שעשועוני טלוויזיה

שעשועוני טלוויזיה

במסגרת נסיונותי ללמוד את השפה ההולנדית בעצמי, אני מוצאת את עצמי מתמכרת לשעשועוני טלוויזיה בהולנדית. ואם יש משהו שלא חסר פה - זה שעשועוני טלוויזיה. החביבים עלי הם: מיליונר לינגו (מצוין לאוצר מילים ואיות) ו - Tien voor taal שזאת תכנית משותפת לערוץ 1 הבלגי וערוץ 1 ההולנדי, וזאת תחרות בידיעת השפה ההולנדית (שהיא גם השפה הפלמית בבלגיה) בין 2 קבוצות - בלגים מחד והולנדים מאידך. מה שמשעשע זה, שבד"כ הפלמים לוקחים בגדול, וקורעים את ההולנדים. לינגו - כולם מכירים, אבל הדבר הכי נחמד בלינגו ההולנדי - זאת המנחה, שהיא פשוט בחרה קסומה, והיחידה, חוץ מניקיטה, שאני, כאשה (קנאית, קנטרנית וקטנונית) חושבת שהיא כזאת. ושאלה - האם גם אתם, בארצותיכם, צופים בכאלה דברים לצרכי לימוד שפה? או שרק אני קצת מוזרה (אולי זה לא החום...)

בהחלט כן..

את לא הפסיכית היחידה.. מליונר גם כאן (צרפת), שלא לדבר על "החוליה החלשה" וכאלה דברים. כשיש זמן - טלוויזיה היא אמצעי מצויין לשיפור השפה. החלמה מהירה !!

Sparker

New member
בוודאי...

אבל לא שעשועוני טלויזיה... ראיתי פעם את החולייה החסרה בספרדית (הבחורה אגב, מפחידה יותר מהמקורית) אבל השעות לא התאימו לי... בנוסף לאופרסיון טריאונפו המהולל (ראי שרשורים אחרים) יש לי שתי תוכניות קבועות. אחת נקראת "ספר לי איך קרה" שמזכירה מאוד את שנות הקסם אבל היא יותר טובה. מדובר על תחילת שנות השבעים בספרד – תקופה בהחלט מעניינת ומוצגים שם החיים היומיומיים. השנייה נקראת "צעד אחד קדימה" והיא הגרסה המודרנית של "FAME"... אקדמיה לריקוד ומשחק... משחקת שם אחותה של פנלופה קרוז אגב... אני גם מנסה לראות כל סרט ספרדי שמשודר... אגב,
על ההגיגים...

yosense

New member
היי חלבית מה שלומך

ואיזה טווח נדודים וירטואלי עברנו?? מעניין איזה מרחק עשינו עד ש´נפגשנו´..

למעלה