שעת הסקר

boy for pele

New member
שעת הסקר

נראה לי שהפורום של טורי איימוס אמור להיות משוחד לגבי הסוגייה, אבל בכל זאת... גיטרה או פסנתר? אתם מוזמנים להבין את השאלה כמו שאתם רוצים. נא לענות עם בחירה באחד משני הכלים. לא להתחמק עם תשובות מתחכמות! או להתחכם עם תשובות מתחמקות.

behappy

New member
פסנתר.

כי פסנתר הוא הכלי שלה, והוא כל כך חלק ממנה, לפעמים פשוט נדמה שהוא חלק מהגוף שלה לא נראה לי שטורי עצמה יכולה בלעדיו. היא מבטאת את עצמה עליו ככ טוב. זה כמו שלכל אחד יש את המקום הנכון שממנו הוא יכול ליצור. אצל טורי אלה כמובן השירה והלחן, ואיתם הפסנתר. הוא שר איתה. הוא קול שני וקול ראשון ותזמורת שלמה לפעמים. מרגיש כאילו הוא מוביל את המוזיקה ואת טורי עצמה, לפעמים. בפסנתר היא מבטאת הרבה מהגאוניות שלה. יש בנגינה שלה משהו דרמטי, משהו בלוזי, קצת קלאסי, קצת רוקנרולי, קצת ג'אז,.. הכל מהכל. היא הופכת את הפסנתר למשהו אחר לגמרי.

ברור שפסנתר.. ../images/Emo23.gif

עם כל השנים האלה, הרי, היא והפסנתר הנפלא הזה, היא למדה לבטא את כל הרגשות והשגעון המדהים הזה שלה כל כך טוב עליו, אני לא חושבת שזה אפשרי באותה מידה עם שום כלי אחר. זה איך שהיא עושה איתו אהבה [בדיוק דברתי על זה אתמול עם אמא של חברה שגם אוהבת אותה, האמת שזה היה ממש מגניב, מהמעריצות האמריקאיות!
~וואו, לא שמתי שני ק', אני חושבת שאני משתנה
] אני לא חושבת שזה אפשרי ככה עם גיטרה, בלי הפסנתר. זה איך שהיא נעה מקצה לקצה עליו בטירוף שהוא רק שלה וכולנו יחד איתה. זה הסולו באייסיקל, זה הברידג'ים והפתיח של כל כך הרבה שירים, ברור, ברור, כל כך ברור שפסנתר.

FooK MI

New member
עם טורי, ברור שפסנתר.

אתם באמת רוצים לראות אותה עושה סקס עם גיטרה? :|

rfranko

New member
ואלה עצבנת אותי הפעם...../images/Emo3.gif

כל הזמן בחירתה של סופי, זה ממש קשה בעיקר כי... ... כמה שאני לא אנסה לראות את זה אחרת, אני לא פסנתר הלוואי והייתי פסנתר, טורי היא פסנתר, או יותר נכון הוא חלק ממנה היא עושה לו דברים מטריפים וביננו לנו היא עושה איתו אקסטזות אבל אני לא פסנתר, פסנתר הוא קלאסי מהודר שיכול להיות ביצ'ינג רציני, פסנתר מדהים אותי, בעיקר בידיים הנכונות טורי היא פסנתר ואני? אני ג'ון אוונס און בייס

noosh

New member
רק אני לקחתי את זה באופן כללי?

באופן כללי, פסנתר, כי אני מרגישה שיש לו מנעד יותר גדול (ואני לא מדברת רק מבחינת אוקטבות) ושהוא יודע לגעת בי יותר מאשר גיטרות (ואני אוהבת גיטרות, רוק או לא רוק?). פסנתר היה אחד החלומות שלי עוד מלפני שהקשבתי לטורי, זה תמיד הדהים אותי, גם במוזיקה הקלאסית וגם בג'אז, וגם אצל אמנים יוצרים. אני מרגישה שאפשר להתפרש עליו יותר, שהוא נותן לי יותר מקום, יותר מרווח, שיש משהו בצלילים שלו שהוא לא חד מדי ולא נמס מדי. הוא מתכוון כמו שצריך אותו באותו הרגע, אבל באותה נשימה הוא גם יציב וחזק ומחבר אותי למוזיקה ואליי ביחד. כן, אין ספק, עוד יהיה לי פסנתר. אף פעם לא מאוחר מדי.

black crow

New member
when pianos try to be guitars

שאלת השאלות, אז כמובן שפסנתר לא ממש יודע להיות גיטרה ולטעמי גם ההפך הוא נכון. אני מאנשי הגיטרות, אגרסיבית יותר ופחות חותכת, זה בכלל עובד על חלקים שונים במוח. מעריצה את היכולת של נגינה על פסנתר ואת טורי בפרט כגדולת המוסיקאים בתחום. מבצעת את התורה שלה על גיטרה ודי מרוצה מהתוצאות כי זה מביא משהו אחר ממני, לנגן טורי על פסנתר זה בלתי אפשרי, אני רואה בזה סוג של חטא.... לעומת זאת יש שיגידו שמה שאני עושה זה להוריד את המוסיקה שלה ברמה..... הויכוח הוא ארוך ובלתי פתיר ממש כמו הויכוח על השפעות הסביבה לעומת התורשה על התפתחות וגיבוש זהות האדם. לא אוהבת להתווכח, אם רינת היא ג'ון אוונס אז אני הגיטריסט החמוד של טורי מההופעה....שכחתי את שמו (נו, טוב, תסלחו לי הוא בכל זאת חדש) חוף

boy for pele

New member
אופס. לקחתם את זה למקום אחר לגמרי.

