שעת החזרה

gulij

New member
שעת החזרה

לפי מה נקבעת שעת החזרת העוברים? התקשרנו והודיעו לי שאני צריכה לעבור החזרה בשעה ארבע וחצי ונראה לי קצת מוזר כי את השאיבה עברתי בשעה 2, אז זה כבר יוצא 76.5 שעות ולא 72??? ובכלל לא רצו לתת לי פרטים על העוברים חוץ מכמה הפריות בטענה של האחות שהיא לא מתעסקת בזה. ואם כבר שאלתי אז כמה צריך לנוח אחרי החזרה? חשבתי ללכת יום למחרת ללימודים כי זה לא דורש מאמץ מיוחד - רק לשבת בכיתה ולהרדם... תודה לכן

סביון1

New member
לא כל כך עקרוני אם יחזירו לך אחרי

72 שעות או 76 שעות. יכולים לדחות את ההחזרה אפילו בעוד יום וכלום לא יקרה. פרטים על העוברים נהוג לתת בזמן ההחזרה. כמה צריך לנוח? שאלה טובה. לכל רופא יש את התאוריה שלו. פעם היה נהוג שהאישה שוכבת בבית ולפעמים אפילו לא נתנו לה לרדת מהמיטה! היום, יש כאלה שנחות ויש כאלה שלא. אני אישית חושבת שאסור להגזים במאמצים ושצריך להתחשב בהרגשה האישית שלך ולא רק בהמלצת הרופא. שיהיה בהצלחה, סביון

נועם@בת

New member
בשלב הזה של חייהם העוברים עוד לא

יודעים לקרוא שעון
. 72 שעות זה רק מספר שמתאר שעברו כבר 3 יממות, לא מספר מחייב למשהו. הרופאים ממליצים לקחת 3 ימי מנוחה. מנוחה ולא שכיבה. כלומר להתבטל בבית ולא לנצל את זמן לניקוי יסודי או למאמץ חריג. לא משום שזה יכול הלזיק אלא כדי להרגע מהשבועיים הקשים ומהשאיבה. וכדי שלא יהיו לך יסורי מצפון של אנחת
. כעקרון אין שום מניעה לחזור לפעילות רגילה מלאה מיד אחרי ההחזרה (אמרה נועם שהתייצבה בכתה שעתיים אחרי שאיבה ללא הרדמה
). מחכים לבשורות טובות נועם

gulij

New member
זקוקה לעידודכן

אז אתמול הייתה החזרה של שניים שאותה ביצע פרופ' דור וכנראה מההלם (בכל זאת - פעם ראשונה) לא ממש שאלתי הרבה שאלות, מה גם שהוא מאוד מיהר לשאיבה של מישהי. הוא החליט להחזיר רק 2, דבר שהיה מקובל עלי מראש וכששאלתי אותו מה האיכות שלהם, הוא ענה שדי סביר. מה זאת אומרת די סביר
אז שאלתי אותו כמה תאים הם והוא ענה ששמונה ושהוא מקווה ששניים יספיקו. אז איך זה שעוברים בני שמונה תאים הם רק די סבירים? ומה זה די סביר? בינוני, רע? ואז שאלתי אותו על הנותרים והוא אמר שהם קצת פחות טובים ואפשר אולי לנסות להקפיא. בקיצר, יצאתי משם בהרגשה די מזופטת ומיותר לציין שלא הכי אופטימית בעולם.זהו, מצערת אגב שלא שרשרתי , לא מצאתי לאיפה.תודה על ההקשבה.

reg18

New member
אולי די סביר בגלל

שיש להם בשרים שזה אומר שהעוברים לא כל כך אחותיים. אבל אל תחשבי על זה. תחשבי מחשבות חיוביות
מחזיקה לך
. בהצלחה!!!!

נמצאת פה כדי לעודד... ../images/Emo24.gif

קצת קשה באמת להבין מהם האיכות של העוברים ממה שהרופא שלך אמר... אבל בחיית קצת אופטימיות,תסמכי עליו שהוא יודע את העבודה,ואת יודעת משהו:לפעמים עדיף לדעת כמה שפחות... עם 2 העוברונים שהוחזרו לך מהר תעלי חיוך על שפתייך!! כי לפי מה שאני יודעת 8 תאים אלו עוברים יפיפיים!!! מחזיקה לך את כל האצבעות שיש...

