שערורייה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שערורייה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

היום בתוכנית של "רק בישראל" השמיעו את הגירסה האמיתית לשיר "טדי הדובון" של השוודים שטוענים שהשיר של שרית חדד גנוב!!! השיר באמת דומה לשיר של שרית!!!!!!!!!!!! אבל עם כל הכבוד, צביקה פיק הוא מלחין מצויין ואני לא מאמין שהוא היה גונב שירים!!!!!!!!!! נכון?????

איתמר2002

New member
באמת דומה...../images/Emo79.gif

השמיעו עכשיו ב"רק בישראל" את הפזמון של "טדי הדובון" השבדי וזה באמת די דומה ל"Light a candle".צירוף מקרים? לדעתי כן.

אהוד_

New member
למי שמעוניין...

השיר טדי הדובון נמצא ב AUDIO GALAXY תחת השם האמיתי של ה שיר: teddy bjornen fredriksson ושם הזמר הוא: lasse berghagen

איליה.

New member
וגם

Poppis - Teddybjörnen Fredriksson ביצוע שאהבתי יותר. באמת הפזמון מזכיר קצת את נדליק ביחד נר.

lambada

New member
הורדתי את מה שאהוד כתב

ואין קשר,לא הזכיר לי אפילו קצת...

Yaniv-DC

New member
הורדתי את שניהם, ו...

כאילו, אתם לא משתמשים במקלות האלה עם הצמר גפן בקצה לנקות אוזניים? דומה? קחו את השיר הזה ונגנו אותו במקביל עם שרית. תזדרזו לגלות שהשירים דומים ממש כמו שארנולד שוורצנגר ודני דה ויטו היו תאומים בסרט "תאומים". הדבר הזה בס"ה מזכיר את מבנה הבית-פזמון לכאורה סוחף (ובטדי הדובון זה מאוד לכאורה) הקיים בשירים כל כך רבים שבדרך כלל אנחנו קוראים להם "הסלואים של כיתה ד´" (לאלו שהיו בכיתה ד´ במעמקי האייטיז). בקיצור, השירים דומים בדיוק כמו שאני ואיליה מסכימים על כל דבר ועניין

הדימיון היחידי שמצאתי הוא בשורות

LIGHT A CANDLE LIGHT A CANDLE WITH ME וזה גם.. לא כל כך דומה !

אהוד_

New member
כן, הוא לא מזכיר אותו

למרות שהשיר מאוד עצוב, מהשוודית שאני מבין מדובר בשיר בסגנון סבא ג´פטו ופינוקיו

lambada

New member
אני גם חייב להודות ../images/Emo3.gif

השיר הזה ממש חמוד, אני מאוד אוהב אותו... הוא באמת נשמע עצוב... מסכן Teddy björn en Fredriksson טוב, די שרון, די להיות מושפע..

טליה ג

New member
אני לא ראיתי את רק בישראל

כי הרופאים קבעו שצפייה בתוכנית כזו מסוכנת לבריאותי(וגם לטלוויזיה שעלולה לספוג איזה עצם כבד שמושלך נגדה) אבל אני יכולה לומר שברור שמדובר במקריות, אם אכן יש דמיון בין השיר השוודי והשיר של שרית. זה הרי ברור שצביקה פיק מעולם לא שמע איזה שיר עם שוודי נידח. בכלל, כשבעולם נכתבו כבר עשרות מיליארדי שירים, ברור שכבר אי אפשר לחדש וסביר להניח שבין הרבה מנגינות יש דמיון מסויים, גם אם הדבר נעשה בתום לב. כבר סיפרתי לכם בעבר שעוד בשנת 1987 כשהייתי בכיתה י´ חיברתי 2 מנגינות, שאחרי שנים גיליתי שיש להן דמיון מדהים ל-Macedamienne(בלגיה 90´) ול-Energy(סלובניה 2001). מכיוון שמעולם לא ניגנתי את השירים בפומבי(פרט לקונצרט בבית הספר)ברור לי שאף אחד בבלגיה ובסלובניה לא שמע אותם מעולם ולא היה יכול לגנוב אותם. אז ברור שמדובר במקריות בלבד!