כנראה שאני אשם, לא הייתי צריך להגיד לכם "אתם מוזמנים להבין את השאלה כמו שאתם רוצים." התכוונתי, מה אתם מעדיפים במוסיקה, גיטרה או פסנתר? לא בהקשר של טורי (אלא אם כן אתם מעדיפים פסנתר בזכות מה שטורי עושה איתו), ולא איזה כלי נגינה מייצג אתכם יותר טוב.

black crow

New member
אז ככה.....

אנחנו זורמים ואתה מנווט אותנו, נו גם זה משהו.... לא פגשתי אמן שעושה אהבה עם הקהל שלו בעזרת פסנתר כמו טורי, היא מציבה רף גבוה למדי....כך שכל השאר נשמע בנאלי. מעדיפה גיטרות באופן מובהק חוף

רעוּת

New member
טוב, אז, באופן כללי.

ניגנתי על פסנתר איזה 7-8 שנים ככה, ונטשתי אותו לאנחות בגיל 15-16, ולא חזרתי אליו מאז
אולי יום אחד. בכל מקרה, חוץ מטורי, פסנתר מזכיר לי מוזיקה קלאסית וכו', ואני פחות מתחברת לזה, למרות שזה נחמד לנגן מוצרט לפעמים (הווו לאאא זה הורס לי את המוניטין. נו אני לא באמת חננה
), וגם אחרי שכבר למדתי ואני בערך יודעת לנגן על זה, זה כבר לא משהו שהוא....לא יודעת, בלתי מושג, או משהו כזה. עכשיו. גיטרה זה משהו שאני לעולם לא אדע לנגן עליו, אני יודעת ש"אף פעם לא מאוחר וכו'", אבל אני לא אלמד ויש לי את הסיבות שלי שהן לא נובעות אך ורק מעצלנות
. אז זה הופך את זה לבלתי מושג כזה. לא גיטרה בס של רוק (שזה נחמד ומגניב כמובן) אלא יותר הקלאסית/ אקוסטית. אני יכולה להביט בהערצה על אנשים שמנגנים עליהן במשך שעות ולא יימאס לי. כי בשבילי זה יהיה הדבר הזה שאני אף פעם לא אוכל להגיע אליו. "I guess you go too far when pianos try to be guitars", אז אני אפילו לא מנסה. (נו הייתי חייבת
)

shiray

New member
זה מורכב

וכן, זו בעיקר טורי שסיבכה הכל. האמת שבבית ההורים ניסו לחנך אות על מוזיקה קלאסית וג'ז, וזה טיפה יצר לי אנטי (אחרי שבגיל צעיר יכלתי להבדיל בין כל מיני מלחינים ולזהות אותם. אמאלה), בעיקר מקלאסית. גיטרה היא בשבילי תמיד הכלי הזה שאני ממש אוהבת לראות אנשים מנגנים בו, בעיקר גיטרה אקוסטית/קלאסית. זה כלי שמזכיר לי מצד אחד את היחידה הקיבוצניקית שלי יושבת מסביב למדורה מאולתרת, ומצד שני חברים טובים שמנגנים בה בחדר ואני מהופנטת. ואז הגיעה טורי. והיא מצליחה להוציא מהפסנתר דברים שלא חשבתי שקיימים! בגלל זה התשובה שלי מסתייגת, אבל אין מה לעשות- בכללי אני מעדיפה גיטרה, אלא אם כן על הפסנתר יושבת איזו מישהי שמנגנת מגיל שנתיים וחצי (והיא לא מהילדות הקטנות האלה שסתם ההורים חושבים שיש להן פוטנציאל והן גאונות, ובתכלס הן סתם לוחצות על מה שבא)

boy for pele

New member
3:2 לגיטרה.

אני מצביע לפסנתר. אז בעד הפסנתר: נועה ואני. בעד הגיטרה: חופית, רעות ושירה. לגבי ההצבעות של אחרים, לא אמרתם מה אתם מעדיפים אחרי שהבהרתי את השאלה (ירגזי, גם את עם פסנתר?). אז למה אני בוחר בפסנתר? אז כמה מילים על למה התחלתי את הסקר הזה. בעיקר בגלל זה. וגם כאן. זה היה כמה ימים אחרי ששמעתי את EPIC של פיית' נו מור, ואמרתי לעצמי, "שיר רוק רועש ובועט, והחלק הכי עוצמתי בו זה 40 השניות של פסנתר שאתים הוא מסתיים". כמו שנוש אמרה, פסנתר פשוט נוגע יותר (שלא יובן לא נכון, אני מעריץ גיטרות). ושירה, גם אני סוחב טראומת ג'אז מהילדות. אז כלי נשיפה שרופים מבחינתי.

shiray

New member
האמת שעל הטראומת גז' התגברתי, קלאסית

קשה לי, אבל גם ככה זה לא שורף הרבה- רק פיאות לבנות מפגרות

למעלה