שעת הסקר

../images/Emo199.gif

כשהייתי קטנה החלום שלי תמיד היה לנגן על גיטרה, וכל הזמן רציתי להתחיל ללמוד ולא יכלתי כי הגיטרה היתה גדולה מדי
. בוסף הגשמתי את זה וניגנתי משו כמו ארבע שנים, שבמהלכן הבנתי שטווח הרגשות שאפשר להוציא מהגיטרה לא תמיד תואם לזה שאני רוצה להוציא מעצמי. משהו קצת חסם את החיבור שלי לכלי הזה, לא יודעת למה. אני עדיין יכולה להרגיש משהו כזה בלב כשאני מתיישבת לנגן פתאום אחרי הרבה מאוד זמן, אבל זה תמיד נראה לי כאילו זה לא הדבר האמיתי יכול להיות שזה סתם כי אני לא טיפוס מוזיקלי מספיק, או בגלל אלפי סיבות אחרות, אבל כל פעם שאני אשמע פסנתר אני ארגיש שזה מה שאני רוצה לעשות, שהצלילים האלו מתארים את מה שיש לי להגיד (מיותר לציין כמה טורי תרמה להרגשה הזו). אני מקווה שתהיה לי האפשרות לנסות גם את זה. על כן בחירתי היא פסנתר, וזה 3:3 אני חושבת.

FooK MI

New member
ובכן.

אני חושב שאם עושים את זה נכון, אפשר להפיק המון מגיטרה. לקלאסית/אקוסטית יכול להיות צליל ממש כובש, ואם הגיטריסט יודע מה הוא עושה, אפשר לחבר אפוס שלם עם גיטרה אחת. חשמלית היא לאו דווקא גראנג' ודיסטורשנים, ואני בטוח שכולם כאן מכירים את ההתייפחויות הבלוזיות של ג'ימי פייג', אבל חומת הרעש שדניאל אש [באוהאוס] יוצר ב-Spy in the Cab עם סאונד רזה במיוחד [צריך לשמוע אותם בשביל להבין שהם פשוט אוקסימורון מהלך], או הריף האייטיזי של ג'וני מאר [הסמיתס] בפתיחה של This Charming Man, או, ואת זה כולכם מכירים, הגיטרה בפתיחה של קורנפלייק, שבינינו, בכלל לא נשמעת כמו גיטרה בפעם הראשונה. ובס זה עולם אחר. אני אמנם חובבן לחלוטין, כי למדתי עם מורה רק על הקלאסית ועם הבס אני די אוטודידקט, אבל יש משהו בגיטרה הזו שתופס אותך בבטן. כל תו מרעיד את הקירות סביבך, בין אם אתה מנגן כמה ריפים מהירים של קים דיל [הפיקסיז] ובין אם כמה תווים בודדים ב-Don't Leave Me Now של פינק פלויד. הפסנתר כבודו במקומו מונח. גם עליו אפשר להשתגע וגם איתו אפשר ליצור דברים מופלאים, אבל לבי שמור לגיטרה. רק פרט קטן לסיום ;[ אולי 5% מהאוכלוסיה לא ניגנו על גיטרה מעולם. זה כלי שיש בכל בית שני, שחצי מהאוכלוסיה יודע לנגן עליו, ורוב החצי השני למד שיר או שניים מהחצי הראשון. גם אחותי יכולה לנגן לכם את יסטרדיי, מלודיה ואקורדים, והיא החזיקה גיטרה בערך שעתיים בחייה. מפני שהגיטרה כל כך פופולרית, הרבה פעמים נוטים לשטח אותה לכלי של שלושה אקורדים ואיזה ריף פתיחה של חמישה תווים, ובמיוחד בקרב מול פסנתר, שידוע ככלי שמתחילים לנגן עליו כאשר אתה בן ארבע ולא שולטים בו לחלוטין גם כשאתה בן ארבעים. אבל זה שכולם עושים את זה לא אומר שכולם עושים את זה טוב, וג'ימי הנדריקס מתהפך בקברו.

shiray

New member
אני מרגישה כ"כ מיוחדת!

חברה שלי ניסתה ללמוד אותי לנגן את A CASE OF YOU וכאב לי באצבעות ממש מהר, וזה היה כל ה"נסיון" שלי שנמשך בערך 20 שניות.

רעוּת

New member
אני ידעתי לנגן את יונתן הקטן ועוד כמה.

ושכחתי הכל
היה אצלנו חייל שהיה מביא גיטרה לבסיס תמיד, והוא היה מנגן כ"כ מושלם. הייתי רודפת אחריו כל הזמן "נו, תראה לי איפה זה דו!!!!! רק דו!!!!!!" ואז "עכשיו תראה לי איפה זה רה!!!!!"

rfranko

New member
אבל כמה יכולים להוציא מהפסנתר את מה שטורי מוצ

יאה?

FooK MI

New member
בדיוק. ../images/Emo3.gif

בהתחלה של השיר יש טנהנהנהנהנהנהנה. אז זו גיטרה [Turn this whiskey into RAINN
]. הבס נכנס אחרי כמה שניות והפסנתר מיד אחריו.

הו! אז זו גיטרה!../images/Emo2.gif

ואני חשבתי שזה עוד כלי טורי-י שאף אחד לא שמע עליו
זאת לא גיטרה קלאסית, נכון? גיטרה אקוסטית אולי? [וזו פעם ראשונה שאני רואה את הריקוד המטורף.
]

ברור שזאת לא קלאסית|סתומה|

יואו, זה נורא משעשע איך היא מתנשפת שם בתחילת השיר אחרי הריקוד המטורף
(מזכיר לי שפעם כשהייתי צריכה להופיע עם חלילית, שכחתי אותה באיזה כיתה רחוקה ממקום ההופעה, ואז רצתי להביא בקטע שהיה לפנינו, ובדיוק כשהגעתי הקטע שלנו התחיל, ואז התנשפתי כמעט כל הקטע ובקושי ניגנתי
אז לְמה רצתי בכלל?
ורק אני ועוד מישהי הופענו אז פשוט שמעו רק אותה ואותי חורקת
)

FooK MI

New member
זהו, התופים גם נכנסים בתחילת השיר,

אז זה נשמע כמו תוף מרים בטריפ או משהו :X

noosh

New member
אני אוהבת בס ../images/Emo10.gif

ואממ. זה שלא כולם עושים את זה טוב לא אומר שלא צריך לנסות (אמרה נועה, שקצות אצבעותיה עוד זוכרות את הכאב השורף והחד של מיתרי האקוסטית שלה בחורף של 2001, כשהיא נסתה בכל כוחה ללמוד את Is There Anybody Out There של פינק פלויד מתווים שהיא מצאה בקלסר של אח שלה). אז טוב, אולי קריירה בתור גיטריסטית לא יצא לי מזה (you go too far when flutes try to be guitars, על כל המשתמע מכך, לא רק מבחינת "כשרון" או שטויות כאלה), אבל היה נחמד לנסות.

למעלה