוע מקסים פורה ומודע.
יעל

0 אור 0

New member
ומכאן שזה נראה לך בסדר לרמוז

שלא אכפת לי מכדור הארץ? חבל

זה לא היה אתמול בערב...

זה ב-27 לחודש, יום חמישי הבא. ואני בהחלט מתכוון לכבות. יוזמה מצויינת, לדעתי.

0 אור 0

New member
בבניין ציון תנוחם ובזה שתהיה לך אפשרות נוספת

לשבת לבד (או ותר עדיף עם חבר/ה) בחושך ובקור בשבוע הבא

לקשמי

New member
באותו יום גם מזיזים את השעון

זה לא כל כך יעזור לתאורה (גם כי מזיזים אותו בלילה אחר כך וגם כי בכל מקרה בשעה הזאת כבר יש חושך) אבל לפחות החל מהיום שאחר כך ייחסך חשמל ולו במעט.

מאיר72

New member
מיותר לחלוטין!

ולפני שכולם באים בסכינים ובאקדחים להרוג אותי, ההסבר מתחיל מיד. אנחנו גרים במדינה שבורכה בהרבה ימי אור, באזור בקעת הירדן הדרומית יש תחנת כוח קטנטנה המייצרת אנרגיה מקרני השמש, דבר זה הוא כמעט בגדר סוד (אל תשאלו אותי למה), היא יכולה לייצר תפוקה רבה של חשמל אבל, בפועל היא מייצרת 0.3% מהחשמל הארצי (אמרתי כבר את המילה טימטום?), יש לנו מספיק שטח (ולא צריך הרבה בכלל) בשביל לפחות 50% מתצרוכת החשמל (ואני בטוח שאם יקחו כמה מהמוחות הטובים שיש בארץ - ולא חסר לנו כאן כאלה). אם הם היו אומרים שלא נוסעים ברכב בשביל לא לזהם, זה כבר נשמע אחרת לחלוטין ועדיף, כל השאר זה גימיקים.

0 אור 0

New member
ובהקשר של אנרגיית השמש

כידוע לרבים אני גרה בקיבוץ דרומי, שלא סובל בדיוק מעודף ימים מעוננים. במשך שנים כשהשימוש בחשמל נוהל על ידי הקיבוץ, אנחנו שאלנו ולחצנו לכיוון מעבר לדודי שמש, ואז עשו כל החכמים והכלכלנים תחשיבים שזה לא כדאי, וחוץ מזה זה הורס את הנוף ו .... עד שיום אחד הופרט החשמל, וביום שקיבלתי חשבון חשמל מזעזע הוזמן מיידית מתקין דודי שמש שהגיע אחרי יומיים וכבר באותו החודש הירידה בחשבון החשמל היתה גדולה יותר מהתשלום החודשי על הדוד. כלכלית, אם הייתי צריכה להחליף דוד שמש כל שנה, זה עדיין היה משתלם. נראה לי שכמו חכמי הקיבוץ שלי, יש עוד כמה כאלה ברמה הלאומית, שחוברים לאינטרסנטים שצריכים לשמור על הרווחיות של חברת החשמל, וכבר שנים מטרפדים את ההשקעות בפיתוח מקורות חלופיים. אדם פרטי, או קיבוץ שקוע בחובות, או חברה פרטית לא יכולים להשקיע במיזמים האלו את מיטב כספם אם אין הבטחה שיוכלו אכן להשתמש בחשמל שנוצר, ולמכור את העודפים - וכל ההבטחות בנושא זה הפילו את הפרוייקטים הרבים ששמעתי עליהם (גז שמיוצר מפסולת בע"ח, אנרגיית השמש, אנרגיית הרוח ועוד) נושא נוסף לא פחות חשוב בארצנו מוכת הבצורות הוא התפלת מים - מדהים איך במדינה שממנה יוצאים מיטב המוחות בתחום אין ולו פרוייקט התפלה רציני אחד, ולאף אחד לא אכפת שמאגרי המים באיזורים רבים בארץ כבר הגיעו למצב שאינו ראוי לשתיה