Euromix - Avi

New member
ברצוני לתקן אותך....

ציטוט מתוך עיתון ידיעות אחרונות, תגובה של צביקה פיק על הידיעה שהוא גנב את השיר: "כידוע, נולדתי בשוודיה, ועד גיל 10 גדלתי על שירי ילדים שוודים..." אז... אני מאמין שהוא מכיר את השיר הזה, אם הוא גדל על שירי ילדים שוודים... כמובן שהוא לא יגיד שהוא גנב את הלחן מהשיר הזה, אבל, השיר הזה בקושי דומה ל- "Light A Candle" חוץ מתחילת הפזמון.... כך שאין מה לחשוש...

Euromix - Avi

New member
שנייה... הוא לא היה פולני?

אני עד היום הייתי בטוח שיש לו שורשים פולנים, ולא שוודים....

Yaniv-DC

New member
ברצוני לתהות...

האם אתה צוחק עלינו פה בהפוך על הפוך, או שלא הבנת את הציניות של צביקה... שככל הידוע לי, עד לאותו ראיון, הבחור נולד וגדל כילד בפולין...

צביקה ו

New member
נו באמת... צביקה אמר את זה בתוכנית

"ג´וד לאק" שהוקדשה לאירוויזיון. בדיוק באותו יום התפרסמה הידיעה וג´ודי ניר-מוזס-שלום שאלה אותו: "מה קורה לשוודים האלה?". צביקה פיק ענה: "כידוע, נולדתי בשוודיה, ועד גיל 10 גדלתי על שירי ילדים שוודים". כולם פרצו בצחוק (כלומר צביקה פיק התעלם מהטענות המגוחכות וההערה שלו הייתה בציניות). צביקה גם סיפר שכשהוא היה בשוודיה קראו לו צביחס...
ואכן צביקה פיק הוא יליד פולין ושמו המקורי הנריק פיק.

אהוד_

New member
קראו לו כך כי...../images/Emo45.gif../images/Emo68.gif

Tsvika בשוודית יש היגוי שונה אז זה צביחהה (אבל לא עם ח´ כמו שאנחנו מבטים, עם ח´ כאילו יש אוויר בפה) *אהוד מורה ומכין לבגרות אוראלית בשוודית, וגם טבח...שוודי...!

Yaniv-DC

New member
פ"נ הודעה. בעצם שתיים.

אבל אחת בטעות. זו שבטעות - למבדה תוהה: "לא פלא שאחוז ההתאבדויות בשבדיה גבוה. כזה שיר משמיעים לילדים קטנים?! אני כמעט בוכה... זו שבמכוון הכילה את מילות השיר השוודי. בפעם המאה - על מנת להמנע מהפרת זכויות יוצרים, תפוז החליטו (ובצדק) שלא לפרסם מילים של שירים כהודעה. כל הודעה כזו נמחקה בעבר ותמחק בעתיד. אין בעייה לשים קישור לאתר המכיל את מילות השיר. שבוע טוב,

lambada

New member
דרושה הבנה, מצב טוב, יד שניה

כל המעוניין למכור, נא לפנות אלי במסר ושוב אני לא מבין, מה לא היה בסדר בהודעה שלי? האם פגעתי במשהוא ?(אני מת על השבדים! באמת לא התכוונתי..) או שמא הציניות שלי הרקיעה שחקים... אשמח אם משהוא יואיל בטובו להסביר לי... שרון.

לא ממש קשור אבל רק שתדעו...

אחוז תאונות הדרכים בלטביה הוא הגבוה ביותר בעולם ביחס לכמות האוכלוסייה. ב-1997 אירעו בכבישי לטביה 3925 תאונות, שבהם נהרגו 525 בני אדם, כלומר 21.3 הרוגים לכל 100,000 נפש (בישראל באותה שנה אירעו 25491 תאונות שנספו בהן 530 בני אדם, כלומר יחס של 9.58 נספים לכל 100,000 נפש). סתם בשביל ידע כללי..

טליה ג

New member
לא שיש לי איזו כוונה לנסוע ללטביה

ואם כן, בטח שאני לא אסע שם בכבישים.

למעלה