שער היין היפני

last day

New member
שער היין היפני

אף פם לא הבנתי מהו שערו של היין היפני לשקל. אשמח לדעת יותר על היין היפני, מאיפה השם ואיך הוא נראה ומשמעויות (יש לי מטבע שך יין אחד עם חור [בשביל מה חור?!]) ואיך אומרים "אתה אוהב אותי" anata wa watashi ni ai shiteru ありがと דניאל :}

CountDust

New member
הין נקרא בעצם "אן" (EN)

ואת השער אתה יכול לבדוק באתר בנק ישראל

last day

New member
תודה רבה :}

אבל אם נגיד יש לי 2000 אן , איך אני הופכת אותו לשקלים?

jonbaum

New member
אלפיים יין

הם כיום 78.39 שקלים. אפשר לחשב הכל באתר הזה:

tals56

New member
דרך אגב...מה זה לעזעזל סל מטבעות?

וכמה שקלים זה? מה לעשות אני לא הכי מעודכן בבורסה וטוב לדעת שהדולר יורד ויורד כנ"ל גם היינים...

furrball

New member
תשובה

ai shiteru, לאהוב (עם משמעות חזקה), כמו בעברית, זה פועל שמצריך נשוא ישיר: לא "אתה אוהב לי" אלא "אתה אוהב אותי". בצורה המלאה זה יהיה anata wa watashi wo ai shiteru. אם את שואלת "אתה אוהב אותי?" אז זה יהיה פשוט "?(ai shiteru (ka" (כי אם את שואלת אז זה ברור שזה לא לגבי הרגשות שלך אלא לגבי הרגשות של הצד השני). משמעות המילה 円 en היא "(צורת) עיגול". לחור, לעומת זאת, לא נראה לי שיש משמעות.

0Pandemonium0

New member
אני שהחור זה בשביל לקשור את המטבעות

על חוט ופשוט לקחת אותו איתך. אני חושב שהסינים היו עושים ככה.

tals56

New member
איך לחשב יין?נוסחה מתמטית מאוד פשוט

פשוטה. כמות היינים / 100 כפול שער היין = השקלים לדוגמא יש לי 6000 יין ואני רוצה לדעת כמה זה בשקלים ו100 יין זה 4 שקל. 6000 / 100 * 4 = Shekels

tals56

New member
כמובן את הנוסחה לקרוא הפוך

ה6000 הוא בהתחלה ואז ה100 ואז ה4...

last day

New member
תודה רבה לכולכם ../images/Emo140.gif

תודה על העזרה =] אין כמו הפורום הזה

שרית(^_^)

New member
דרך אגב,

המטבע עם החור - של 5 ין (כמו גם המטבע של 50 ין) מסמל ביפן מזל טוב. 五円 go-en נשמע כמו 御縁 שמשמעותו fate = מזל טוב. לכן גם נהוג לזרוק מטבעות כאלה לתיבה במקדש כשבאים להתפלל.

למעלה