שערות

שערות

היי דר' קרן :) בחודשים האחרונים אני מגלה צמיחה מוגברת של שערות, בעיקר על הזרועות, כמו כן אי סדירות בקבלת המחזור (או שהוא מגיע אחרי שבועיים, או אחרי חודשיים). כמעט שבע שנים אחרי כימו ועל 600 מ"ג אלטרוקסין בשבוע ומאוזנת. יכולה להיות לזה איזו סיבה? משהו בר טיפול?

בר טיפול

שלום ציפור לילה, צמיחה של שערות היא תמיד ברת טיפול, השאלה מה הסיפור שלך. \למה קבלת כמותרפיה, בת כמה את?

היי דר' קרן :)

הסיפור שלי - בת 34, כימו אחרי הודג'קינס, ונפגשנו אצלך לפני כמה שנים בגלל תת פעילות של בלוטת תריס. אשמח לדעת מה הבדיקות הנדרשות ולהגיע אליך ישירות עם תוצאות, אם זה אפשרי. תודה גלי

את זו שעבדת בלילה? ג'ינג'ית כזו?

OK, אז אם כך, אני מבינה על איזה רקע התת פעילות. מה שהייתי בודקת זה , LH, FSH, 17OHprogesterone, progesterone, prolactin, testosterone, bioavailable testosterone (רק במכבי) , DHEA, androstenedione

כן ../images/Emo6.gif

המון תודה! אני אגיע עם תוצאות ברגע שיהיו לי. שיהיה לך אחלה סופשבוע

מה את אומרת על הזכרון שלי?

נכון הופתעת? אני אפילו זוכרת באיזו חברה עבדת. קראתי את ההודעה שלי ויש שם בילבול בגלל העיברית אנגלית, הרק במכבי מתיחס לביקת Bioavailable testosterone גם לך סוף שבוע נעים

מ ד ה י מ ה ../images/Emo70.gif

חשבתי שתזכרי משהו במעומעם. אבל ככה?? (אפילו אני כבר בקושי זוכרת את העבודה ההיא.. חח) אין עליך!! ולגבי הבלבול, זה באמת לא נראה ברור אבל כששולחים להדפסה זה מסתדר בדיוק לפי התיקון שלך.

לוידעת איך את עושה את זה ...

אבל... אין עליך
(לא יכלו לעשות כמה אונקולוגים במודל שלך?)

כזה כיף שלא בא לי להפסיק אז....

שחלה פוליציסטית? תראי, אני יודעת שרק אחרי בדיקות ומפגש מרגש בינינו יהיה אפשר לדעת יותר.. אבל לא יכולה להתאפק. אז אני אשמח לקצת מידע על הדבר הזה. תודה :)

שכחתי אותך

אני ממש לא יודעת אם מדובר בכך, כי זה לא דבר שמתחיל בגיל הזה. תופעות של שחלה פוליציסטית מתחילות סביב גיל ההתבגרות. כך שבמקרה שלך, במיוחד לאור כל הטיפולים הנחמדים שעברת, לא סביר שזה זה. כעקרון שחלה פוליציסטית זה מצב בו הביוץ לא מסודר, יש הפרעות במחזור וכל מיני תופעות של שיעור יתר, אקנה, נשירת שיער מהראש. יש גם השמנת יתר לעיתים ועוד כל מיני דברים. זה אגב מאד שכיח (כ-10% מנשים בגיל הפוריות), אבל כאמור זה מתבטא כב בגיל צעיר. יש דברים אחרים שיכולים להתחיל בגיל יותר מבוגר ולגרום לחלק מהתופעות האלה.

למעלה