ובהקשר של אנרגיית השמש
כידוע לרבים אני גרה בקיבוץ דרומי, שלא סובל בדיוק מעודף ימים מעוננים. במשך שנים כשהשימוש בחשמל נוהל על ידי הקיבוץ, אנחנו שאלנו ולחצנו לכיוון מעבר לדודי שמש, ואז עשו כל החכמים והכלכלנים תחשיבים שזה לא כדאי, וחוץ מזה זה הורס את הנוף ו .... עד שיום אחד הופרט החשמל, וביום שקיבלתי חשבון חשמל מזעזע הוזמן מיידית מתקין דודי שמש שהגיע אחרי יומיים וכבר באותו החודש הירידה בחשבון החשמל היתה גדולה יותר מהתשלום החודשי על הדוד. כלכלית, אם הייתי צריכה להחליף דוד שמש כל שנה, זה עדיין היה משתלם. נראה לי שכמו חכמי הקיבוץ שלי, יש עוד כמה כאלה ברמה הלאומית, שחוברים לאינטרסנטים שצריכים לשמור על הרווחיות של חברת החשמל, וכבר שנים מטרפדים את ההשקעות בפיתוח מקורות חלופיים. אדם פרטי, או קיבוץ שקוע בחובות, או חברה פרטית לא יכולים להשקיע במיזמים האלו את מיטב כספם אם אין הבטחה שיוכלו אכן להשתמש בחשמל שנוצר, ולמכור את העודפים - וכל ההבטחות בנושא זה הפילו את הפרוייקטים הרבים ששמעתי עליהם (גז שמיוצר מפסולת בע"ח, אנרגיית השמש, אנרגיית הרוח ועוד) נושא נוסף לא פחות חשוב בארצנו מוכת הבצורות הוא התפלת מים - מדהים איך במדינה שממנה יוצאים מיטב המוחות בתחום אין ולו פרוייקט התפלה רציני אחד, ולאף אחד לא אכפת שמאגרי המים באיזורים רבים בארץ כבר הגיעו למצב שאינו ראוי לשתיה