מאיר72

New member
למה למכור את העודפים? אפשר לשמור לחורף ואז

להשתמש פחות מבחשמל קנוי, אבל אז איך יהיה שלום עם מצרים אם לא קונים מהם נפט ב 10 מילארד דולר? איך נשמור על מצב יחסים טוב עם טורקיה אם לא נקנה מהם מים? זה הרבה יותר מסובך לקדוח בארות בעומק 300 מטר במקומות מסוימים בנגב (שעדין לא פוגעים בנוף, אבל לסגור את עין גדי זה הרבה יותר עדיף), או העצומה נגד שקיות הנילון, אני אשמח לעבור לשקית מניר/קרטון, אבל למה אני זה שצריך לשלם עליה בעוד שאותו סופר/חברה מפרסם על גבי השקית שלהם? רק בישראל!

0 אור 0

New member
איך בדיוק אתה שומר חשמל?

בשקית ניילון או בשקית קרטון? ברצינות - יש רמה מסויימת בלבד שניתן לשמור ולטווח זמן מוגבל. לכן בכל המדינות שעשו פרוייקטים של יצור חשמל ביתי, יש סידור של מכירה וקניה של העודפים (מאפשר לחסוך בהפעלת הטורבינות המזהמות של חברת חשמל בתקופה שיש חשמל מהיצרנים הקטנים) ואם אתה מזכיר שקיות ניילון: בדיוק היום עברתי ליד חבורת כלבים מתהוללים ומלכלכים שגרמו לי להרהור פילוסופי על הסתירה בין הצורך להפסיק את השימוש בשקיות ניילון, לבין הדרישה מבעלי כלבים לנקות אחריהם (מישהו מכיר דרך אחרת מלהסתובב עם שקית ניילון שעוטפת את היד ולהרים את האכסה?)

מאיר72

New member
במצברי ענק!

וזה תופס פחות מקום ממה שחושבים. לגבי הקקי של הכלבים, תמיד מישהו זורק שקית ליד פח האשפה אז תמיד אפשר להשתמש בה או בשקית של ביסלי/במבה שזרוקים בפנים או נייר עיתון.

0 אור 0

New member
מצברים זה דבר שבעקרון דולף

ז הסיבה שכשמישהו נוסע לתקופה ארוכה תמיד נותנים למישהו להפעיל את האוטו מדי פעם והרעיון לחטט בפח להוציא משם שקיות
עם כל אהבתי לאיכות הסביבה, יש גבול מזל שאני גרה בקיבוץ והכלבים שלי מספיק מחונכים לא לח... על הדשא או על המדרכות

izackv

New member
זה הרבה יותר גרוע...

לא משתלם לייצר חשמל (להבדיל מלחמם מים) בעזרת אנרגיית השמש כי זה יקר יותר מאשר לקנות חשמל מסובסד מהמדינה. יש לי חבר שמתקין ומוכר מערכות סולריות לייצור חשמל בכל העולם (טוב, כמעט) כששאלתי אותו כמה יעלה לי לארגן לעצמי מערכת כזאת במקום לצרוך את כל החשמל הביתי מחברת חשמל הוא עשה לי חשבון שגם 20 שנים של חסכון לא יחזירו את ההשקעה (ואז סביר להניח שיהיה צורך לשפץ את המערכת?) בארץ הם מוכרים בעיקר במקומות שרשת החשמל הישראלית לא מגיעה אליהם. (גליל/נגב/בדואים) לי כצרכן משתלם יותר לרכוש חשמל "מלוכלך" כי המדינה מסבסדת אותו לעומת חשמל "נקי" שעלותו יקרה מאוד (כי אין עליו שום סיבסוד). ברור שאני אמשיך להיות מחובר לרשת החשמל המפוארת של מדינת ישראל. אגב, בארה"ב, אפשר היה לייצר חשמל בבית (היה אפילו סיבסוד על מערכת סולארית באזור שגרנו בו). את עודף החשמל (כלומר הזמנים בהם המערכת הסולארית הביתית ייצרה יותר מאשר הבית צרך) המערכת "דחפה" חזרה לחברת החשמל האזורית והפלא המדהים הזה סובב את מונה החשמל אחורה! כלומר היה זיכוי מלא על כל קילוואט שנשלח חזרה לחברת החשמל

למעלה