שער חשמלי

sharonra1

New member
שער חשמלי

שלום , סיימתי לבנות את ביתי ואני ממתין לטופס 4 , כרגע אני מחובר לתשתית מים אך חשמל מקבל ישירות מהקבלן , שאלתי - האם אני יכול להתקין שער חשמלי מתרומם? כאשר הוא מתרומם הוא יוצא מקו הגדר של הבית . אשמח לתשובה בעניין. בתודה,

fireman

New member
תחום אפור

בעיקרון אסור לך לחרוג מגבולות המגרש שהוקצו לך. בנוגע לשערים אפשר לומר שזה תחום אפור, אסור אבל עדיין עושים ואף אחד לא אוכף כי באיזשהו מקום צריך גם למצוא את ההיגיון. להתקין שער שנוסע על מסילה בתוך תחום מגרש מאלץ את שער הולכי הרגל להפתח החוצה, אם שער הולכי הרגל נפתח פנימה השער על המסילה חייב להיות מהצד החיצוני של הגדר. כנ"ל לגבי שער מתרומם, במקרה של שער כזה במהלך הפתיחה שלו הוא בולט מעט החוצה וגם לאחר פתיחה מלאה. מה שחשוב הוא שלא יווצר מצב שמעצם הפעלת השער מישהו עלול להיפצע או שעלול להגרם נזק לרכוש, ואיך אומרים? הכל טוב עד שקורה משהו. אצל השכן שלי למשל יש שער כנפים שנפתח החוצה אל הרחוב למרות שמדובר ברחוב הולנדי מי שנוסע ברחוב ולא שם לב עלול להתנגש באחת מכנפי (צריך להיות שיכור\מסומם\עיוור לגמרי בשביל באמת להגיע למצב כזה) השער או לקבל ממנו מכה ולכן לפני שהשער נפתח יש התראה קולית וויזואלית שהשער עומד להפתח כי אין שום היגיון להתקין שער כזה שנפתח פנימה, השטח הנדרש לצורך ההפעלה שלו הוא גדול מאוד ויאלץ את הבונה לסלול חניה ארוכה יותר בכ-1.5 מ' בערך. אז כאמור....תחום אפור, אסור אבל עושים.....גם השער של החניה שלי נוסע על מסילה מחוץ לגבולות המגרש.

thezx

New member
הרעיון

בתקן הוא שלא תיהיה הפרעה להולכי רגל במצב סגור או פתוח מכאן שזה אפשרי

למעלה