הוג

New member
מכירה את התשובות של דור...

אני מטופלת אצלו באופן פרטי וגם אז הוא מעדיף להתנהג במסתוריות ולא לענות. למה? לאלוהים פתרונים. בכל אופן שמונה תאים זה מעולה. די סביר אולי בגלל שיש להם קצת שברים או משהו. כדי לעודד אותך אני יכולה לספר לך שכל העוברים שלי (אני קצת משוויצה) היו הכי יפים ולא נקלטו... חברה עם 4 תאים ובאיכות שאותה הגדיר רופא אחר "לא משהו" התפתחו להריון. אז כפי ששאר הבנות כתבו לך תחשבי אופטימי ואל תחשבי יותר מדי על האיכות. העיקר שיישארו ויהיו הכי מקסימים בעולם! מחזיקה לך אצבעות לבטא חיובית בעוד שבועיים.

סביון1

New member
לי זה נשמע דוקא מצוין

מספר התאים האופטימלי של העובר תלוי, כידוע, באורך חייו. העובר אמור להכפיל את מספר התאים שלו כל יום ולכן אחרי 72 שעות (שזה בערך הזמן שחלף אצלך מהשאיבה להחזרה, נכון?) הוא אמור להיות בן 8 תאים. כך ששמונה תאים זה יופי. בפעם הבאה תשאלי את הרופא גם מה אחוז השברים. אגב, אם ביצעו הפריה עם איקסי זה עלול להעלות קצת את אחוז השברים (למיטב ידיעתי). בהחלט יש לך סיבה לאופטימיות, שיהיה בהצלחה סביון

gulij

New member
תודה לכן על

העידוד המקסים! אני רק מקווה שאם היו הרבה שברים הוא היה צריך ליידע אותי ולא לפטור אותי באיזה "די סביר", וחוץ מזה אם הם היו בדרגה הכי נמוכה (4 או D) אז הוא היה אומר לי משהו אחר, נכון??
(נראה לי שעם רמת היסטריה כזו לא הייתי מביישת את הסבתא הפולנייה שלי...)

היי לך ז-ו-כ-ר-ת ? זאת אני שהייתי..

אתמול איתך בחדר ההמתנה אז ככה תמיד תמיד תישאלי אפילו שאומרים לך חצאי דברים את חיבת לשאול תישאלי לא את דור אלא את מנהלת המעבדה מיכל כמה תאים ?כמה הופרו? איזה איכות? מה איכות הזרע לעומת פעם שעברה?האם יש שברים? כי אם לא שואלים לא יודעים ואת האמת בגלל זה אני ממש לא מחבבת את דור כי בעינן הזה הוא דיי חפיפניק ממהר כמו לא יודע מה ... תמיד אני מרדישה שהוא בלחץ והוא זורק עליי תמיד את ההחלטות כמו כמה להחזיר אני הייתי רוצה 4 אבל לא הסכימו ליותר מ3 ועוד הוא רצה לשים לי 2 ממש לא לעינן תיהי בקשר חמודה אשמח לשוחח איתך טלפונית אם תירצי |טלפון|
תיהי רגועה תישתי הרבה ועוד שבועיים תבשרי לנו בשורות
יונית החיובית

דור הוא לא דוגמא

היות והם בלחץ כל היום לשאיבות, החזרות, קליניקה פרטית, בית חולים, הרצאות, נסיעות לחו"ל וכו' אין להם תמיד זמן. מעבר לזה, דור ספציפית הוא לא דברן גדול. בכל מקרה 8 !!!!!!! תאים זה יפיפה להחזרה. תהיה אופטימית ובהצלחה

נועם@בת

New member
הכי הגיוני זה לשרשר להודעה הקודמת

שלך
. 8 תאים זה עובר שהתחלק בדיוק לפי הספר. יש עוד מדדים לקביעת איכות העובר, אבל אני לא בקיאה בהם. יש רופאים שיש להם נטיה לפטור את המטופלות שלהם בתשובות סתמיות. אבל אל תדאגי, המורה של כתה ד' כבר תתן לך ציון מפורט עם הערות והסתייגויות, הסברים ותאוריות שאת תתגעגעי למושגים של פרופ' דור
. מחכים לבשורות טובות נועם

למעלה